2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Simply Red
 
Legutóbbi kiadványok
Greatest Hits (2008)
Greatest Hits - CD 2 (2008)
Stay (2007)
Cuba! (2005)
Simplified (2005)

Összes kiadvány

Kapcsolódó kiadványok
Simply Red: Life (1995)

Összes kapcsolódó kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Megint lesz Simply Red koncert Budapesten
Simply Red koncertje a Sydney Opera Házban DVD-n
Simply Red: egyszerűen nagyszerű - képekben a Kapcsolat koncert
Százezrek vettek részt a Kapcsolat koncerten
A Simply Red frontembere különös módon kötődik Magyarországhoz
     
 
Simply Red
Web: http://www.simplyred.com
 
     

Simply Red

A Simply Red brit soul-pop formációt Manchesterben a punk zenét játszó Frantic Elevators volt tagja Mick "Red" Hucknall alapította 1984-ben. Az eredeti felállás 6 tagot számlált és főként a "Durutti Column" volt tagjaira épült. 2009-ben Mick Hucknall 25 éves folyamatos működését ünnepelheti azzal a zenekarral, amelyet ő alapított, fémjelzett és nevezett el. A Simply Red Manchester utcáin és klubjaiban kezdte pályafutását 1984-ban a punk utáni korszakban, és mindössze 12 hónap múlva már a brit slágerlisták élére került.

Az eredeti felállásban játszó együttes, ahol Hucknall énekes, Tony Bowers basszusgitáros, Chris Joyce dobos, Dave Fryman gitáros, Fritz McIntyre énekes volt, Tim Kellet pedig fúvóshangszereken játszott, a pezsgő klubélet kedvelt alakja lett, és hamarosan feltűnt a lemezkiadók új tehetségekre vadászó ügynökeinek. A neves amerikai Elektra lemezkiadó angliai menedzserei voltak a legkitartóbbak - és a legnagyvonalúbbak, - így a Simply Red indulása után mindössze fél évvel máris komoly lemezajánlatot kapott, és Stewart Levine amerikai producer irányítása alatt megkezdhették a stúdiófelvételeket. 1985-ben megjelent "Picture Book" (‘Holding Back The Years’, ‘Money’s Too Tight (To Mention)’, ‘Come To My Aid’) című debütáló albumuk 30 hónapig volt az angol slágerlistán, az albumról kimásolt "Holding Back The Years" hetekig vezette az amerikai slágerlistát is, és még ugyanabban az évben platinalemez lett. A zenekar az 1986-os év legsikeresebb csapatává vált.

Az azóta eltelt 25 évben 11 stúdióalbumuk (LP), 1 középlemezük (EP), 44 kislemezük (SP) és 3 válogatás albumuk jelent meg.

Nagylemezeik mind felkerültek a brit TOP 40 listára, nagy részük többszörös platinalemez lett. Összesen több mint 50 millió példányban eladott lemezeik a legsikeresebb együttesek közé sorolják őket. A hetedik album a "Love And The Russian Winter" 1999 októberében jelent meg. Az albumon megtalálható évszázad/ezred búcsúztató "Wave The Old World Goodbye", melyet szilveszter éjjelén a londoni Millenium Domeban adott elő. A cím magyarázata: "Love – ez magáért beszél, romantikus vagyok. Russian Winter (az orosz tél) – meghatározó az elmúlt 2000 évben, ironikusan, a kemény orosz tél állította meg – és védte meg a világot - Napoleon és Hitler csapatait. Még belegondolni is szörnyű, hogy mi lett volna, ha ez nem így történik…" (Mick Hucknall)

Az együttes gyökerei 1976-ban egy manchesteri klubban lezajlott első Sex Pistols koncertig vezethetőek vissza, ahol az alapító Mick Hucknall a Joy Division, a The Smiths és a Buzzcocks tagjaival volt jelen. A punkzene nagy hatással volt rá, ezért 1977-ben 17 évesen megalapította első punk formációját, a Frantic Elevators-t, amely helyi csapatként 7 évig működött. Az együttes 4 kislemezt adott ki. Saját bevallása szerint soha nem tudott igazi punkká válni, hiszen mindeközben a The Beatles és a Rolling Stones lemezeit is kedvelte.

Lemezeiken saját szerzeményeiken kívül több feldolgozás is található: Neil Young, a The Hollies, Dennis Brown, Gregory Issacs, Aretha Franklin, Lamont Dozier, Cole Porter, Harold Melvin & the Blue Notes, The Valentine Brothers.

Az évek során a zenekari tagok folyamatosan cserélődtek, így a Simply Red egyre inkább az alapító Mick Hucknall szóló projektjévé vált. A legnagyobb dobást az 1991-ben megjelent "Stars" (‘Something Got Me Started’, ‘Stars’, ‘Thrill Me’, ‘Your Mirror’) hozta. Az album csak Angliában 12-szeres platinalemez lett, és 1991-ben és 1992-ben is a legtöbbet eladott album volt. Világszerte 9 millió fogyott el belőle. A zenekar kiérdemelte a "Legjobb Zenekar" címet, Mick Hucknall pedig "A Legjobb Férfi Énekes"-nek kijáró Brit Award-ot 1993-ban.

Több mint 50 millió eladott albummal Anglia egyik legtermékenyebb zenekara a Mick Hucknall vezette Simply Red. A banda neve nem más mint Mick beceneve, egyszerűen piros.

[2009.01.28.]

Kiadványok
stúdió
Simply Red: Life (1995)Simply Red: Simplified (2005)Simply Red: Stay (2007)
élő (live)
Simply Red: Cuba! (2005)
válogatás
Simply Red: Greatest Hits  (2008)Simply Red: Greatest Hits - CD 2 (2008)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még