2024. július 4. | csütörtök | Ulrik nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Cikkek a fellépőkről
Gerendás Péter zenés irodalmi estje - ONLINE!
Friderika sikerére lemezzel emlékeznek
Gyermekeivel lép fel Gerendás Péter
Együtt a Firkin, Gerendás Péter és a Kávészünet! 
Mi ott leszünk! Koncerthegyek a hétvégi VersFesztiválon 
     
 
Örömzene - roma-zsidó zenei fesztivál a Múzeumok Éjszakáján
Dátum: 2009. június 20.
szombat 22:00
Helyszín: Herzl Tivadar tér
Kapcsolat: Babos Project Special, Gerendás Péter, Jazzrael, Neumark Zoltán, Szakcsi Lakatos Béla Trió
 
     

PROGRAM
A múzeumban az éjjel folyamán filmvetítések, a meghosszabított P. Howard - Rejtő Jenő legendás élete kiállítás, illetve az állandó kiállítások megtekintése ingyenes tárlatvezetésekkel, Rejtő-fejtörő, macesz kóstoló és játékos vetélkedők lesznek korhatár nélkül. Az éjszaka folyamán az érdeklődők a kóser kulinária ízeivel is ismerkedhetnek és kérdéseket intézhetnek a Rabbihoz. A Dohány utcai zsinagóga előtti Herzl téren ingyenes koncertek kerülnek megrendezésre az alábbi együttesek fellépésével:
22:00 óra: JAZZRAEL
Hagyományos zsidó, ősi keleti, szefárd, izraeli, ladino és jiddis dalok átdolgozása mai modern hangszerelésben jazz, swing, latin, valamint nu jazz stílusban.
Az együttest az ország legismertebb dzsesszzenészei alkotják, a dalok instrumentális és énekes formában hallhatók. A zenék egy híd szerepét kívánják betölteni a Kelet és Nyugat között, és egyesítik a népek zenéjét és kultúráját a mai modern jazz és latin zene irányzataival.
23:00 óra: SZAKCSI LAKATOS BÉLA TRIO
Szakcsi Lakatos Béla arról álmodozva kezdett kilencéves korában zongorázni, hogy híres zeneszerzővé és a klasszikus zene jeles interpretálójává váljon. Ám miközben elvégezte a Bartók Béla konzervatóriumot, megismerkedett a dzsesszel, s ez az élmény elterelte további klasszikus zenei tanulmányaitól. Az ötvenes évek óta töretlenül felfelé ívelő pályáján a mainstream jazz, a jazz-rock, a New Age, a szabad improvizáció és a gipsy jazz irányzatokban is maradandót alkotott. A Liszt- és Kossuth-díjas művész zenéjében különösen nagy hangsúlyt fektet a klasszikus és kortárs zene, a világzene és a jazz ötvözésére.
00:00 óra: BABOS PROJECT ROMANI
Babos Gyula a magyar dzsesszélet egyik legismertebb gitárosa. A Babos Project Romanit 1997-ben alapította tehetséges fiatal muzsikusokkal. A zenekar debütáló lemeze, az 1998-as Egyszer volt... a Sony Columbia gondozásában látott napvilágot. Ezzel a lemezzel Babos régi vágya vált valóra: a jazz, valamint a magyar és cigány folklór ötvözése saját zenei világával. Az együttes nemcsak Európában, hanem Angliában és az izraeli Red Sea Festiválon is nagy sikerrel mutatta be az anyagot.
01:00 óra: JIDDIS ÁLOM
A középkor folyamán a Németországból Közép- és Kelet-Európába vándorolt, úgynevezett askenázi zsidók anyanyelve volt a jiddis, ami tulajdonképpen a zsidóság által megőrzött, héber szavakkal kevert ó-német dialektus, amelynek írásához héber betűket használtak. A nyelv világkorát a harmincas években érte el, mintegy 11 millióan beszélték. Bár a jiddis manapság reneszánszát éli, napjainkban csak kétmillióan gyakorolják a nyelvet. A jiddis kultúra gazdag irodalmat, izgalmas színházat és csodálatos zenei világot hozott létre, ahol a jiddis dalokban megszólal a zsidó sors minden öröme, bánata és vágya, azaz a mindenkori jiddis álom.

 

 

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.29.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.26.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük Rod Stewart budapesti fellépését
2024. június 22-én telt házas koncertet adott Rod...

Sting újra Budapesten lépett fel, de a "mesterkurzus" elmaradt
A tizenhétszeres Grammy-díjas...

Yungblud felrobbantotta a Parkot
Megnéztük a Total Dance Cabrio fesztivált a Budapest Parkban - képekkel
Szárnyaltunk az A38 hajón a Winger koncerjén
Corey Taylor jött, látott, zúzott, győzött
10 éves lett a Mamma Mia! musical a Madách Színházban - képriport
beszámolók még