2024. június 22. | szombat | Paulina nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Keresztes Ildikó: Minden ami szép volt
Kapcsolatok
Keresztes Ildikó
Tabáni István

Keresztes Ildikó megharcolta a magáét - Tabáni István is kivette a részét

Magyarország egyik legizgalmasabb hangú és talán a legsokoldalúbb énekesnője. Vendégeskedett már a Csináljuk a fesztivált showműsorában, ott volt a paksi Bluesfesztiválon a Póka Egon Experience vendégeként, de a Ghymes színpada sem tűnt idegennek Keresztes Ildikó számára. 2008-ban a nagy generáció örökzöldjeiből készített válogatáslemezzel képes volt meglepetést okozni a szakmának és a közönségnek egyaránt, az idén áprilisban boltokba kerülő Csak játszom… című vadonatúj albummal feltehetően folytatódik a sikersorozat.

- „Március közepén volt a történelmi pillanat, mikor a Csak játszom c. vadonatúj albumom gyártásba került” – árulta el kérdésünkre Keresztes Ildikó, aki némi öniróniával azt is hozzáfűzte, hogy az új albumra ezúttal nem kell két évet várnia a tisztelt vásárlóközönségnek. Szakmai berkekben csak úgy, mint az igényes zenekedvelőknél komoly feltűnést keltett Minden, ami szép volt címmel 2008-ban napvilágot látott válogatáskorongja, a nagy generáció örökzöld dalainak feldolgozásaival. Azon túlmenően, hogy a lemez megjelenése óta minden valószínűség szerint bearanyozódott, a kiadó – és persze az énekesnő - vélekedése szerint a soron következő album sem adhatja alább a bűvös hétezer-ötszázas eladott példányszámnál.
 
– „A kiadó - velem ellentétben - újabbkori válogatásban gondolkodott, két-három album erejéig. Mivel tartották magukat a koncepcióhoz, hát megharcoltuk a magunkét.” – emlékezett Ildikó, hozzátéve, hogy azért sikerült becsempésznie két vadonatúj nótát, méghozzá a Hard együttes frontembere, a svéd Björn Lodin szerzeményeit. A lemez többi dala sem elnyűtt, agyonjátszott darabok gyűjteménye, sokkal inkább a közönség által kevésbé ismert tételekhez nyúltak.
 
-„Sokak kívánságára került a lemezre Máté Péter Hazám c. felvétele, amely tavaly augusztus 20-án hangzott el a TV-ben. Aztán itt van Cserháti Zsuzsa, aki a szívem csücske és személyes kapcsolatban is álltunk, vagy egy régi LGT-s Kovács Kati dal, amely Barta Tomi szerzeménye. De a legizgalmasabb számomra, ha egy férfi énekesnek, vagy zenekarnak írt nótát énekelhetek; a lemez legjobban sikerült felvételei a Tankcsapdától és Ákostól származnak. Felénekeltem Pálvölgyi Géza dalát, valamint Jenei Szilveszter Kinek mondjam el a vétkeimet c. szerzeményét is.

Bónuszként Tabáni Istvánnal készült duettem, a V’Moto-Rock Várj, míg felkel majd a nap című nótája hallható.” – sorolta az énekesnő, akitől megtudhattuk, hogy Lodin vadonatúj nótáira aligha volt egyszerű feladat szöveget írni Szabó Eszternek és Orbán Tamásnak. A Gramy stúdióban nemrégiben elkészült CD-lemezen három Edda-tag is közreműködik: Hetényi Zoltán üti a bőröket, Kicska László bőgőzik és Göme (Gömöry Zsolt) kezeli a billentyűket.


 
– „Azért egy-két nótába becsempésztem drága zenekarom tagjait, Egyházi Gábort és Sümeghi Tamást is, és természetesen Szekeres Tamás gitárost. Csányi István nem csak szaxofonozik, de csodálatos vokálokat dolgozott ki. Björn nótáit viszont svédek játszották föl.” – mondta Keresztes Ildikó, aki 2010 őszén egy nagyobb szabású, önálló előadói estet is szeretne megvalósítani. – „Rengeteg felkérésem van, jelenleg pl. Cserháti Zsuzsa emlékestek folynak Tóth Verával és Majsai Gáborral, de Popper Péter énekes-zongoristával is van egy duó-projectünk. Szóval járjuk az országot, aztán ősszel belevágunk ebbe a nagyobb szabású vállalkozásba, amit akár lemezbemutatónak is föl lehet fogni. – zárta beszámolóját az énekesnő.

Olvass tovább:
 Ez volt egykor a sláger 16. - 1990-ben milliók hallgatták a dalt

- Hegedűs István - 

[2010.04.12.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
toromon 2010.04.12. 19:12 • [3]
Köszönöm a kimerítő választ rocktóbernek (Tényleg kimerültem tőle) és köszönöm bizsónak, hogy nem hagyta elkallódni a hozzászólást. Kár, hogy eddig elkerülte a figyelmem. Néhány éve figyelgetem a médiában Ildikót és "picit" ezen a felfedezésen meglepődtem, győzött a kiváncsiság. Még jó, hogy ilyen finoman hülyéztek le.
bizso 2010.04.02. 23:42 • [2]
AZ alábbiakban rocktóber reagálást közöljük.
Kedves toromon!
Egészen bizalmas helyről tudom, hogy K. Ildikó szabadidejében hobbiból filmszerepeket vállal. Épp a Pókembert forgatták, mikor egy éjszaka zuglói tizenhétemeletes társasház külső falán fölkapaszkodva, az egyik lakó UFÓnak nézve őt, egy kihegyezett piszkavassal többször vállon szúrta. Miután rájött, hogy egy nagyon híres énekesnőről van szó - aki hősiesen viselte a támadást - és továbbra is merőleges testhelyzetben kapszkodott tapadókorongok nélkül a falon - ,bocsánatot kért, majd térdenállva rimánkodott neki, hogy énekelje el 3 +2 zenekartól a Csipkés kombiné kezdetű slágert. Miután ezt Ildikó zenekari kíséret nélkül nem vállalhatta, a lakó, akiről kiderült, hogy amúgy egyik fülére teljesen süket, a másik füle 50 %-oasn működik, ezenkívül a szemén előrehaladott szürkehélyogtól szenved, újra felkapta a véres kardot, amit az időközben odasereglett lakóknak sikerült kicsavarniuk a kezéből.Mindezek után közösen elénekelték Erkel:Hunyadi László c.operájából a "Meghalt a cselszövő, nem dúl a rút viszály" c áriát , majd mindenki hazatérhetett otthonába.
De kérlek, ezt az infót kezeld bizalmasan!
üdvözöl: Rocktóber
Előzmény: toromon • 2010.04.02. 19:19 • [1] • Előzménykövetés 
toromon 2010.04.02. 19:19 • [1]
Keresztes Ildikót is szeretem. Nézem a fotót és van néhány heg a vállán. Erről lehet valamit tudni?

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.20.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

10 éves lett a Mamma Mia! musical a Madách Színházban - képriport
A Madách Színház 2014-ben...

Megnéztük az 80s Disco Retro Festivalt a Budapest Parkban - képekkel
Hazai és nemzetközi...

Tátott szájjal az Esti Kornélon
Őrületes Palaye Royale koncert a Barba Negrában
Megnéztük a Hungáriát a Puskásban - képekkel
Nagyot szólt a Dinamit 45 éve! - képriport
Először koncertezett Magyarországon a Jelusick
beszámolók még