Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. október 15. | kedd | Teréz nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Képgalériák
Megnéztük a 68. Musical Plusz előadást - képekben

Megnéztük a 68. Musical Plusz előadást - képekkel

Immár több mint tíz éves múltra tekinthet vissza a Musical Plusz rendezvénysorozat, ahol hónapról hónapra a hazai zenés színházak legkiválóbb képviselői adják elő a musical irodalom legjavát.

A kőbányai Kőrösi Kulturális Központban megrendezett műsorban rendszerint 6-6 színész lép fel, ezúttal Sári Évi, Vágó Zsuzsi és Gubik Petra mellett Dolhai Attila, Kocsis Dénes és Sánta László voltak a műsor szereplői. 

Dolhai Attila visszatért

Dolhai Attila szereplése különlegességnek számított: a többiek rendszeres fellépői a Musical Plusznak, Dolhai azonban hosszú kihagyás után tért vissza a rendezvény színpadára. Az utóbbi időben saját elmondása szerint a Kőrösiben leginkább csak a nézőtéren ült, amikor lánya fellépését nézte meg...

A Musical Plusz rendezvények egyik különlegességét az ilyen apró, személyes részletek adják: a színházi előadások formalitásával szemben itt a színészek lazábbak, miközben a műsor színvonala ugyanolyan magas.

Az előadásokon a musical- és operettirodalom legjavából válogatnak, és a műsort popslágerekkel egészítik ki. A szerkesztők jó érzékkel mérlegelnek az aktuális és az elmúlt évek nagy sikerei között - én például négyszer láttam Vágó Zsuzsit a Szép nyári nap musicalben az Operettben, így nagy élmény volt visszaemlékezni, amikor a Latin szerenádot énekelte Sánta Lacival. Mások számára nyilván más dalok jelentenek hasonló nosztalgikus élményt, legendás színházi előadások és szerepek felidézésével.

Történetek, dalok

Az egyes dalok előtt rövid történetek elmesélésére is van idő, Kocsis Dénes például elmondta, milyen megtisztelő volt Rómeó szerepét annak idején Dolhai Attilától megörökölni - aki azonban egyáltalán nem örült ennek, ahogy korábban más színészek sem örültek, amikor a szerepeiket ő vette át azoktól... Másfajta személyesség, de hasonlóan szórakoztató volt, ahogy Sánta Laci röhögőgörcsöt hozott Gubik Petrára a közös dal elején, a végén pedig becipelt a színpadra egy téglát, hogy a magassági különbséget kiegyenlítse... (mindkettőről lásd a képeket a galériában)

A színházak közötti barátság jegyében együtt énekelt Sári Évi és Dolhai Attila, Vágó Zsuzsi és Sánta Laci - minden ilyen előadás jó lehetőség a legérdekesebb kombinációkra. Különleges élmény volt Dolhai Attila és Kocsis Dénes előadásában az Elisabethből a Ma nagyot nőtt az árnyék, és az aktuális nagy sláger István a királyból elhangzó dalok is. A Te vagy a legszebb álmunk a Vágó - Gubik - Sári - Dolhai összeállításban az egyik legerősebb pillanata volt a műsornak, de Dolhai Attila egyedül is megállta a helyét a Szállj fel szabad madár előadásával...

A popslágereket a személyes ízlésem szerint teljesen ki lehetne hagyni a műsorból, mert a musical és operettslágerekhez képest ebben a kontextusban unalmasak, bár a One night only Sári Évi előadásában, vagy a Hogyan tudnék élni nélküled Kocsis Dénestől kétségtelenül nagyon szép volt.

A 69. Musical Plusz "férfi kiadás" lesz, csak férfi fellépőkkel. A jegyek már kaphatóak, és abból kiindulva, hogy a 68. előadásra még a lépcsőre is külön jegyeket adtak el, érdemes lehet sietni a vásárlással...

Jegyeket itt keresd :)

Képekért klikk a következő oldalra.

[2019.02.23.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Szólógitárost keresünk! zenekar [2019.10.01.]
Mackie Mixer 24.8.2 + 24 Csatorna = 48 C hangosítás/cucc [2019.09.30.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

Visszatért az Il Volo - a ’popera’ olasz sztárjai Budapesten léptek fel
A 2018 decemberi...

Megnéztük Will Smith születésnapi koncertjét a Bazilikánál
Kurtán-furcsán hirdették meg...

Képek! Elkezdődtek a János vitéz próbái a Budapesti Operettszínházban
Megnéztük: Orbán Józsi búcsúkoncert a Barba Negrában - képekkel
Óriási bulival zárta a szeptembert az Action zenekar
A zene világnapját Janza Katával és Szabó P. Szilveszterrel ünnepeltük
Újra beragyogja a Csárdáskirálynő az Operettszínházat
beszámolók még