Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2020. február 25. | kedd | Géza nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Képgalériák
Séta a dinoszauruszokkal

Séta a dinoszauruszokkal - Képek a látványos előadásról

Vajon lehetséges a látványos filmes megaprodukciókból ismert dínókat izgalmasan, élő aréna-showban bemutatni? Ezt kísérelte meg a BBC dokumentumsorozata alapján összeállítani a Global Creatures ausztrál csapata még 2007-ben, azóta is méltán nagy sikerrel járják a világot, a Budapest Arénába sem először jutnak el, 2019-ben négy előadással várták az érdeklődőket.

Amint elfoglaltuk helyeinket a lelátón, máris szemügyre vehettük a küzdőtérre berendezett terepet, ahová a meghirdetett időpontban meg is érkeztek a várva várt dínók – vagyis még egy kis türelemre volt szükségük az izgatott gyerekeknek, hiszen először megismerkedtünk idegenvezetőnkkel, a paleolontológust játszó fiatalemberrel, aki bevezetőjében elhelyezte időben és a hatalmas kivetítő segítségével bemutatta, milyen körülmények között éltek a produkcióban megjelenített dinoszauruszok. Pont annyi információval látott el bennünket az előadás során végig, míg a dinókkal sétált – ő és nem mi, ahogy a gyerekeim gondolták az előadás címéből kiindulva -, amennyi befogadható volt, mégis újdonságokkal is szolgált akár a 10 éves „dinószakértők” számára is. 

Dínók nyomában

Szemtanúi lehettünk a kontinensek feldarabolódásának, sorra jöttek a növényevők és a ragadozók, bébi és felnőtt változatban is a triász, a jura és a kréta korból.  Nagy örömömre a kevésbé ismert, de nagyon érdekes tulajdonságokkal rendelkező lényeket is láttunk, mint az elsőként bemutatott mozgékony vadászt, a Lilienszternuszt vagy a Toroszauruszt a látványos koponyájával. Persze színre lépett Sztegoszaurusz is, hosszúnyakú Brachioszaurusz család, Alloszaurusz és a csonttüskés páncélú Ankiloszaurusz is. Az időjárás körülményeit követve változott a növényzet is a térben, helyenként „kénes gőzt” engedett a vulkán, de a látványért leginkább a hatalmas mozgó dinoszauruszok voltak a felelősek. Vinnyogva, üvöltve riogatták, üldözték el ellenfeleiket, a félelmetesség felső határát súrolva, mégsem hallottunk sírást megrémült kicsiktől, ők is lenyűgözve bámulták az eseményeket. A produkcióból nem hiányozhatott a leghíresebb-leghírhedtebb ragadozó, a T-rex sem. Most sem vált kedvencemmé, kétségkívül magával ragadó élmény volt a vele való „találkozás”. 

Profi kivitelezés

Amikor éppen nem szippantottak be teljes mértékben az események, meg tudtam figyelni, hogy milyen részletességgel kidolgozottak voltak az állatok, és a mozgásuk is mennyire hiteles. Csak azt bántam egy kicsit, hogy nem tapinthattam meg őket. A produkciót kidolgozó 50 ember, köztük mérnökök, szerelők, bőrdíszművesek, művészek, festők és robot szakértők láthatóan a tökéletességre törekedtek. Persze könnyen felismerhető az emberi térd a két lábon járó, kisebb állatok mozgásánál, és az aréna plafonjának lámpaerdőjéig felérő óriáslények alatti, sziklának álcázott vezetőfülkéből is kivehető volt az ember, aki mozgatta őket, mégis szórakoztató és lenyűgöző előadást láthattunk, néhol humorral fűszerezve.

A kisgyerekes családok mellett fiatal párocskákat és pólójukból ítélve Jurassic Park-rajongó férfiembereket is látni lehetett a közönségben, érzésem szerint mindenki elégedetten, pár felvétellel a mobilján és jó élménnyel távozott a bő másfél órás előadás után.

frk4muzik

Séta a dinoszauruszokkal képekben - klikk a fotóra

 

[2019.04.25.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
turnémanagert keres a Swan 2000 zenekar zenekar [2020.02.18.]
Biztonságos kölcsön magánszemélyek közöt egyéb [2020.02.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu
koncert.lap.hu

Kowalsky meg a Vega az Arénában - képekben
Február 15-én 15 ezer ember volt kíváncsi a...

Megnéztük Janza Kata és Szabó P. Szilveszter önálló estjét
"Ilyen szerelem illik a...

cdbolt.lap.hu
Slipknot 2020: Az összeszedetlenség is belefért Coreyéknak
Megnéztük ABBA Tribute Showt az Akvárium Klubban - képekkel
La Mancha lovagja olvasópróbán jártunk -. képekben
Ilyen volt a Tankcsapda Szilveszter - képes beszámoló
Megnéztük a Charlie koncertet a Barba Negrában
beszámolók még