2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Maceo Parker
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Szegedi Jazz Napok
[2007. november 10. 19:30 - 11. ]

Ha november, akkor jazz Szegeden

A Szegedi Jazz Napok november 10-én és 11-én várja a jazz szerelmeseit a városba. Az első koncert este fél 8-kor kezdődik. A hazai fellépők mellett a külföldi előadókból sem lesz hiány. A a zenés műsorok a Belvárosi Moziban és a Port Royal mulatóban kerülnek megrendezésre.

A 2004-ben újjászervezett Szegedi Jazz Napok idei műsora a városból indult tenorszaxofonos, Tűzkő Csaba koncertjével kezdődik. A külföldi vendégek sorát ezúttal a világszerte ismert Yes-, King Crimson-, Genesis- és UK-dobos, Bill Bruford; valamint a tehetséges fiatal holland zongorista, Michiel Borstlap duója nyitja - ők egyébként először lépnek fel hazánkban.

Az est főműsora a groove-jazz angol “királyának” számító JTQ, a James Taylor Quartet. A londoni 80-as évek punk-dzsungelének sűrűjében alakult, ma már rendkívül népszerű és óriási szakmai elismerésnek örvendő együttes vitte sikerre az ún. “acid jazz” stílust és hasonló nevű lemezkiadót. Taylor eredeti Hammond-orgonán játszik és a hangszer elismerten legjobb európai mestere, eredeti soul-dance zenéjét olyan további előadók vitték sikerre, mint Tom Jones, The Pogues, Manic Street Preachers és a U2.

Mindezek után az est közönségét és zenészeit éjféltől egy igazi, forró hangulatú “jam-session”-re várja a Port Royal mulatóban ifj. Szakcsi Lakatos Béla és együttese.

Másnap: Maceo Parker

Vasárnap délelőtt - a régi fesztivál-hagyományoknak megfelelően, - egy “matinét” rendeznek, ahol Szemző Tibor mozifilmje, a Kőrösi Csoma Sándor életéről szóló “Az élet vendége” kerül vetítésre.

A Szegedi Jazz Napok ebben az évben a funk-jazz 65 éves apostola, Maceo Parker (képünkön) művészetének szenteli a második műsornapot. James Brown és Prince legendás szaxofonosa kilenc-tagú, legkitűnőbb fekete funky-zenészekből álló együttesével érkezik. A „greatest funk orchestra on earth“ fergeteges show-t nyújt, ne feledjük, hogy MP az egyik legjobb és legaktívabb koncertzenésznek számít, aki máig szivesen beáll barátai, Keith Richards, Brian Ferry, a Red Hot Chili Peppers, a De La Soul vagy a Jane’s Addiction szaxofon-kórusába is.

-n-

[2007.10.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még