2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolatok
Zord

Zord

A 2000 októberében Miskolcon megalakult négytagú Zord jelenlegi (2007-es) felállása egy hosszabb - időnként igen keserves - folyamat végeredményeként alakult ki. Furcsán hathat, hogy a magyar zenekari név ellenére angol nyelven íródnak a szövegeik, de ezzel részben az a céljuk, hogy a hazai trendek ellenében saját útjukat járják, részben pedig az, hogy bármilyen külföldi közönség számára is befogadhatóak legyenek. Eddigi külhoni fellépéseik ennek eredményességét bizonyítják. Stílusukat tekintve gitárcentrikus metalban utaznak, melybe próbálnak némi progresszivitást is belecsempészni. Dalaikra elsősorban a nyers erő és lendület, húzós gitárhangzás jellemző, melyet helyenként páratlan ritmusok és egy csipetnyi pszichedelia jellemez.

2002-ben a "The Ghost" című dalukkal felkerültek a 'Rock határock nélkül' c. split koncert CD-re, melynek anyaga a közös Remorse - Friday (SK) - Zord - Flashback turné szlovákiai és magyarországi koncertállomásain készült felvételeket tartalmazza. 2003-ban a rendszeres klubkoncerteket, valamint a nyári fesztivál-fellépéseket követően, promóciós célzattal elkészítették "Little Disasters" c. hatszámos demóanyagukat. 2005 márciusában a Katapult Fest válogatás CD-re rögzítették "Pariah" című, erre az anyagra írt, friss dalukat. Emellett természetesen további új dalok születtek, melyekkel összeállt a csapat bemutatkozó albumának anyaga.

Összesen tizenegy dal került rögzítésre, majd a keverési munkákat követően, 2006. március 20-án ismét stúdióba (Denevér stúdió - Szolnok) vonult a zenekar, és felvette a szolnoki "Szolnok Soldiers" amerikai futball csapat felkérésére írt "The Glory Rush (Soldiers of Football)" című "futball himnusz"-t, ami a zenekar honlapjáról letölthető.

2006 nyarán többek között felléptek a Hegyalja Fesztiválon, a Szigeten, az immár szintén hagyománnyá értett arlói Tóparty Rockparty-n, és így eredményes fesztiválszezont tudhattak maguk mögött. Az ősz és a tél klubkoncertek, illetve a lemezanyag keverési munkának jegyében telt.

2007 első felében lényegében csak „hazai pályán” koncerteztek, majd következtek a nyári fesztivál bulik, ám a fő hangsúly a "Disasters Grind" című első Zord CD borítójának végső simításaira helyezték a srácok, illetve megkezdődtek a ”The Ghost” című dal videóklipjének előkészületei. Szeptember végétől Nyíregyházától Veszprémig terjedően egy tizenöt állomásos túrát bonyolít majd le a Zord az év végéig.

Az album 2007 novemberében jelent meg a Nail Records gondozásában.

[2007.10.29.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még