2024. május 5. | vasárnap | Györgyi nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolatok
Robert Babicz (Rob Acid)

Robert Babicz (Rob Acid)

Robert Lengyelországban született, 1973. január 5-én. 1980-tól Németországban él és a ‘90-es évek kezdetétől számítva 5 albumot jelentet meg sorjában. Több maxi-ja, single-je jött ki olyan a címkék alatt, mint Disko B, Bpitch Control, Junkfood, Force Inc, Mille Plateaux, PAR, Taktik, Treibstoff, Important Records vagy éppen a Knee Deep. Több alteregó alatt dolgozik: Rob Acid, Robert Babicz, Sontec, Dicabor vagy Atlon Inc.

Robert zenei szerepvállalása, megjelenése a véletlennek köszönhető. Egy álmatlan éjszakán számítógépének programozása közben valami újat fedezett föl. Ez volt az utolsó alkalom, hogy programozásért ült le a Commodore elé, azóta csak a zene vezérli a számítógéphez.

Az első maxilemezét Holger Vick kiadója jelentette meg. A második maxiját sok dj játszotta, és Angliában felkerült a hivatalos eladási toplistákra. Ennek a darabnak a megírásához még Oliver Bondzio-tól kellett kölcsönkérnie felszerelést...

1989: leomlik a berlini fal. Megszervezik Berlinben az első nagyszabású techno rendezvényeket, mint a Love Parade és a Teknozoid. Eközben Kölnben is új klubbok nyitottak ki, mint a Space és a Sweatbox.

A chicago- és deep house után útjára indul a techno mozgalom, melynek élére rögtön Rob Acid (aka Robert Babicz) áll kortársaival, név szerint: Reinhardt és Wolfgang (a Kompakt jelenlegi tulajdonosai), The Modernist, Mate Galic valamint Roland Casper. Robert első kiadványa, a ‘Happy answer’ óriási sikert arat, különösen Angliában.

A London Records-nál kiadott szerzeményei ostromolják a toplistákat. Miután egyre több acid house által befolyásolt lemez jelenik meg, hamarosan dominálni kezd a stílus a klubkultúrában is.

1993: megjelenik az első produkciója a Junkfood-on, mely akkortájt az egyik legjobb label, és épp csúcspontját éli az acid. A track-eket 4 barátjának ajánlotta: Claus Bachor (D2000), Roland Casper, Mate Galic (ma a Native Instruments vezetője), Sascha (a De-Bug magazin kiadója / berlini dj) és Riley Reinhold (a Cosmic Orgasm partyk szervezője).

[2007.11.05.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még