2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
MR2-Petőfi
Kapcsolatok
Magyar Rádió
Legnépszerűbb csengőhangok
MR2-Petőfi Rádió

Nincs válasz arra, hogy miért nem közszolgálati a Petőfi Rádió műsora

Az MR vezetése fenntartja azon álláspontját, hogy az MR2-Petőfi Rádió teljesíti közszolgálati kötelezettségét. Az ORTT a mai meghallgatáson elismerte, hogy az MR2-Petőfi Rádió új műsorstruktúrája sikeres a fiatalok körében. Nem kapott ugyanakkor ez alkalommal sem választ az MR vezetése arra, hogy a megújult adó műsora a Médiatörvény mely szakaszait sérti és miért.

Az ORTT a november hetediki napon konzultáció keretében meghallgatta az MR elnökét. Az ORTT október közepén közigazgatási eljárást indított az MR ellen, mert a testület véleménye szerint az MR2-Petőfi Rádió műsorában nem teljesülnek a Médiatörvény közszolgálati műsorszolgáltatókra vonatkozó követelményei.

Örömmel hallottuk a mai konzultáción, hogy az ORTT tagjai is értékelik az MR2-Petőfi Rádió radikális váltását és elismerik azt, hogy a rádió sikeresen célozza meg a fiatal korosztályt – mondta Such György az MR elnöke. Az ORTT osztja azt az álláspontunkat, hogy a közszolgálati rádiónak a lakosság túlnyomó részéhez kell szólnia és a fiatal generációk kizárása a közszolgálati rádiózásból a hazai piac régóta fennálló hibája volt. A megújult adó az elmúlt három hónapban átlagosan négyszeresére növelte hallgatottságát a fiatalok körében –tette hozzá az elnök.

A zene nem közszolgálat?

Nem érte a rádiót váratlanul, hogy a gyökeres változás felkeltette az ORTT érdeklődését, de álláspontjuk határozott, „a június 1-től új műsorstruktúrával jelentkező MR2-Petőfi Rádió teljesíti közszolgálati kötelezettségét”. A testület által végzett hivatalos ellenőrzés dokumentuma, a rádió közleménye szerint több ténybeli tévedést tartalmaz, amelyet a meghallgatáson jeleztek is.

- Sajnos, továbbra sem kaptunk azonban választ arra, hogy az ORTT szerint a megújult adó műsora a Médiatörvény mely konkrét szakaszait sérti és miért – mondta Such György az ORTT-nél tartott konzultáció után.

- Az MR továbbra is vitatja az ORTT azon többségi álláspontját, hogy a zene nem közszolgálat. Nem értenek egyet azzal a felfogással, mely szerint a különböző stílusú zenei számok válogatása, szerkesztése nem tekinthető alkotó munkának, és a zeneszámok egymásutánisága nem tekinthető közszolgálati műsorkészítésnek - tette hozzá az elnök.

Eltérő álláspontok

Anakronisztikusnak tűnik, hogy ha a műsorvezető névnapismertetőt közöl, azt közszolgálatnak tekinti a testület, ezzel szemben a zeneszámok gondosan szerkesztett, sokszínű válogatását nem – írja az MR közleménye.

„Látjuk az ORTT nehéz helyzetét, hiszen az MR2-Petőfi Rádió megjelenése felborította azt a rádiós piaci status quo-t, amelyben a fiatal felnőtt lakosságot eddig csak a kereskedelmi rádiók szólították meg, mondta az MR elnöke. Erre a kihívásra azonban nem a közszolgálati rádió elhallgattatása a helyes válasz. Egy minőségi zenét sugárzó, népszerű közszolgálati adó a fiatalokat a rádiózás mellett tartja és a kereskedelmi rádiókat a hallgatókért folytatott versenyben megújulásra ösztönzi” –áll a sajtóinformációban.

Az ORTT és az MR a közeljövőben szakértői konzultációkat folytatnak le annak érdekében, hogy az MR2-Petőfi Rádió által sugárzott közszolgálati tartalom mennyiségére vonatkozó eltérő álláspontjaikat tisztázzák.

-zene.hu-

[2007.11.08.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
bizso 2007.11.08. 15:15 • [6]
Kérem ez nem Szandi fóruma, hanem "Nincs válasz arra, hogy miért nem közszolgálati a Petőfi Rádió műsora" című. Erről a témáról "beszélgessünk".
busta 2007.11.08. 15:07 • [5]
(kimoderált hozzászólás)
Tamás 2007.11.08. 14:49 • [4]
Azért én nem sorolnám a "kommerszek" közé... de biztos én értelmezem rosszul...
Előzmény: nagyM • 2007.11.08. 14:00 • [3] • Előzménykövetés 
nagyM 2007.11.08. 14:00 • [3]
(kimoderált hozzászólás)
Tamás 2007.11.08. 13:45 • [2]
Kedves Nagymester Kolléga!
Ha már tulajdonneveket említünk, akkor azt illik nagybetűvel írni!
Nem tudom, hogy Te Szandi dalt mikor hallottál valamelyik országos kereskedelmi rádióban, de én '97-óta nem, és látod azóta is megy a szekere (ja, és azóta + 10 nagylemezt adott ki, a 17. korongot egy éve)... :)
Szóval a példa ez esetben rossz volt, mert Ő abba a kategóriába tartozik, aki a nevéből él (nem a rádiós reklámokból) több fellépése van, mint a "trendi", agyonjátszott előadóknak összesen... Szóval, mielőtt leírsz valamit, kérlek nézz utána a dolgoknak, mert jelen esetben itt a név a húzóerő...
A többi gondolatoddal maximálisan egyetértek!!!

Üdv.:
Kemper T.
Zene.hu
Előzmény: nagyM • 2007.11.08. 11:51 • [1] • Előzménykövetés 

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még