2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
C.A.F.B.
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok

Válogatáslemez készül a „szennyhullámokból"

Gyakoriak a tagcserék a punk-rockot játszó C.A.F.B. zenekar háza táján, legutóbb a nyáron igazoltak új basszerost a fiúk, akik mostanság válogatáslemezt (is) terveznek, és jó pár fellépés vár rájuk.

Szeptembertől új taggal, Szitás Tibor basszusgitárossal lép a közönség elé a C.A.F.B, mert Boshy – a korábbi basszeros - egyéb elfoglaltság miatt megvált a zenekartól.

- Nem mindig jó egy zenekarban a sok változás, de előnyként említhetem, hogy a tagcserék frissítik a bandát. Tibit ismertük már korábban is, hiszen a Neurodisney’82 zenekarával, ahol énekes/basszusgitáros volt, játszottak már előttünk. Az előző bőgősünknek, Boshy-nak nagyon sokat köszönhet a zenekar, szerettük is őt. Aztán mikor megüresedett a poszt, akkor meghallgattunk néhány zenészt, és a végén Tibi mellett döntöttünk – mesélte Urbán Laca, a C.A.F.B dobosa.

Még a klipet is újra „forgatták”

Az együttes két lemezt is szeretne a közeljövőben megjelentetni, amelyek közül az egyik a C.A.F.B.-Busa-Ozon Project. A csapat még tavasszal rögzített öt dalt a rapperekkel közösen, s annyira megtetszett Busa-éknak és a punk-rockereknek is ez a fajta együtt muzsikálás, hogy a Nő vagy csak nő gyurma-klipet is újra csinálták úgy, hogy őket is belerakták a rap-es részbe, mint szereplőket. A gyurma/animációs klip tehát készen van, játszásra vár.

- Van még egy projektünk. Egy válogatás albumhoz már kiválogattuk a dalokat, de azokat még nem rögzítettük stúdióban. Elárulom, hogy szeretnénk egy olyan feldolgozás-lemezt készíteni, amely az itthoni ’80-as évekbeli punk/rock/újhullám zenekarainak egy-egy nótáját tartalmazná, természetesen egy mai, modernebb és CAFB-s átdolgozásban. A nyolcvanas években az akkori hanglemezgyári vezetők nem „újhullámnak”, hanem „szennyhullámnak” nevezeték el ezeket a bandákat, akiktől válogattunk – mesélte a dobos.

A Kretens, a Mosoly, a Független Adó, az ős-Auróra, az Invázió, a T34, a Modells vagy a Zivatar Előtti Fülledtség; ez csak néhány név, akiktől a dalokat válogatták.

A C.A.F.B folyamatosan járja közben az országot, a fővárosban november 17-én a Filter-ben, december 29-én pedig a Vörös Yuk nevű helyen lépnek fel.

- Van egy másik zenekar is, ahol dobolok, ez pedig a Soffi. Velük lesz november 16-án a Vörös/Kék Yukban egy koncert a Power Rock Girls fesztivál keretében. Volt már hasonló rendezvény és nagyon sikeres lett, rengetegen voltak. A lényeg, hogy a fellépő zenekarok tagjai vagy mind hölgyek, vagy legalább a frontember hölgy a zenekarban – tette hozzá Laca.

A Soffi-n kívül egyébként az est fellépői lesznek még a Oneheadedman, a Metalcicus, a Szex Disznók, és a MAnökkenProlEtarz.

-ej/Hajós Maja-

[2007.11.13.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még