2024. május 15. | szerda | Zsófia, Szonja nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A 80-as érvek Debrecenben
Kapcsolatok
Barbaro
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
A Barbaro bemutatja III. című friss albumát!
[2007. november 21.
szerda 20:30]

Ethnobaltával vág a Barbaro!

Az októberi lemezbemutató koncert után először november 21-én a Menta Teraszon debütál az újjászületett Barbaro! A Menta Ethnobalta világzenei sorozat novemberi szenzációja a ’80-as-’90-es évek legendás zenekarának fellépése.

A Barbaro tavaly tavasszal, közel öt év után alakult újra, mikor Cziránku Sándor a zenekarvezető, Herpai Sándor és Zsoldos Tamás ismét összeálltak, hogy az énekes-gitáros Both Miklóssal és Barcza Gergely fúvóssal kiegészülve újra reveláció erejű produktumokat hozzanak létre.

Balkáni népzene és hardrock, tiszta ének és katartikus szólók – a Barbaro mit sem vesztett frissességéből és átütő erejéből. A koncert tapasztalatok egy új lemez megjelentetésére ösztönözték a zenekar tagjait, így 13 év után idén megjelent a 3. Barbaro album, III. címmel. De mi tart össze egy Zenekart? Kézenfekvő, mára mégis furcsán egyszerűnek tűnő kijelentés: a ZENE. A virtuóz hangszertudás mellett, a zene mindenen túli tisztelete adja azt az őserőt, ami szinte egyedülállóan sajátja a Barbaronak.

Nyitottan a világra

„A Barbaro akkor játszott világszínvonalú világzenét, amikor még fel sem találták.” – mondja Hering Orsolya, kommunikációs munkatárs. „Progresszivitása ma is élő. Várjuk mindazokat, akik kíváncsiak 4 ember közös munkájának ösztönös csodájára.”

A kult-státuszú zenekar új lemezt követő második fellépése nem véletlenül a Menta Terasz „Ethnobalta” világzenei sorozata keretében zajlik majd. Az Ethnobalta sorozatban a Menta olyan zenekarokat léptet fel, akik zenéjében a magyar népzene, és a modern zenei stílusok fuzionálnak. A bulik fergetegesek. A mottó: „Nyitottan a világra.”

„A stílusok sajátosan vannak elosztva a zenészek között. Cziránku Sándor szólói a zenei ihletést és a progresszív komplexitást ötvözik. A Zsoldos Tamás - Herpai Sándor basszus-dob szekció a technikás, de azért az esetek jó részében húzós rock-alapokat hozza. Both Miklósé pedig főleg a népzene és a hardrock, gitárjátékában pedig szerencsésen, észrevétlenül csúszik egybe a folk-ihletettség a jól ismert rock-szólózási hagyományokkal.” – mondta Rónai András újságírót.

(MT)

[2007.11.19.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.14.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.13.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még