2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Charlie 60. szülinapi party
Charlie szülinapi koncert az Arénában- 2007
Kapcsolatok
Charlie (Horváth Károly)
Lerch István
Kapcsolódó események
Charlie és Barátai - 40 év Rock and Roll
[2007. november 10.
szombat 20:00]

Charlie megmutatta hogyan kell ünnepelni - képekben

Duplán jubileumi koncerttel ünnepelt Horváth Charlie szombaton (2007. november 10-én) az Arénában: idén töltötte be a 60. életévét és már 40 éve zenél. Gratulálunk!

„Charlie és barátai”
Ezen jeles évfordulók alkalmából hívta el a koncertjére „barátait” – ahogy Charlie fogalmazott, hiszen mint kifejtette - a plakátokról is jól ismert kifejezésből: „Charlie és barátai” – a barátok mi (is) vagyunk, a közönség. No meg persze zenésztársai, akik közül néhányan szintén tiszteletüket tették a színpadon. Sajnos – számításaim ellenére - közülük kevesen kerültek hangszereikhez, hiába vártam, hogy egymás kezébe adják a mikrofont az előadás folyamán.

Ehelyett Charlie énekelt szinte teljesen végig, a minden korosztályt képviselő közönség megelégedésére igen sokat, majdnem három órát. Mögötte a legutóbbi lemezén is közreműködő zenészek segítették: a ritmust Borlai Gergő (dobok), ifj. Födő Sándor (ütősök) és Lattman Béla (basszusgitár) diktálta, a fúvósszekcióban Csiszár Péter (szaxofon), Schrek Ferenc (harsona) és Fekete István (trombita) játszott, Tisza Bea és Czerovszky Heni vokálozott és táncikált, Lerch István és Halász János kezelte a billentyűket, a gitárnál pedig László Attilát üdvözölhettük.

Slágerözön minden korszakból

Szombat (másnap pihenőnap) ellenére is messze voltunk a teltháztól, a többség inkább az ülőhelyet választotta, a küzdőtér ritkásan, csak a keverőpultig telítődött. A hangulat ennek ellenére remekül alakult, Charlie igazán bedobta magát. Két angol nyelvű számmal nyitott, köztük Joe Cocker nagyon ideillő dalával, a „Little Help From My Friends”-zel. Érdekesség, hogy pont ezen a héten hallhattuk eredetiben a dalt Debrecenben, de ez a változat is jól szólt! Aztán sorra hangoztak fel Charlie slágerei. Méghozzá időrendi sorrendben: először az Olympia és a Generál, aztán a Tátrai Band számok, majd szólókarrierje jó pár remekműve.

A pletykalapok nagy kérdésére is választ kaphattunk, miszerint „hajlandóságot mutatott”, tehát fellépett fia, Horváth Ákos, és Lehrc István is énekelt szólót egy szám erejéig. Nem maradhattak el a legnagyobb sikerek sem, a „Száguldás, Porsche, Szerelem”-nél a vokalista lányok is előtérbe kerültek. A „Nézz az ég felé”-t egy-emberként dalolta a közönség, ráadásként pedig a „Jég dupla whisky-vel” és a „Könnyű álmot hozzon az éj” csendült fel.

Ünnep, oly szép

Somló is beszállt egy kicsit az énekével, aztán egy „Éljen még 60 évet Horváth Károly!” feliratú transzparenssel dobta fel a már amúgy is (a meghatottságtól) párás szemű ünnepeltet és közönségét. Ezalatt szépen felsorakoztak a színpadon zenészbarátai és kollégái, és természetesen egy torta tűzijátékkal is előkerült. Sok taps, mosoly és elégedettség az arcokon, így kell köszönteni és ünnepelni. Kívánjuk, hogy beleférjen még egy pár album és koncert abba a következő 60-ba!

Frk4music

[2007.11.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még