2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Puskás Péter
Oláh Ibolya
Oroszlán Szonja
Kern András

Egykori megasztárok is szerepelnek az új magyar zenés filmben

Az Egészséges erotika, az 510 ezres nézőszámot produkáló Csinibaba, a Csapd le csacsi, a 6:3, a Zimmer Feri, vagy akár a Le a fejjel című nagysikerű filmek rendezőjének újabb közönségfilmje 2008. január 10.-én kerül a mozikba. Belemerültünk a részletekbe.

Tímár Péterék úgy gondolták, miután évek óta nem készült igazán nagy sikerű zenés magyar film, ráadásul a tehetségkutatók időszakában a téma is nagyon adja magát, ezt az adósságot mindenképpen rendezni kell. A film azonban csak ötletként használja a zenés tehetségkutatók legsikeresebbjét, a Megasztárt, nem arról szól. Nem is Oláh Ibolyáról - bár élete több szálon is komoly hasonlóságot mutat az általa alakított szereplővel.

Egy tévétársaság énekes tehetségkutató versenyt hirdet, elindul a Sztárhangár.

Oláh Iboly és Kern András neve garancia lehet

Novai Rezső (Kern András), egy hajdan szebb napokat látott dalszerző, énekes és zongorista. Miután évekkel ezelőtt a feleségét balesetben elveszítette, megcsömörlött, magánélete kisiklott, visszahúzódó és zárkózott emberré vált. Egy régi bérházban él egyedül. Kis presszóban zongorázik estéről-estére, a barátai is onnan kerülnek ki. Egyetlen dolog érdekli a zongorán kívül, a lóverseny.

Ormos Katinak (Oláh Ibolya) minden furfangjára szüksége van, hogy meggyőzze Rezsőt, készítse fel őt a dalversenyre. Kati egy nevelőotthonban takarítónő, abban az árvaházban, ahol addigi életét töltötte. Rezsőhöz egy hivatásos énektanárnő, a férfi régi szerelme - Juli (Tóth Éva) - küldi, mert ő nem volt képes megbirkózni a lány erős személyiségével. Rezső először hallani sem akar a tanításról, ám Kati - nevelőtanára, a Dadus (Kútvölgyi Erzsébet – “Anyácska”) hatására - nem hagyja magát, nyakára jár a férinak. Kideríti Rezső címét, elmegy a lakására, reggelit készít neki, mindent bevet, hogy rábeszélje, foglalkozzon vele. Végül sikerül.

A verseny pedig kezdetét veszi, amely nem várt izgalmakat tartogat és nyomon követhetjük Kati és Rezső további életét is, amelyben szinte törvényszerű, hogy a férfi szerelmes lesz a nőbe. Persze csak titkon, melynek hatására egy gyönyörű dalt komponál a döntőre.

Fiatalok és mesterek egymás mellett

A filmben a 80-as évek újra hangszerelt örökzöld dallamai mellett az emberi kapcsolatok minden típusa felsorakozik, megismerhetjük a törtető sajtófőnököt Oroszlán Szonja személyében, a hírnévre vágyó pizzafutárt, akit Puskás Peti alakít és akit egy rövid románc erejéig Ormos Katival is összehoz a kedves történet. Persze a remek fiatal énekes-színészek alakítása mellett a régi „öregek“ is hozzák a tőlük megszokott színvonalat, jó esély van rá például, hogy Szacsvay László filmbeli kedvenc szava akár szállóigévé is válhat...

Nagy slágerek csendülnek fel

A filmben olyan nagy slágrek fognak majd felcsendülni, mint a Darabokra törted a szívem, a Hotel Menthol, Szeress nagyon, Szóljon a zene, Ég és föld között és még hosszan lehetne sorolni, hiszen szép számmal akad majd olyan felvétel, amelyet minden bizonnyal kívülről fogunk együtt fújni a szereplőkkel. Ebből is látszik, hogy a film zeneileg is minden igényt kielégít majd. Erről pedig 2008. január 10-től bárki meggyőződhet, ekkor kerül ugyanis a Casting a mozikba.

-Red Lemon/Havassy -

[2007.11.23.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még