2024. július 4. | csütörtök | Ulrik nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Fidelio.hu
Kapcsolatok
Fidelio
Magyar Televízió
Komolyzene

Megegyeztek! Fizet a Magyar Televízió

Öt éves jogvitát követően a bíróság jóváhagyta a Magyar Televízió és az Előadóművészi Jogvédő Iroda között létrejött egyezséget, miszerint az MTV 2002-ig visszamenőleg megfizeti saját gyártású műsorai ismétlései után járó jogdíjakat az előadóművészeknek.

Gyimesi László, a Művészeti Szakszervezetek Szövetségének elnöke szerint ez az egyezség jól érzékelhető összeget fog jelenteni az előadóművészeknek, vagyis az énekeseknek, zenészeknek, színészeknek. A hosszas huza-vona kiindulópontja az volt, hogy az Előadóművészi Jogvédő Iroda szerint az MTV saját gyártású, és nagy népszerűségnek örvendő műsorainak ismétlése (például: Önök kérték, Szomszédok) után a művészeket megilleti a jogdíj, az MTV pedig ezt cáfolta.

A pénteken létrejött egyezség mindkét félnek előnyös – emelte ki Gyimesi László –, hiszen a művészek hozzájutnak a pénzükhöz, az MTV pedig jogszerűen jár el. A jogdíjak kifizetésére az elkövetkezendő hetekben kerül majd sor. Természetesen ez az összeg a Magyar Televízió évi több milliárdos költségvetéséhez képest nem jelentős, a műsorok gyártása e miatt nem fog lassulni, de a közszolgálati csatornán lévő terhek kétségtelenül növekednek.

A színháztörvény előkészítéséről is nyilatkozott Gyimesi László lapunknak, kiemelve, hogy a szakma már kifejtette véleményét a munkaanyag tervezetről, többek között a november 20-i nyílt napon, amelyet az Országgyűlés Kulturális és sajtóbizottsága a Parlament Delegációs termében "A színházi törvény koncepciójának megvitatása" címmel rendezett. A minisztérium tovább folytatja munkáját, valószínűleg további bizottságok jönnek majd létre. A törvényelőkészítés tehát korrekt módon és a teljes szakmai nyilvánosság előtt zajlik.

- fv - fidelio.hu -

[2007.11.26.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.29.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.26.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük Rod Stewart budapesti fellépését
2024. június 22-én telt házas koncertet adott Rod...

Sting újra Budapesten lépett fel, de a "mesterkurzus" elmaradt
A tizenhétszeres Grammy-díjas...

Yungblud felrobbantotta a Parkot
Megnéztük a Total Dance Cabrio fesztivált a Budapest Parkban - képekkel
Szárnyaltunk az A38 hajón a Winger koncerjén
Corey Taylor jött, látott, zúzott, győzött
10 éves lett a Mamma Mia! musical a Madách Színházban - képriport
beszámolók még