2024. május 23. | csütörtök | Dezső nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Szegedi Szabadtéri Játékok
Kapcsolódó cikkek
Alföldi Róbert rendezi a Csárdáskirálynőt
Szegedre költöznek a Csárdáskirálynő sztárjai
Cikk törölve
Kapcsolódó események
Szegedi Szabadtéri Játékok - Operett Gála
[2005. augusztus 5.
péntek 20:30]
Szegedi Szabadtéri Játékok -Opera Gála
[2005. augusztus 6.
szombat 20:30]
Szegedi Szabadtéri Játékok - Csárdáskirálynő
[2005. július 29.
péntek 21:00]
Szegedi Szabadtéri Játékok - Csárdáskirálynő
[2005. július 30.
szombat 21:00]
Szegedi Szabadtéri Játékok - Csárdáskirálynő
[2005. július 31.
vasárnap 21:00]
Szegedi Szabadtéri Játékok - Dómdixie Gálá
[2005. augusztus 6.
szombat 21:00]

Szegedi aktuális - Szulák Andrea kettős szerepben

Szulák Andrea, az augusztus 6-i Dómdixie Gála háziasszonya az est folyamán jazz-énekesként is szerepel.
A terep nem ismeretlen számára: számos alkalommal lépett fel hazánkban és külföldön is népszerű együttesek kíséretével. A házigazda Storyville Jazz Band-del és a Molnár Dixieland Band-del első alkalommal dolgozik együtt. Szulák Andrea azonban nem félti őket: „Úgy gondolom, a két szegedi együttes önmagában garanciát jelent a színvonalas produkcióra. A gálaesten a könnyűzene klasszikusait hallhatja a közönség kitűnő magyar és külföldi zenészek közreműködésében. Jómagam a gála háziasszonyaként és énekesként is igyekszem minél élvezetesebbé tenni a műsort. Sok szeretettel várjuk a műfaj szerelmeseit, és természetesen mindenkit, aki szereti a jó zenét”. A művésznő ősszel országos turnéra indul zenekarával, melynek egyik állomása Szeged lesz.

A János Vitéz több alkalommal szerepelt a korábbi fesztiválok műsorán. Az Operaház frissen kinevezett főigazgatója, Hegyi Árpád Jutocsa rendezte idei produkció különlegességét a fiatal tehetségek és a gyakorlott művészek közös játéka adta. Szőcs Artúr és Zöld Csaba, azaz Kukorica Jancsi és Bagó, valamint a daljáték többi fiatal szereplője, az Iluskát alakító Herczenik Anna és a francia királykisasszony szerepében látható Bucsi Annamária is megcsillogtathatta tehetségét a János Vitéz előadásain. Agárdy Gábor nem először öltötte fel a francia király jelmezét, az Újszegedi Szabadtéri Színpad közönsége pedig már színpadra lépésekor tapssal köszöntötte a Nemzet Színészét. Székhelyi József igazán szórakoztató alakítást nyújtott a gonosz mostoha szerepében: az első felvonásban rikító színekbe öltözött, túlsminkelt asszonyságot jelenített meg, a másodikban pedig „motorizált”, azaz motoron száguldó tréningruhás boszorkaként láthatta a közönség. A fiatal színészek és tapasztalt kollegáik összjátéka mindhárom alkalommal teltházas közönséget vonzott.

Operett és Opera Gála az Újszegedi Szabadtéri Színpadon – Fonyó Barbara, mindkét előadás sztárfellépője édesanyjával énekel duettet
„Szeged a szívem csücske, rengeteg szép emlék köt ide” – emlékezik vissza Fonyó Barbara a Tisza-parti városban töltött időkre. „Többször játszottam a Szegedi Nemzeti Színházban és a Szabadtéri Játékokon is szerepeltem. A Dóm tér atmoszférája sem ismeretlen számomra, a Hunyadi Lászlóban én alakítottam Gara Máriát ”.
A művésznő a fesztivál idei programján az Újszegedi Szabadtéri Színpadon megrendezésre kerülő Operett és Opera Gálán lép fel, az Operett Gálán édesanyjával, Kállay Borival közös duettre készülnek. Fonyó Barbara az opera műfajában otthonosan mozog, de az operett világát is nagyon kedveli. A fellépést megelőzően az Operaház fantomjában Christine-t alakítja, a szegedi szerepléseket követően pedig a budapesti Belvárosi Színház Operett Gála-előadásain énekel. Az énekesnő és művésztársai mindenkit szeretettel várnak egy kellemes nyáresti kikapcsolódásra.

Az Operett Gála időpontja: augusztus 5.
Az Opera Gála időpontja: augusztus 6.

[2005.07.28.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás » próbaterem [2024.05.23.]
SÜRGŐS HITELEK hangszer [2024.05.22.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még