2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Tarja Turunen a Pecsában
Kapcsolódó Kiadványok
Tarja Turunen: My Winter Storm
Kapcsolatok
Tarja Turunen
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Tarja Turunen
[2007. november 27.
kedd 19:00]

A Nightwish egykori "hangja” a Petőfi Csarnokban

November 27-én reggelén mintha megrendelésképpen érkezett volna Tarja Turunen: My Winter Storm című albumának lemezbemutató koncertjéhez: a tetőkön frissen leesett hó, és valljuk be az első igazi „téli vihar” is beköszöntött Budapesten.

Sajnos sok ember számára Tarja Turunen neve nem cseng ismerősen, de a Nightwish említésére talán többen felkapják fejüket. Igen, ő volt az együttes oszlopos tagja egészen 2005-ig, amikor sajnálatos körülmények miatt távoznia kellett a zenekarból. Szerény véleményem szerint hangját nem pótolhatja az új – egyébként igen tehetséges – énekesnő, főleg koncerteken nem, Tarja 2007.11.27-i budapesti fellépése erre a legjobb bizonyíték.

A produkció szakaszokra bontható volt, a zeneszámok tempója és dinamikája szerint. Professzionális módon voltak „adagolva”: a keményebb számok, majd amikor azok már az extázis szintjére űzték az igen lelkes hallgatóságot, csillapításként következtek lírai számok, majd a hangulat fenntartására ismét az igazi keménység.

A Nightwish-es időszakból először a „Phantom of the opera” című szerzemény hangzott el, amelyben duettet énekelt testvérével, Toni Turunen-nel, aki a koncerten mint dobos, gitáros és billentyűs is szerepelt. Nem ez volt az életben az első közös művük, Tarja vokálozott egykor Timo egy-két zeneszámában.

Jövőre ismét hazánkba látogat?

Szintén a Nightwish-es időszakból való volt az első ráadásszám, a Nemo. Stílusosan Tarja itt ugyanazt az öltözetet viselte, mint annak idején az egykori együttessel. A hang, a zene és a mozgás mellett Tarja megjelenése is tökéletes volt, olyannyira, hogy még a mikrofon színe is illett mindegyik – nem kevés számú - ruházata színéhez!

A repertoárhoz tartozott egy egykori Alice Cooper zeneszám, a Poison feldolgozása, ami szintén egyedi stílusban hangzott el.

A koncerten Tarja egyébként nemcsak ének-, hanem zongoratudását is bemutatta, ami szintén nem hagyott semmilyen kívánnivalót maga után, szintén a csúcsot ostromolta. A koncert sikerére jellemző volt, hogy négyszer tapsolták vissza a fellépőket. Az egyik, számok közötti szünetben, Tarja megemlítette, hogy várhatóan jövőre ismét fellép kis hazánkban.

Várjuk!

- Jél Gábor -

[2007.11.30.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még