2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Találkozz a No Thanx-szel!
Horvátországba is berobban a No Thanx?
Aranyat ér a No Thanx első albuma?
Kapcsolódó Kiadványok
No Thanx: Egy másik nemzedék
Kapcsolatok
No Thanx

Tereget a No Thanx - megtudhatod mit gondolnak a dalaikról

Népszerű rovatunkban, amelyben az előadók mutatják be a lemezeiken szereplő dalaikat, most a No Thanx következik, feltehetően sokak örömére.

Nem lehet szó nélkül elmenni a srácok teljesítménye mellett, ugyanis nagyon rövid idő alatt meghódították a magyar könnyűzenei piacot és ezzel együtt a kamaszlányok szívét is. Egy másik nemzedék című albumukat szinte percek alatt szétkapkodták, koncertjeiken pedig szinte szétszedik őket a rajongók. A No Thanx-et vagy szeretik, vagy nem, de senkit nem hagynak hidegen.

Felkértük őket, hogy mutassák be, nekik mit jelentenek a dalok, mint szerettek volna elmondani általuk.

Szívem a mamádé című szám a második dalunk volt amit elkészítettünk. Ez egy nagyon pörgős, lendületes szám, amely minden fiatalnak, főként a kamasz fiúknak a vágyait fogalmazza meg. Pontosan: milyen lenne egy idősebb nővel esetleg kapcsolatot teremteni… A dalban megfogalmazódik az a gondolat is, hogy a férfiakhoz a legegyszerűbb út a gyomrukon át vezet, nálunk is így van, mivel ha bármikor együtt van a zenekar akkor közös program a főzés…

Az élet vendége című szám a lemezen talán a leglassabb, „legösszeborulósabb” számunk, amely egész misztikus dolgokat próbál meg kifejezni. Nevezetesen, hogy az életnek mi csak a vendégei vagyunk és ebben az életben nekünk feladatunk van, minden egyes embernek csinálnia kell a dolgát, boldogulnia kell az életben, és ez által más emberek életét is boldogabbá tenni. A táncmotívum arra próbál utalni, hogy az életet pozitív oldalról kell megközelíteni

Égi angyal: ezt a nótát akkor írta Dávid mikor egy hosszú kapcsolat után szakított. Akkori érzéseit tükrözi a dal, hatalmas csalódás és elkeseredettség van benne. A felhőkből a földre zuhant. A dal tulajdonképpen a szerelmünk utáni vágyakozás.

Fekete nap gyermekei: egy összetett felvétel. Egy segélykiáltásról szól, melyet egy felsőbbrendű valakihez intézünk, az élet problémáinak megoldása érdekében. A fekete nap egy különleges állapot, mert ahogy a napfogyatkozás egy ritka és egyedi dolog, éppen annyira egyedi és különleges bármelyik ember.

Másik nemzedék a debütáló dalunk, ezt ismerhette meg először a közönség. Úgy gondoltuk, hogy ez a nóta tökéletes arra, hogy az egész lemez gondolatvilágát, lényegét megmutassa. Ezzel a dallal kerültünk be a köztudatba és bízunk benne, hogy megmarad majd mások emlékezetében is.

Mi filmünk: azt szimbolizálja, hogy az életünk olyan, mint egy film, s ennek a filmnek mi vagyunk a rendezői. Olyan gondolatok vannak benne, mint például: kitörés a rácsaink közül, legyőzzük a korlátainkat, veled rúgom szét a ház falát, kinyílik a bilincs, soha nincs több lánc... A dal pörgős, fiatalos, csajozós, szabad felfogású.

Míg a dal véget nem ér: ez a felvétel a No Thanx egyik nagy kedvence, talán mert arról szól, hogy miért zenélünk és miért lépünk fel szívesen. Tulajdonképpen elzenéljük azt a folyamatot, hogy hogyan fordultunk a zene felé, hogy lett a No Thanx.

Csak ami jár: ez a dal kifejezi a korral szembeni ellenszenveket. Mi annyit kérünk „csak ami jár”. Az emberi gyarlóságról és a világ romlásáról szól. „a kor a szemetet gyártja, miközben gépet gyúr az emberből, ki csak a pénzt, meg őt imádja” .

Sohasem leszek más: a cím hűen tükrözi a szám mondanivalóját: ne akarjon minket senki se megváltoztatni, hiszen soha sem leszünk mások!

Minden nap: nagyon sokszor előfordult már az, hogy valamit nagyon elrontottunk és szerettük volna ezt kijavítani. Ha valakit megbántottunk, minden nap ott a lehetőség, hogy bocsánatot kérjünk. És ezt meg is kell tenni…

– havassy –

[2007.12.17.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még