2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Válogatás / több előadó: Bravissimo 2007
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok

Bravisszimó! Megtaláltuk azt a válogatás albumot, amiról csak jót lehet írni!

Régen volt olyan, hogy a meghallgatás után szinte csak jót tudtam írni egy válogatásról. Ez most tényleg, komolyan jó!

Olyan is régen volt már, hogy amikor megfogtam egy lemez borítóját a kezemben, nem keltett bennem olyan érzéseket, hogy talán más színeket kellett volna használni a betűkhöz, vagy épp a háttér lett túl sötét, nos, a Bravissimo 2007-es dupla válogatást már a legelején szimpatikusnak találtam. Na jó, talán kicsit nőies ez a sok rózsaszín a borítón, de egy ilyen válogatásnak ki is kell tűnnie a többi közül, hisz az év legjobb dalait foglalja két csokorba.

Már első pillantásra is jól látható néhány előadó kiemelt neve a borítón, és egy nagyon fontos tudnivaló: A dupla CD szimpla áron vásárolható meg! A hátlapot nézegetve is szépen kivehető az összes dal címe, és az a néhány támogató is jól megfér legalul, nem zavarja a borító esztétikáját egyáltalán.

Belül a CD lemezek pedig világoskék színűek, és így nagyon szépen illeszkedik egymáshoz a borító színével is. A dalokat ismerve és sokszor hallva már a rádiókban, előre kijelenthettem, hogy a sorrend és a dalválasztások is mind-mind el lettek találva, végre nem szúrja a szemem szinte semmi, illetve azért mégiscsak, egy dolog, de ezt majd a végén…

Írásomat két részre osztanám, mivel maga a lemez is dupla.

Első rész:

Az elmúlt nyár egyik legtöbbet játszott rádiós dalával indul a válogatás, ez a Magna Cum Laude „Színezd újra” című dala, ami alapból jókedvre derít mindenkit, majd jön a nagy tini kedvenc Mark, és a manapság újra agyonra istápolt Szekeres Adrien, bár be kell vallani, az „Olyan, mint te” című új dala tényleg nagyon jóra sikeredett. Megjegyezném, hogy azért elég sok ex-Megasztár kapott helyet a lemezen, őket nehéz is lenne kihagyni, hiszen van belőlük rengeteg, de akik ide felkerültek azért mégiscsak kiérdemelték: Rúzsa Magdi, Tóth Gabi, Gáspár Laci, Varga Feri és Balássy Betty, Tóth Vera, Pál Tamás

Közöttük színesíti a palettát a Crystal, amely Lajtay Kati távozása óta is rendelkezik még elég felénekelt dallal ahhoz, hogy kihúzzák még néhány hónapig. A cd utolsó dalaként a Hooligans ”Rajtad múlt” dala követeli tőlünk a folytatást, vagyis a második korongot!

Második rész:

Jól indul a kettes számú lemez is, a Nox „Szeretem” című dalával, így igaz erre a korongra is, ami az elsőre is az volt, vagyis jókedvre derít bárhol, bármikor! Rock és enyhébb pop dalok váltakoznak egymás után, amelyek közül kiemelném Dobrády Ákos „Fekete gyémánt” című zenéjét, ami érzésem szerint a 2007-es év legszebb dalai közé tartozik. Cozombolis zenéjére mindenkinek felforr a vére, Bálint Ádámnak és Dorinának pedig elhisszük, milyen is a szerelem.

Győző és Veronica dalát kicsit megmosolyogtam, erre érzem azt, hogy azért messze nem akkora durranás, hogy egy ilyen válogatáson helyet kapjon, de hát pénz beszél… Dundika jelentem megtanult énekelni, ugyan nem volt nehéz dolga ezzel a kis szlogennel, bár a klubok agyonjátszott dala volt nyáron a „Bom Chicka Wah Wah”.

A bónusz dalt tartom a kakukktojásnak a lemezen, és nem értem miért tették a végére, ha már rajta van. Az Irigy Hónaljmirigy Scatman-átiratáról van szó, ami jónak jó, csak furán jön ki ott a legvégén, mintha csak a kiadó megköszönné a vásárlóknak, hogy megvették a lemezt, és „viccesen” a „Tik vagytok parasztok” dalllal búcsúzik tőlünk, vásárlóktól.

Persze ez lehet, hogy csak egy szőrszálhasogatás a részemről, és más észre sem venné és nem asszociálna semmire a címből eredően, nekem mégis szemet szúrt a dolog. Ettől eltekintve azonban már régen volt olyan, hogy a meghallgatás után szinte csak jót tudtam írni egy válogatásról. Ez most tényleg, komolyan jó! Az elejétől a végéig csupa olyan zenét kapunk, amelyekre méltán emlékezhetünk évek múlva is, amikor levesszük a polcról a Bravissimo 2007-es albumát.

- Bödő Róbert -

[2008.01.03.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még