2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Pokolgép
Zamek
Kapcsolódó Kiadványok
Pokolgép: Oblatio
Kapcsolatok
Rudán Joe
Pokolgép
Kukovecz Gábor
Nagy Dávid
Pintér Csaba
Czébely Csaba
Club 202 (ex-Wigwam Rock Club)
Legnépszerűbb csengőhangok

Meglepetés a javából! Megzenésített versek kiadására készül a Pokolgép?

A magyarországi heavy metal egyik meghatározó és nagy népszerűségnek örvendő zenekara: a Pokolgép. Több átalakuláson is keresztülmentek - és kisebb megszakítással - 25 éve van jelen a csapat a magyar rockzenei köztudatban. Akik akkor már éltek, bizonyára emlékeznek arra, mikor 1983-ban a Ki mit tud-on berobbantak és felkavarták új zenéjükkel és megjelenésükkel kis hazánkat.

A Rudán Joe (ének), Kukovecz Gábor (gitár), Pintér "Pinyő" Csaba (basszusgitár), Nagy Dávid (gitár) és – több, mint egy éve a zenekarhoz csatlakozott - Czébely Csaba (dob) ötösfogata elkészült a 18. lemez felvételeivel is, mely hamarosan a boltokba kerül. Az alapító tagok közül ma már csak Kukovecz Gábor a zenekar gitárosa/vezére van a csapatban, vele beszélgettem minderről és arról, hogy mikor várható a már hagyományosnak mondható év végi robbantás.

- Befejeztétek új albumotok stúdiómunkálatait. Mikor fog megjelenni a lemez?
- Pokoli mesék címmel december 17-én fog megjelenni az új anyag, ekkortól lehet keresni a boltokban.

- Hány dal lesz rajta? Mire számíthatunk, milyen lesz?
- Ez ízig-vérig Pokolgép-lemez lesz, és szerintem mérföldkőnek számít a zenekar életében. Mindenki ezt szokta mondani – de ez minden bizonnyal azért van így, mert mindenki tovább akar lépni az új anyagával. Voltak már a Pokolgép történelme során mérföldkőnek számító lemezek: például az első album, aztán zeneileg nagyon jónak tartom a második albumot, 1991-ben az Adj új erőt címet viselő anyagot, valamint a tavaly megjelent akusztikus lemezünk, az Oblatio, amelyet tényleg és kizárólag – akusztikusan is megszólaló - hangszerekkel vettünk fel, mindenféle számítógépes technikát kiszűrve. Visszatérve a Pokoli mesék-re, gyakorlatilag mind a 10 dalt én írtam, de a szövegekben mindenki meg tudta valósítani saját gondolatiságát, mivel a zenekar minden tagja részt vett a szövegírásban, ezért azt mondhatom, hogy a közös alkotásból mindenki kivette a részét. Kilenc vadonatúj dalt és az "Oblatio" lemezen már megjelent "Minden nap" új, metál hangszerelésű verzióját fogja tartalmazni és még néhány érdekességet.

- Mik ezek az érdekességek?
- A zenén kívül lesz egy multimédiás rész a CD-n. Készítettünk egy werkfilmet, ez egy öt-hat perces rövid összefoglaló a stúdióban eltöltött napjainkról. Érdekesség, hogy nem színpadi ruhákban vagyunk, hanem mindenki éppen úgy, ahogy dolgozik. Ez azért ritkaság, mert a közönség általában nem így lát bennünket a színpadon.

Ezen kívül még az is különlegesség, hogy körülbelül 3-4 éve egy tradíciót követünk, hogy úgy próbáljuk nemzeti hovatartozásunkat a fiatalokban erősíteni, hogy magyar költők verseit zenésítjük meg, tehát Petőfi Sándortól (A farkasok dala), József Attilán keresztül (Tedd a kezed című verse), most éppen eljutottunk Ady Endréhez. Adynak van egy olyan verse, amely igen mélyen szántó, a szépségtől a pokolig mindent bejár benne, ez pedig Az én menyasszonyom című költeménye. Ezt választottuk ki most az albumra.

- Utóbbival kapcsolatban hallottam egy távlati tervről is. Erről mondanál valamit?
- Még tényleg csak távlati terv, de nagyon szeretnénk az irodalmi oldalt is erősíteni majd azzal, hogy kiadnánk egy olyan albumot, amely magyar költők megzenésített verseit tartalmazná, hogyha majd lesz már annyi megzenésített versünk. Jövő évben március 7-én és 8-án lesz a Papp László Sportarénában egy RockAréna 2 elnevezésű fesztivál, ahol a hazai rock élet „nagyágyúi” lépnek fel (és egy külföldi meglepetés vendég is). Erre kaptunk meghívást, ahol a Nőnapon este 10-től mienk lesz a színpad, mi fogjuk zárni a nagy bulit.

- Ezen kívül ugye 25 éves a zenekar és ezt egy hatalmas koncerttel tervezzük megünnepelni jövő év decemberében valamikor, ahová szeretnénk elhívni azokat a zenészeket, akiket szoros kapcsolat fűzött ez alatt a negyed évszázad alatt a Pokolgéphez, akiknek jelentett valamit ez a zenekar. Ezen kívül ebből az alkalomból kiadnánk 2008. év végén egy díszcsomagot benne öt cd-vel, melyben négy olyan album lesz, amelyeket már nem lehet kapni, mert elfogytak a boltokból, de igény az lenne rá. Illetve ötödikként egy következő sorlemez is benne lesz, amellyel már most félig készen vagyunk.

- A jövő év után térjünk vissza a mostani decemberre. Szép hagyományt ápoltok azzal, hogy így karácsony környékén minden évben összejön a Pokolnép. Most hol és mikor találkozhatunk Veletek?
- A hagyományosnak mondható évzáró koncertünkre december 29-én a Wigwam Rock Club-ban kerül sor, ahová várunk mindenkit szeretettel. Az új albumról is be fogunk mutatni néhány dalt. Vendég zenekar pedig a Zamek lesz.

- Kép és szöveg: Hajós Maja -

[2007.12.13.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még