2024. április 18. | csütörtök | Andrea, Ilma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Jeanne Carroll
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Jeanne Carroll & The Mississippi Grave Diggers
[2007. december 22.
szombat 21:00]

Karácsonyi blues koncert egy legendával

Ha valaki igazán tartalmas, és színvonalas szórakozással szeretné magát meglepni karácsony előtt, annak ott a helye a világ egyik leghíresebb, és legnagyobb múlttal rendelkező blues énekesnőjének budapesti koncertjén.

Az leghosszabb pályafutású hölgy

A bluesnagyiként emlegetett amerikai nemzetiségű Jeanne Carroll a maga 76 évével fiatalokat meghazudtoló energiával áll a színpadon. Aki nézi, szinte átélheti a legenda egész életének, és hosszú pályafutásának összes tapasztalatát, amit zenéjében fejez ki.

A hölgy a 30-as években kezdte pályafutását egy templomi gospel kórusban , és a chicagoi The Metropolitan Opera gyermekkarában, és 19 évesen már Chicago legnevesebb jazz klubjában varázsolta el egyedülálló egyéniségével a közönséget.

Az ’50-60-70-es években a legkülönbözőbb zenei stílusok jöttek és mentek, de ami állandó maradt, az Jeanne Carroll elkötelezettsége a blues zene irányában. Ez alatt az idő alatt olyan világhírű zenészekkel lépett színpadra, mint Ray Charles, Muddy Waters, Lester Young és Charles Mingus. Énekelt Count Basie, Art Blakey és Duke Ellington big bandjében, de hosszú pályafutása során fellépett többek között, Willie Dixon, Memphis Slim, Dizzy Gillespie és Thelonius Monk zenekaraival is. Turnéi során a világ összes kontinensén megfordult már.

Újra nálunk a bluesnagyi

A magyar közönséget többször is elkápráztatta már a gitáros bluesnagyi például a Szigeten, az A38-as hajón, az Almássy téren és több blues fesztiválon is.

A mostani december 22-ei koncertet 2 fiatal álmodozó, és elkötelezett zenei rajongó szervezte meg, akik új klubjukban feladatul tűzték ki, hogy a színvonalas zene kedvelőinek nyújtanak olyan különleges helyet, ami a nagykoncertektől a családias hangulatú rendezvényekig helyt adhat a jazz, a blues és a rockzene nagyjainak. Az Avalon Clubban, nem kisebb magyar zenészek fogják a 76 éves bluesnagyit kísérni, mint a The Mississippi Grave Diggers. A zenekarban Oláh Andor herflizik, Nemes Zoltán zongorázik, Hudák Zsófia bőgőzik, Kárpáti Zoli ül a bőrök mögött valamint Frankie Látó hegedül.

Nem csak a karácsony miatt ünnep

Egyben biztosak lehetnek, ha ellátogatnak a fantasztikus eseményre. Minőségi szórakozásban lesz részük, hiszen a hangosítás kiváló, több kivetítő és tv gondoskodik róla, hogy senki ne maradjon le Jeanne Caroll koncertjének egyetlen pillanatáról sem. A legenda ezúttal is fáradhatatlanul ragad majd gitárt és mikrofont, hogy elhozza a soul és gospel alapokból táplálkozó eredeti fekete bluest, hogy megajándékozzon minket karácsonyra egy hosszú élet történetével.

– Noa –

[2007.12.21.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még