2024. május 5. | vasárnap | Györgyi nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Craig David: Trust Me
Kapcsolatok
Craig David
Legnépszerűbb csengőhangok

Egyszerűen remek

Craig David:Trust me című lemezét hallgattuk meg.

Craig Ashley David, ismertebb nevén Craig David, az angliai Southamptonben született mindössze 26 évvel ezelőtt. De pár éves pályafutása alatt elérte azt, hogy platina lemezes előadó legyen, akit rajongással imádnak az emberek és akár éveket várnak egy új albumára. Sokat kellett várniuk most is, hisz legutóbbi nagylemeze 2005-ben jelent meg, The Story Goes címmel.

De Craig David ezúttal is kitett magáért, és egy olyan cd-vel jelentkezett, ami már megjelenése előtt sikeres volt. Megismerhettünk róla két dalt is kislemez formában, az egyik a This Is The Girl (feat. Kano) és a Hot Stuff (Let's Dance). Mindkettő a klubok nagy slágere lett és sejteni lehetett, hogy a többi szám is ütős lesz.

Craig, a rá jellemező folytonos megújulástól itt sem tért el, rendeződött, formálódott stílusa, mely az aktuális "Trust Me" című albumán remekül érződik. Negyedik nagylemeze ez, mely sorban a Born to Do It, Slicker Than Your Average, és a The Story Goes albumokat követi. Érezni lehet az idő múlását, hisz Craig se lesz már fiatalabb, de neki ez jót tesz. Egyre komolyabb, mélyebb szövegű és profibb dalokat alkot. Öregszik, és ez a külsejére is kihat, na persze nem mondom, hogy ráncosodik, hisz még nincs is 27 éves, de jelenleg a védjeggyé vált körszakáll-szerűséget borostára cserélte.

A lemezborító összehatása is komoly, nem néz ránk, lehajtja fejét, de a háttér és a fekete-fehér elegáns öltözék mind elegáns hatást kelt. Ha kiemeljük a korongot, ugyanezt a képet látjuk, ami egy kicsit szokatlan. A kis füzetecske tipikus képeket rejt az előadóról. Kicsit lazább belül a stílus: a fekete öltönyhöz fehér cipő és mintás póló. Aztán előkerül egy szemüveg is mely nagyon jól áll neki, de a képeket elnézve ezzel ő maga is tisztában van. Nagy örömömre van benne egyetlen egy kép, amikor szembenéz velünk, bele a kamerába. Itt láthatjuk szép barna szemeit és a körszakáll helyett megjelenő borostáját is. A hátoldalon az elmaradhatatlan tracklista és weboldalának címe látható. A képek láttán majdnem elfelejtettem: minden dal szövege is megtalálható a belső borítón.

A Trust me korongot Havannában vették fel, a producer Martin Terefe volt, aki korábban az A-HA-nak és Mutya Buenának is dolgozott. Az első dal a Hot Stuff, ami David Bowie korábbi slágere alapján készült el. Hát igen, a feldolgozással nem lehet nagyon mellényúlni, hisz ami egyszer már bejött... Persze itt is el lehet vetni a sulykot, gondolok itt olyan dalokra, amit nagyon nem megfelelően dolgoztak fel és az eredeti előadót is kellemetlen helyzetbe hozták. A másik meg az, hogy ha ugyanazt már nyolcan feldolgoztak, valahogy egy idő után elveszti a hatását. Viszont az is igaz, hogy ha van egy új hangzás, nagyon sokszor a régit is leporolják, tehát ezzel az eredeti és az új előadó is jól jár. Lehet, hogy erre a sorsra fog jutni a Hot Stuff is, ha előássák Bowie korábbi dalát. De egy biztos: Craignek nagyon bejött a szám, a szórakozóhelyek egyik kedvence lett, rázza rá fiú és lány.

A második dal mit sem veszít a tempóból, mintha az előző folytatása lenne. Remek kis pörgős nóta, épp úgy mint a harmadik, gyanítom slágerek fognak születni belőlük. A negyedik, az Awkward furán indul, de nekem az egyik kedvenc dalom lett. Egy történetet hallhatunk egy találkozásról a régi szerelmünkkel. A dal egy duett, első hangzásra mintha Joss Stone-t hallanánk, de nem ő az. Furcsa, hogy a borítón nincs feltüntetve a hölgy neve. Az ok ismeretlen. De tudni lehet, hogy Rita Ora a hölgy, aki egy friss felfedezett. A hangját hallva ezt nem is csodálom, hisz még csak 16 éves.

Just a reminder, egy lassú érzelmes szám, sok mondanivalóval. Officially Yours, szintén érzelmes ballada. Talán ennyi volt a bulizás a nóták terén? Hát, ha a bulizás nem is, a pörgés valószínű, hogy igen. A dalok témájában a buli és a lányok megmaradnak. Na de talán van még remény, egy kicsit ritmusosabb dal a She’s on fire, mely szintén slágergyanús nekem. A szöveg nem nehéz, viszont a ritmusa fülbemászó. A ritmus marad, vagy még egy picit gyorsul is, a Don't play with our love című dalban. Majd megint egy lassabb melódia következik, Top of the Hill címmel, hogy a végén nagyot durranhasson a kislemezként már nagy sikereket elért Kano angol raperrel készített duett a This is the girl.

Craignek támadt egy ötlete, hogy egy olyan albumot készítsen, ami olyan mint ő maga, és tessék megszületett a Trust me, amely talán éppen ezért viseli a bízz meg bennem címet. Hát Craig, engem meggyőztél, erre az albumra érdemes volt várni. Mert nagyon pörgős, nagyon slágeres, és ahogy van, úgy remek.

Pernyész Kitti

[2007.12.27.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
spawn05 2008.01.22. 03:01 • [1]
Igazad van ez az album iszonyat jol sikerült.
De a többi is nagyon jó.

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.05.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még