2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A jó LaciBetyár a TV-ben is betyárkodik!
Kapcsolódó Kiadványok
A Jó Laci Betyár: A Jó Laci Betyár VigAdója
Kapcsolatok
A Jó Laci Betyár
Legnépszerűbb csengőhangok
Postás Józsi
Bunyós Pityu (Szikora istván)
Kaczor Ferenc
Komáromi Pisti (István)

Szép asszonyok, jó emberek betyár jót mulattak

Új tájakra kalandoztam Laci betyár társaságában. Egy DVD segítségével ellátogattam a vigadójába, ahol olyan vendégek fordulnak meg, mint Postás Józsi, Komáromi Pisti és Kaczor Feri. Na meg sorolhatnám még.

Ami a DVD borítóját illeti, semmi meglepő vagy szokatlan nincs rajta. Megtalálható rajta a cím, az előadó fotója, aki betyárruhában látható. A hátsó oldalon azok nevét olvashatjuk, akik fellépnek majd a műsor során, illetve a dalcímeket. Engem kicsit zavart, hogy kissé döntött a szöveg. Egy fotót is láthatunk, amely jelzi: a hangulat jó lesz. Kinyitva a tokot minden további információ is helyet kapott, ez tényleg nagyon hasznos és részletes.

Orvosság lesz minden bajra?

Ez a rész is hallható az első dalban, amelyet maga Laci betyár énekel, miközben felsorolja, hogy kik lesznek a vendégei. Ami nekem szembetűnő volt: Laci Betyár betyárjelmezben feszít, míg a háta mögött a vendégek mind hétköznapi, vagy éppen fellépő ruhában mutatkoznak. A közönség pedig tapsol, rendületlenül… Hogy orvosság lesz-e a DVD minden bajra? Nos, lássuk…

Postás Józsi eddig csak akkor mosolygott rám – s nem ő tehet róla, hanem én – amikor számlát mentem a postára feladni, egy plakátról. Most hallottam először énekelni. Szimpatikus fiatalember, kellemes hang, csak a szöveg… Kissé erőltetett, amely a vendégeket nem igazán zavarja.

Komáromi Pisti egy szőke hölgyből akkora sikítást váltott ki, hogy majdnem leesett a fülhallgató a fejemről. A Ki menti meg a szerelmet egy igazán kellemes nóta, dúdolható, fülbemászó. Tetszett is a közönségnek, nem csak az előbb említett hölgynek.

A Jolly és a Románcok feltüzelte a vendégeket, igazi bulizós dalt adott elő az énekes, csinos háttértáncosokkal, akik a férfi szíveket garantáltan megdobogtatták. A „tuc-tuc” nekem túl sok volt a felvétel alatt és az operatőr is kicsit sokszor közelített rá a hölgyekre, amitől vibráló lett a kép.

Mc Hawer és a Tekknő dala nyerte el legjobban a tetszésem, valószínűleg azért, mert ismertem már régről. Egészen pontosan régmúlt tábortüzek emlékét elevenítette fel. Az egyik legkiforrottabb felvétel a DVD-ről, ám egy valami nagyon nem tetszett: a fiúk jelmeze. Valami borzasztó volt…

A L’Amour Karaván című dala kellemes volt, a férfiaknak gondolom látványra is, hiszen hastáncosnők teszik látványosabbá a muzsikát. Nekem kicsit fura volt, hogy ilyen kép fogadott, miközben a háttérben a díszleten muskátli és köcsögfa van. Ám lehet csak én vagyok szőrszálhasogató…

S ha már muskátli: Kaczor Feri asszonykórus kíséretében énekelte el a soron következő nótát, amely igazán fülbemászó volt, s tényleg különlegesebbé tették az asszonyok. Negatívumként a táncos lányokat említeném, akik hasukat kivillantva ugrabugrálnak, elég kontrasztot alkotva ezzel… Feri hozta, amit tőle elvárnak: profi előadás és dúdolható dallam.

A Két Zsiványra először azt hittem, eltévedt kalózok… Nem volt rossz kis dal ez, s az előadók mozgása is itt volt a legéletszerűbb. Mc Hawerék mellett ez volt a legszimpatikusabb felvétel.

Kaczor Feri és Bunyós Pityu duettje is nagyon tetszett a közönségnek, kivetnivalót én is csak Feri ingjének színében találok. Kár volt rózsaszínbe öltöznie. Pityu már egy fokkal világosabb színűt választott. A két énekes hangja remekül illik egymáshoz, igazi mulatós dalt varázsoltak a színpadra.

A fináléban újra színpadra lépett mindegyik vendég és még utoljára elhúzták a nótánkat. Ami feltűnt: nem mindegyik színpadon lévő előadó lépett fel a DVD-n… Laci Betyár búcsút intett, s a közönség soraiból volt, aki állva tapsolta meg a produkciót.

Mulassunk!

Nem vagyok én semmi jónak elrontója, aki szereti ezt a műfajt, biztosan élvezettel nézheti és hallgathatja végig a lemezt. Be kell vallani: nekem is jobb kedvem lett tőle. Azonban valahogy nem az én stílusom, jobban szeretem az olyan dalokat, amelyeknek kicsit több a mondanivalója.
Nem volt semmi baj ezzel a DVD-vel. Ám ha valakitől még egyszer meghallom azt, hogy "szép asszonyok, jó emberek" akkor csúnyán fogok nézni. Ugyanis ha 25-ször nem hangzott el, akkor egyszer sem…

– havassy –

[2008.02.04.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még