2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Jazz a javából - ez még Kolumbusznak is tetszene
Kapcsolatok
Cornelio Tutu Band
Oláh Szabolcs Quartet
Gadó Gábor Trió
Birta Trió
Gyárfás István Trió
Szalay Gábor Quartet
Babos Project Special
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Babos Project Special
[2008. január 19.
szombat 19:00]
Birta Trió
[2008. január 12.
szombat 19:00]
Cornelio Tutu Band
[2008. január 9.
szerda 19:00]
Gadó Gábor-Dukay Barnabás-Geröly Tamás Trió
[2008. január 11.
péntek 19:00]
Gyárfás István Trió
[2008. január 16.
szerda 19:00]
Oláh Szabolcs Quartet
[2008. január 10.
csütörtök 19:00]
Szalay Gábor Quartet
[2008. január 17.
csütörtök 19:00]

Hét este a gitár lesz a fókuszban

A Columbus Jazzklub sorozata, a fókuszban a gitár program a hazai jazz gitárosok zenekarait mutatja be. Az eseményeket az köti össze, hogy a gitáron van a hangsúly, a zenekarok vezetői mégis más-más színét adják a műfajnak.

A sorozat január 9-én indul és 19-ig minden nap bemutatkozik egy-egy zenekar. A koncerteket a Cornelio Tutu Band kezdi a maga egyedi, latinos ritmikájú zenéjével.

Január 10-én a Zeneművészeti Egyetem jazz tanszakának hallgatóiból alakult Oláh Szabolcs Quartet játszik, amely 2002 óta változatlan felállásban működik, a koncert repertoárjuk pedig mára kizárólag Oláh Szabolcs, Mester Dániel és Soós Márton szerzeményeiből áll.

Január 11-én a Gadó Gábor - Dukay Barnabás - Geröly Tamás Trio ad koncertet. Gadó Gábor több nemzetközi formációban is szerepelt, majd a '90-es évek közepén alakította meg quartetjét francia kollégáival. A trióban magyar zenészekkel, Dukay Barnabással (zongora) és Geröly Tamással (dob) zenél együtt.

Január 12-én a Birta Trió lesz a Columbus vendége. Birta Miklós saját együttese mellett több zenekarban játszik (Fusio Group, Nalanda, Vasvári Pál, Krysztof Zawadski formációi). A koncertezés mellett a székesfehérvári Kodolányi János Főiskola jazz tanszakának tanára csakúgy, mint Mits Gergő és Szendőfi Péter. Péter a Fusio Group vezetője, emellett Gergővel együtt a Romhányi Trió tagja.

Január 16-án a Gyárfás István Trión lesz a sor, hogy a gitárra fókuszáljon. Gyárfás István másfél évtizede alakította trióját, amellyel 1995-ben készítette el Live At The Jazz Café című első CD-jét. Az együttes zenéje leginkább kellemes, standard jellegű jazzként írható le. Repertoárján megtalálhatóak mind az ismertebb jazz klasszikusok, mind a csemegének számító különlegességek a swing, a blues és a latin zenei világából.

Január 17-én a Fortunes játszik, ahol a jellemző hangzás poszt-bop, de egyáltalán nem ragadnak le ebben a kategóriában. A kvartett repertoárját színesítik latin és rock kompozíciók is. Standardek helyett eredeti anyaggal jelentkeznek, az altszaxofonos Kollmann Gábor és a gitáros Horányi Sándor szerzeményeivel.

Január 18-án Szalay Gábor Quartet teszi tiszteletét a hajón. Szalay Gábor a mainstream jazz gitár rendkívül tehetséges képviselője, a lendületes, harmonikus rögtönzés mestere. Barátaival, zenésztársaival saját szerzeményeket és standardeket játszanak.

A sorozat végét a január 19-i Babos Project Special fellépése zárja. A zongorán Szakcsi Lakatos Róbert játszik, dobokon egy új felfedezett, Balogh László, basszusgitáron és bőgőn a méltán elismert Hárs Viktor játszik, Veres Mónika pedig énekel.

-zene.hu-

[2008.01.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még