2024. július 25. | csütörtök | Kristóf, Jakab nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Mystery Gang
Kapcsolódó cikkek
Mystery Gang felpörgeti a főiskolásokat
Kapcsolódó Kiadványok
Mystery Gang: Jungle Fever
Kapcsolatok
Mystery Gang
Művészetek Palotája (MÜPA)
Legnépszerűbb csengőhangok
Johnny Cash
Jerry Lee Lewis
Egri Péter
Bacsa Gyula
Muck Ferenc
Bardóczi Gábor
Paszinger Zoltán (Singer)
Kapcsolódó események
Mystery Gang
[2008. január 15.
kedd 19:30]

Extra koncertre készül a Mystery Gang - közöljük a részleteket!

A rockabilly-, jungle- és garázs-zenét játszó Mystery Gang együttes január 15-én a Művészetek Palotája Fesztivál Színházában ad koncertet "Garázs és dzsungel" címmel. Egri Péter, a trió énekese és a gitárosa az MTI-nek elmondta: a koncert "látlelet" a műfaj jelenlegi állapotáról és fejlődéséről.

Idén tízéves a Mystery Gang, de mint a trió frontembere kifejtette, nem születésnapi megemlékezés lesz ez a koncert: - Kaptunk egy váratlan felkérést a Művészetek Palotájától, hogy csináljunk egy "extra" koncertet, aminek boldogan teszünk eleget. Kitaláltunk egy kerettörténetet, képben is vissza adjuk, milyen a Mystery Gang rockabilly-alapú zenéje a mai lüktetéssel és életérzéssel.

- Tíz évvel ezelőtt szűk baráti körben játszottunk. Akkor kevesen tudták, mi az a rockabilly. Azóta sokat változtunk, még akkor is, ha nagyjából ugyanazt csináljuk, mint tíz éve. Saját dalokat játszunk, nem csak a nagy öregekét, de vannak koncertjeink, amelyeken az elődökre emlékezünk - mondta.

A saját dalokat Egri Péter írja angolul. Büszke arra, hogy külföldön nemcsak jó zenekarként emlegetik a Mystery Ganget, hanem olyan együttesként, amely kitűnő saját számokat játszik a rockabilly gyökereit megőrizve. Finnországban, Hollandiában adott koncertjükről kaptak olyan visszajelzéseket, amelyek éppen a saját dalokat méltatták.

Összetart a trió

Az elmúlt tíz évet gyakorlatilag ugyanabban a felállásban játszották végig. Egri Péter és Paszinger Zoltán (Singer) mellé most új dobos érkezett Bardóczi Gábor személyében. Tíz év alatt zeneileg és emberileg elfáradt a csapat - indokolta Egri Péter, hozzátéve: - a változás jó ideje érlelődött.

Az első években csak kedvenceik - Carl Perkins, Johnny Cash, Johnny Burnette, Billy Lee Riley, Eddie Cohran, Buddy Holly, Jerry Lee Lewis - dalait játszották. Azután elővették az úgynevezett B-oldalas, kevésbé ismert számokat, majd megjelentek lemezeik Angliában, Japánban és az Egyesült Államokban, valamint válogatáslemez Ausztráliában, s szerencsére Magyarországon. Saját számokat kezdtek játszani, s ma erre épül a program.

Rendszeresen játszanak a budapesti Gödör klubban, de van törzshelyük több vidéki városban is. Évente körülbelül száz koncertet ad a Mystery Gang, túl vannak az ezrediken. A trió jelenlegi állapotát jól tükrözi legutóbbi lemezük, a Jungle Fever (Dzsungel Láz), amely egy német kiadónál jelent meg harmadik stúdiólemezként. Egri Péter elmondta: - Nagyon sokan járnak koncertjeikre, meglepő számukra, hogy a tizenévesek is ott vannak, újdonságként fedezik fel a rock&rollt.

A január 15-i koncerten kitűnő sessionzenészekkel lép fel a Mystery Gang. Máskor is játszottak vendégzenészekkel, például Bacsa Gyula zongoristával és Muck Ferenc szaxofonossal. A tizedik évfordulót nem akarják nagydobra verni. Inkább eredményt, jó lemezt, nemzetközi sikert ünneplik. - Ennek ellenére érezni fogjuk a tízéves fennállás ízét - tette hozzá az énekes-gitáros.

Idén új helyen tartják a 4. rockabilly- és rock&rollfesztivált, a Fly to the Moon-t külföldi fellépőkkel. Készül új videoklip, hazai és külföldi turnékra készülnek. Szerepel az idei tervekben Ausztria, Németország, Szlovénia, Moszkva is.

(MTI-Panoráma - Kovács Miklós)
 

[2008.01.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Rockmaraton 2024 : Újjászületett a legnagyobb rock és metál fesztivál
Mintha nem is telt...

Tom Morellora harminc évet vártunk
Június 01-én Tom Morello lépett fel nálunk, akire harminc...

Megnéztük a TNT koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Sting újra Budapesten lépett fel, de a "mesterkurzus" elmaradt
A változás szele az Arénában
Megtöltötte a Budapest Parkot a Katona József Színház 
Nyolc év után tért vissza Budapestre a Plavi Orkestar
beszámolók még