2024. május 3. | péntek | Tímea, Irma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Lázban a zenészek! Mindenki a  Fonogramot várja
Újabb fordulat a Fonogram előtt! A kiadó reakciója a visszalépett zenekar magánakciójára
Tizenhét Fonogram-díj keresi gazdáját! Íme az esélyesek!
Kapcsolatok
Magashegyi Underground
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Fonogram Díjátadó Gálaest 2008
[2008. január 23.
szerda 20:00]

Elképesztő fordulat a Fonogram előtt! Visszalépett az Év dala jelöléstől a fél éve létező zenekar

Az Év dala kategóriában jelölt Magashegyi Underground felháborodott, ezért visszaléptek a jelöléstől.

- Zenekarunk, a Magashegyi Underground egy nagyon fiatal, fél éve létező formáció, melynek első dalát, a Szeplős Váll című szórakoztató szerzeményét egy komoly szakmai zsűri beválasztotta a Fonogram "Az Év Dala" kategóriába. Ennek nagyon örülünk, tényleg nagy dicsőség, talán túl nagy is, és ezúton köszönném ezt az egészet Áginak, aki a dal ihletője volt. – kezdte indoklását Fodor Máriusz, a zenekar tagja.

- A szavazás körülményei - melyről jelenleg egyedül egy kereskedelmi rádió honlapján találhatunk pontos információkat - viszont nagyon elkeserítenek bennünket. Az emelt díjas sms (240 Ft bruttó) egy olyan összeg, amit mi nem szívesen húznánk ki a bennünket hallgató, és az esetleg ránk szavazó emberek zsebéből.

Kiállnak az ingyenese zeneletöltés mellett

- Zenekarunk kiáll az ingyenes zeneletöltés, valamint a filemegosztás mellett, így sajnos Fonogram emelt díjas szavazása mellett nem tudunk asszisztálni. Ezért kérjük a jelölés visszavonását az "Az Év Dala" kategóriájában. Szeretnénk, ha ezt még a szavazás megkezdése előtt megtennék, ugyanis nem akarjuk, hogy bárki is pénzt költsön egy emelt díjas sms elküldésére.

Amennyiben jelölhetünk egy dalt a helyünkre, úgy mi a tavalyi győztes Varga Feri és Balássy Betti "Egy Bolond Százat Csinál" című dalát jelölnék - idén véleményünk szerint nem született ennél jobb dal.

Újabb fordulat! A kiadó reakciója a Magashegyi Underground magánakciójára

- Bíró Zsolt -

[2008.01.17.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
Tamás 2008.01.19. 12:01 • [7]
Ahhoz képest, hogy visszalépett, még ma is szavazásra buzdít a Danubius.
Raimond 2008.01.17. 16:24 • [6]
A szerzői kiadású lemezek nincsenek MAHASZ listán, pont azért szerzői kiadásúak, mert nem akarnak vagy nem tudnak a MAHASZ-nak fizetni azért, hogy listára kerüljenek. Az 1-3000 forintos lemezárak azt mondom jók, csakhogy pár éve még öt sőt hatezres lemezárak voltak. Néhány éve dolgoztam egy pesti lemezboltban, 4500 körül volt kitéve az összes album, amit 4100 forintért kapott nagykerben. És ezzel olcsónak számított az üzlet (meg is szűnt, mert nem élt meg). Az aranylemezes kérdésben igazad van, a 90-es évek elején még 100 ezer darab után járt aranylemez, most 7500. Nevetséges, de erről sem a vásárlók tehetnek, mert a legtöbb ember képtelen volt az említett lemezárakat megfizetni. Persze, ha 1000 forint lenne az összes album, akkor is lenne, aki másolna, na de ez már következmény. Az online zeneáruházak népszerűségéről meg ne is beszéljünk, ahol csak azt a számot veszed meg egy albumról, amelyik tetszik. Külföldön ez is nagyon jól működik. Angliában a (világon először) be is vezették, hogy a hivatalos listára felkerülnek a letöltési adatokis. Igaz, ott van normális letöltőoldal, ahol nem csak Rúzsa Magdi, meg a biztos befutó előadók lemezei, pontosabban zenéi kaphatók.
Tamás 2008.01.17. 13:50 • [5]
Ezért jó, ha az előadó/zenész a saját lábára áll, és szerzői kiadásban jelenteti meg a kiadványát.
Nézzük már meg, hogy hány szerzői kiadású korong van a Mahasz listán?! Talán egysem...
Lemezárak mennek lejjebb, már 1000 Ft-ért vehető hazai kiadvány a hipermarketekben, de az új lemezek 80%-a is 3000Ft alatt van (a hipermarket béli árról beszélek, bár a musiCDome zeneáruházban is ennyi).
Persze ma nem beszélhetünk lemezeladásról, de akkor aranylemezt se osztogassunk, mert nem olyan értéke van, mint pl. a '90-es évek elején, közepén.
Raimond 2008.01.17. 13:38 • [4]
Igazad van nagymester, végre egy csapat, amelyik nem hajlandó részt venni a MAHASZ és a kiadók játékában. Eladási adatok, ugyan már! Jeszenszky meg annyit fog válaszolni, hogy sajnálatos, hogy így fogják fel, meg ez közös érdek, meg törvények, meg blablabla. Nem kellett volna a csillagos égig emelni a lemezárakat az elmúlt években, talán többen vettek volna és vennének a mai napig is lemezt. Most már lehet akármennyi. Ideje lenne már a többi hazai előadónak is észbe kapnia, hogy nem biztos, hogy a MAHASZ az, amelyik kisegítheti őket a bajból. Az a MAHASZ,amelyik az ötezres lemezár mellett is csak éppenhogy csurrantott cseppentett nekik, a nagy lét meg ők és a kiadók nyelték le. Már ha egyáltalán csurrantott. Most meg törvényeket emlegetnek. Na de Magyarországon mindent meg lehet csinálni...
Tamás 2008.01.17. 12:30 • [3]
Vissza a múltba: Emlékszem '93-as, '94-es év környékén két fő kategória volt, egy a lemezeladás után járt az "Arany Zsiráf díj" (A Fonogram elődje), egy pedig a szakmai zsűri (akkor talán valódi zenészek ültek ott, ma biztos egy "trendi" rádiós zenei szerkesztő) itélt oda. És ezen belül volt olyan kategória, ami most is.
Sokan akkor is fintorogtak, pedig az azért sokkal hihetőbb volt, márcsak a lemezeladások miatt is. Ma tudom, hogy ez nem kivitelezhető, a másolások miatt... Szívesen látnám a mai "szakmai zsűri" névsorát, csak kiváncsiságból.:)

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még