2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Dalok öt húron - könyvben egy zenei csemege
Érdekes történetek a népszerű műsorvezető zenés könyvében
Kapcsolatok
The Rolling Stones
Legnépszerűbb csengőhangok
Sebők János

Könyvben egy igazán nagy durranás!

Zene a könyvekben, könyvek a zenében című újonnan induló rovatunkat a közelmúltban indítottuk útjára, amelyben zenéhez köthető olvasnivalókat mutatunk be olvasóinknak. Mostani számunkban egy szinte mindenki által kedvelt zenekarról szóló kiadványt ajánlunk, tartsatok velünk, derüljön ki, mi is az igazán nagy durranás!

Sebők János szerkesztésében látott napvilágot a The Rolling Stones – A nagy durranás Budapest 2007. című kiadvány, amely garantáltan minden rajongó és érdeklődő figyelmét felkeltette. Lássuk, mit is kaphat az, aki kezébe veszi a majd száz oldalas anyagot.

A brit zenekar, amely szinte az egész világot lázba hozta egykoron, s még ma is emberek millióinak csillan fel a szeme ha nevüket meghallják, az 1960-as évek brit blueshullámának vezető bandája volt. 1969-es amerikai turnéjuk idején „A világ legjobb rock and roll zenekara” névvel illették őket, ami valljuk be nem kis elismerés.

Karrierjük kezdetén rengeteg blues, rhythm and blues, country és rock and roll feldolgozást játszottak. Első felvételeiken többek között Chuck Berry, Bo Diddley, Screamin' Jay Hawkins, Muddy Waters, Larry Williams és Howlin' Wolf nótáit adták elő, elsöprő sikerrel. Mick Jaggert és Keith Richards-ot a rocktörténelem legsikeresebb dalszerzői között emlegetik. A „Gördülő Kövek” sosem zárkózott el más zenei stílusok elől, így a reggae, funky, disco, country, folk, soul, pszichedelikus rock is mind-mind hatással volt egyedi és világhódító muzsikájuknak.

Lapokba zárva a fővárosi őrület előszele

Ez a zenekar, amely már 45 éve boldogítja és gazdagítja jobbnál jobb dalokkal és koncertekkel a világ zenei piacát, 2007. július 20-án Magyarországon is tiszteletét tette, és egy felejthetetlen koncertet adott a Puskás Ferenc Stadionban. Nem ez volt az első buli, amelyet hazánkban tartottak, ugyanis 1995-ben már tapsolhattak nekik a magyar rajongók.

Ám minden valószínűség szerint a tavalyi produkció volt az utolsó. Ennek megfelelően teltházas koncert volt, amelyet igényes és pazar előkészületek előztek meg. Ennek egy szelete volt a Népszabadság százoldalas külön-kiadványa, amelyben nem csak a turnéval, a koncerttel, hanem a zenekarral, illetve a tagjaival kapcsolatos minden információt és érdekességet, na meg persze különlegességet is összegyűjtöttek. A szerkesztést Sebők János vállalta magára.

Gazdag képanyaggal illusztrált

Igaz, hogy a koncertnek már vége, tovább „gördültek a kövek”, de garantált, hogy aki most jut hozzá a kiadványhoz, az újra felelevenítheti a lázas készülődés minden percét. Ám az is biztos, hogy aki „csupán” információhoz akar jutni a legendás zenekarról, az is egy igazán hasznos és értékes lapot tudhat a magáénak. Biztosíték erre a szerkesztő neve, akinek A rock története és A magyarock története című korábbi munkái önmagukért beszélnek. Jelen publikációhoz pedig rengeteg fotó is társul, így biztosan különleges élmény nyújt minden lapozgató számára.

Kedvező áron megvásárolható
Rovatunk korábbi részei

– numero7/wikipedia/havassy –

[2008.01.29.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még