2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Bécsi Operház
Kapcsolódó cikkek
Operával indul az olimpia Pekingben
Júniusban ismét Miskolc lesz a magyar opera fővárosa
Botrányba fulladt az Operabál
Kapcsolatok
Victoria Adams Beckham
José Carreras
Legnépszerűbb csengőhangok
Paris Hilton
Marilyn Manson

Futballbalett Beckhammel a bécsi operabálon?

Desirée Treichl-Stürgkh személyében nem csak új háziasszonnyal büszkélkedhet a világhírű bécsi operabál, hanem neki köszönhetően némi ráncfelvarrást is kapott a bálok bálja: modernebb, sikkesebb és színesebb lesz a 131 éves fennállását ünneplő, előkelő és elegáns sztárvendégeiről nevezetes, nagyszabású közéleti esemény.

A modernséget - vagy talán inkább az időszerűséget - főleg az hivatott szolgálni, hogy a júniusi osztrák-svájci labdarúgó Európa-bajnokság jegyében a jövő csütörtökön, az Állami Opera patinás épületében 52. alkalommal megrendezett bált "futballbalett" vezeti majd be Giorgio Madia koreográfiájával, sőt a nyitányt az a José Carreras sztártenor énekli, aki maga is lelkes futballrajongó hírében áll. Természetesen a táncosok az EB tizenhat résztvevő országának nemzeti színeit reprezentáló mezben lépnek föl. A vendégek - iparmágnások, politikusok, művészek - között pedig ott lesznek a bőrlabda rangos képviselői is: Franz Beckenbauer, a "császár", Otto Rehagel, a görög válogatott edzője, Hansi Müller, Hakan Sükür és Stephan Chapuisat.

Meglepetésekkel teli bál

A futballízelítő mellett - amint azt Ioan Holender, az operaház román igazgatója és Treichl-Stürgkh, az esemény szervezője előzetes sajtóértekezletükön beharangozták - egyéb meglepetések is várnak a több mint hétezer bálozóra.

A vendégek most első ízben egy vörös bársonyból készült, pavilonszerű előtéren közelíthetik meg a bejáratot, miután végigsétálnak a negyvenöt méter hosszú, 250 négyzetméter alapterületű vörös szőnyegen. Az újítás fő indoka az, hogy így el lehet kerülni a tolongást, miközben a fotósok is zavartalanul végezhetik a munkájukat.

Az egész estét a rózsaszín különböző árnyalatai fogják belengeni. Az operaház belső termeit 32 ezer darab rózsaszínű és halvány vörös rózsával díszítik föl, amelyeket a salzburgi kertészetből szállítanak. A teraszt rózsaszín borítású bárrá alakítják át, ahol Desirée Treichl-Stürgkh saját italkölteményét kívánják felszolgálni a vendégseregnek - egy pezsgőben "fürdetett", mondani sem kell: rózsaszínben játszó, hibiszkuszvirággal díszített koktélt. A vendégek egyébként az idén nem legyezőt kapnak báli kellékként, hanem messzelátót, hogy közelről figyelhessék a tánckart és az énekeset - no és persze egymást.

Egy valami biztosan nem változik: az idén is mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki keringőzni szeretne az operaház parkettjén. Csupán egy egyszerű belépőjegy 230 euróba (57.500 forintba) kerül, az asztalokról és páholyokról már nem is szólva (összesen 109 szeparét adnak bérbe). Tavaly az eladott 7230 belépőből 3,5 millió eurós bevétel származott. A bált az idén 47 adományozó támogatja.

Beckham-et is akarták

Mint minden évben, most is lázas találgatás előzte meg, hogy kik lesznek a fővendégek, ki kinek a karján jelenik meg - vagy éppenséggel marad távol. Szó volt arról, hogy eljön Bill Clinton volt amerikai elnök, itt lesz a Beckham-házaspár, és még jó néhány ismert világsztár. Nem kis izgalom övezte, hogy az egyik törzsvendég, a dúsgazdag osztrák építőipari nagyvállalkozó, Richard Lugner - aki mindig is híres-hírhedt volt a páholyában felbukkanó hölgyekről - az idén kit kíván bevezetni az elit világába.

Tavaly Paris Hiltont látta vendégül, most állítólag Susan Sarandon hollywoodi filmsztárt akarta meghívni. Végül azonban "be kell érnie" a sajátos stílusú vetkőzőszámairól nevezetessé vált Dita von Teese-sel, Marilyn Manson volt élettársával. Amikor a háziasszonyt megkérdezték a mágnás választásáról, ő szűkszavúan csupán annyit mondott a vendégre: "kultikus jelenség..." Aminek egyébként bizonyítékát is fogja adni.

Mint a vállalkozó elárulta, január 30-án, a bál előestéjén a hölgy a Lugner Citybe meghívott vendégek szórakoztatására fölöttébb lenge öltözetben megmártózik egy hatalmas martinis pohárban. Maga a háziasszony ősi ausztriai családból származik, amelynek tagjai a grófi címig vitték. Egyik elődje, dédapjának a testvére, Karl Stürgkh gróf a múlt század elején Ausztria miniszterelnöke volt, 1916-ban merénylet áldozata lett. Egyébként a nagyközönség szavazhatott arra, hogy Desirée milyen ruhát viseljen a bálon: három, különböző színű és stílusú estélyi közül lehetett választani.

A január 31-i rendezvény, amelynek forgatagát mint minden évben, most is bizonyára millióan fogják csodálni a televízióban, tulajdonképpen a báli szezon végét vezeti be. A bécsi üzleti világ nem kevesebb, mint 54 millió eurós összbevételt remél az idei báli évadtól, hat százalékkal többet, mint az előző évben.

(MTI-Panoráma - Rácz Péter)

[2008.01.25.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még