2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Mr. President - Myspace
Kapcsolódó cikkek
Magyar zenésszel dolgozik a világsztár!
Mr. President reggelig bulizott Budapesten
Kapcsolatok
Mr. President
Semtex
Kapcsolódó események
Mr. President
[2008. január 31.
csütörtök 21:00]

"Folyamatosan más lányokkal dolgozok" - Exkluzív interjú a ’90-es évek világsztárcsapatával

Ismét hazánkba látogat január 31-én a kilencvenes évek egyik legnépszerűbb sikercsapata, a Mr. President. Az eredeti csapat két táncoslányból, a szőke „T-Seven”-ből, a párductestű vörös Danii-ból, illetve a rap-ért felelős Layzee-ből állt.

A csapat pályafutása során négy nagylemezt készített. Slágereivel, mint pl. az „Up’N’Away”, a „Follow The Sun”, vagy legismertebb dalukkal a „Coco Jamboo”-val egy csapásra beírták magukat a zenetörténelembe. Számtalan slágerlistát vezettek, több nemzetközi arany- és platinalemezt mondhatnak magukénak, valamint Európa legnívósabb zenei díjait zsebelhették be fennállásuk alatt. Turnéik során pedig Amerikától Japánig az egész világot bejárták.

Layzee, az együttes frontembere most, majd egy évtized múltán ismét visszatér Budapestre egy emlékezetes Mr.President show erejéig. Ennek apropójából tettünk fel neki pár kérdést.

- Január 31-én egy fergeteges Mr. President show-val ismét Magyarországra érkezel. Mikor is jártál utoljára nálunk?
- Bizony elég régen. Utoljára az 1997-es Forma-1-es futamon voltam itt, amikor is a West McLaren színeiben versenyző David Coulthard meghívásának tettem eleget. Szép emlék számomra, hiszen a remek autóverseny során olyan emberekkel ismerkedhettem meg, mint például maga Sylvester Stallone.

- És mi a benyomásod Magyarországról?
- Mindig is jól éreztem magam Magyarországon. Remek hely, sok látványossággal, remek szórakozóhelyekkel és isteni kajákkal. No és persze egyéb látnivaló is akadnak az emberfia számára…

- Ha minden igaz, akkor a jelenlegi műsorotokban két új énekeslány szerepel. Mit lehet tudni „Danii”-ről és „T-Seven”-ről, az eredeti Mr.President tagokról?
- „T-Seven” segédkezik az új anyagom elkészítésében. Énekel a készülő „Catch Me” című dalomban. Éppen a jövő héten vesszük fel vele az éneket. Ha minden jól megy, áprilisban lát napvilágot a kislemez. Ami Danii-t illeti, ő most éppen az egykori középsúlyú boksz világbajnok barátjának, Marcus Bayer-nek a karrierjét menedzseli. Évek óta nem találkoztunk, meglehetősen eltávolodott a zene világától.

- Nehéz volt új lányokkal helyettesíteni őket?
- Nem volt könnyű, mivel a Mr.President nevét meghallva egyből mindenki szemében felcsillan az azonnali sztárság lehetősége. Viszont én tisztában vagyok azzal, hogy milyen keményen kell dolgozni, hogy az élvonalban maradhass. Ráadásul ha jól megy, ha jól csinálod, akkor mindenki a barátod és mindenki szeretne egy kis szeletet a sikeredből. Egyből hatványozódik a barátaid száma. Hogyha azonban egy kicsit is rosszabbul megy, azonnal egyedül maradsz. Egyből nem hívnak vissza a „barátok” és bizony egyikőjük sem ér rád. Így aztán a lányoknak is nagyon meg kell dolgozniuk a bizalmamért. Jelenleg egyébként folyamatosan más lányokkal dolgozok, hogy megtaláljam a legtökéletesebbeket. A mostani két lány azonban meglehetősen ígéretesnek tűnik. Olyannyira, hogy egyikkőjükkel további közös zenei munkálatokon gondolkodunk.

- A legtöbb ember a kilencvenes évek nagy slágereivel, az „Up’N’Away”-jel és a „Coco Jamboo”-val azonosítja a csapatot, holott még 2003-ban is 2 új Mr.President kislemez látott napvilágot. Terveztek további lemezeket ?
- A mostani showműsorunk tulajdonképpen nem más, mint az új kislemezemnek, a „Your Love”-nak a bemutatója. Már elérhető a legnagyobb internetes zeneáruházakban és remélhetőleg hamarosan a magyar közönség is megismerheti. A kislemezt pedig remélhetőleg a nyáron egy album is követi majd. Különben szívesen dolgozom együtt más előadókkal vagy zenészekkel, producerekkel. Olyannyira, hogy most például több közös, külföldi zenei produkción dolgozom a Magyarországon a „Semtex” együttesből ismert Komlai Ádámmal is. Ezenkívül építgetem a saját kiadómat, valamint szorosan együttműködöm a Massive Tunes nevezetű lemezlovas formációval. Továbbá együtt dolgozom számos régebbi dance sztárral. Ilyen például az újra alakult „Squeezer”, akiknek dalokat írok, valamint a 2Unlimited egykori frontembere Ray, akivel közös turnénk is lesz, közös zenei anyagból.

Lesd meg a Coco Jambot és olvasd tovább a cikket a klip után!



- Ezek az új dalok inkább a régebbi rajongókhoz szólnak vagy esetleg a mostani fiatalokat is próbáljátok megszólítani?
- Nos, ami változott az elmúlt évek során az többek között az, hogy előadóból producerré lettem. Magam készítem a dalaimat és bizony az egyik legnehezebb dolog megtalálni a megfelelő egyensúlyt a régi és az új között. Sajnos nem minden visszatérő csapatnak sikerül ezt pontosan belőnie. Sokan még mindig a régi hangzásvilágukat erőltetik most is. Én viszont elhatároztam, hogy haladok a korral. Így aztán mélyebben belemerültem a klub szcénába, az „underground” hangzásokba és megpróbáltam onnan is meríteni egy picit. Ez talán megragadja majd a fiatalabb generációt épp úgy, ahogy a régi dalok az idősebbeket. De a lényeg, hogy ha jó egy dal. Akkor minden generációnak tetszik.

- Mi az amit elárulhatsz nekünk a műsorotokkal kapcsolatban?
- A show-nk több meglepetést is tartogat. Számítok az egykori rajongóinkra, de ne hagyjátok otthon a táncoscipőket, ugyanis bombasztikus műsor lesz, amin senki sem maradhat ülve!

- Merre jártatok eddig a turnétok során és milyen fogadtatásban volt részetek?
- Meglehetősen mozgalmas egy turné, annyi szent. Nem rég például Belorussziában jártunk. Több TV műsorban léptünk fel, majd pedig volt szerencsénk szétnézni kicsit a városban is. Ez ritka, mert a legtöbb helyen mindössze a hotelre és a reptérre marad időnk. Remekül éreztem magam. Aztán voltunk Kazahsztánban is. Egy ismerősöm szólt, hogy öltözzek melegen, mert ott valamivel hűvösebb van, mint nálunk Németországban. Így aztán utazás előtt bekészítettem a legmelegebb kabátomat, de mást különösebben nem vittem magammal. Úgy véltem, hogy pár fok mínusz nem a világvége. Amikor leszálltunk, a fellépésszervezőnk a gépen azzal fogadott, hogy „ kissé hűvös ez a mai esténk”. Mint kiderült, ez ott a -31 C-ot jelentette. Az életben nem gondoltam, hogy az északi sarkon kívül máshol is lehet ennyire hideg. És mégis…
A műsorok ott is remekül sikerültek, az emberek megőrültek értünk. Tényleg fantasztikus volt. Az utolsó műsort pedig furcsa mód Kazahsztán elnökének kellett adnunk, ráadásul a saját házában, nála otthon. Életem egyik legfurább dolga volt.

Sosem csináltunk még ilyet

Olyan volt, mintha egy hálószobában kellett volna előadnunk az egész műsorunkat. De végülis mindenki táncolt, énekelt és nem tudtak betelni a műsorunkkal. Olyannyira nem, hogy egymás után háromszor is elő kellett adnunk. Kazahsztán után az orosz tél a maga -2 fok hidegével már felüdülésnek számított. Az orosz fellépéseink is annyira jól sikerültek, hogy az ottani fellépésszervezőnk csokoládékat is vett nekünk. A legfinomabb orosz csokiból, rengeteget. Tulajdonképpen tele volt a turnébusz csokoládéval.

- Remekül hangzik. És végül mit üzennél a magyar rajongóitoknak?
- Azt hogy LayZee és a Mr.President hamarosan érkezik, úgyhogy készüljetek, mert nagy buli lesz!! Remélem, hogy mindannyitokkal találkozunk élőben is. Ha van időtök, addig is nézzetek be hozzánk a http://www.myspace.com/layzeeexmrp - ra, ahol akár véleményezhetitek is új kislemezemet a „Your Love”-ot. Nyáron pedig az új albumon ígérem, hogy számos akkora slágert találhattok majd, mint amekkora a „Coco Jamboo” is volt.

-zene.hu-

[2008.01.29.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még