2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Twin Six
Kapcsolatok
Kiss
Velvet Revolver
Guns N’ Roses
Skid Row
Gotthard
Twin Six
Mötley Crüe

Mongóliában tűzijáték volt a magyar zenekar tiszteletére

Nagyon sok fiatal tehetséges zenekar van hazánkban. Ezek közül most a Twin Six zenekart szeretnénk egy interjú keretében bemutatni azok számára, akik még esetleg nem hallottak róluk. Tavaly nyáron jelent meg a csapat bemutatkozó EP-je, Ébredj címmel. A zenekar gitárosával, Kamarás Gáborral beszélgettünk.

A csapatról még annyit elöljáróban, hogy saját dalaik mellett kedvenc bandáiktól is játszanak. Például koncertjeiken hallhatunk Skid Row, Mötley Crüe, Guns n’ Roses, Kiss, Gotthard, Velvet Revolver dalokat is. Fontos, hogy a zenészeket régi barátság, illetve az azonos zenei ízlés egyaránt összeköti.

A zenekar tagjai: Pongrácz István „Pongi” – ének, csörgő, Kamarás Gábor „Kamkam” – gitár, ének, Dékány Csaba „Déxy” – basszusgitár, ének, Kristóf Milán „Yeti” – gitár, vokál és Pintér Tamás „Pimpi” – dob, ütőhangszerek.

- Saját kiadásban megjelent Ébredj című albumotokról milyenek a visszajelzések?
- Igazából ez egy EP, 5 dal plusz videoklip, tehát nem egy 12-14 számot tartalmazó teljes anyag. Úgy gondoltuk, hogy mivel a zenekar már elég sok helyre eljutott és megismerték már sokan, mindenképpen szükség van valamilyen hangzóanyagra, amivel nem csak a saját dalokat tudjuk népszerűsíteni, hanem újabb fellépési lehetőségekhez is hozzájuthatunk. Az EP visszhangja egészen jó volt, mind szakmai berkekben, mind a közönség részéről, valamint a Metal Hammerben is egész jó kritikát kapott. Nem készült belőle több millió példány, de amit legyártattunk, szépen el is fogyott.

- Klipjeiteket játsszák-e a tévécsatornák?
- A klipet sajnos nem játssza egyik nagy zenei csatorna sem, bár szeretnénk, ha menne, mert úgy gondoljuk, hogy abszolút beleférne bármelyik rockműsorba. Igyekszünk saját úton reklámozni addig is (pl.: weblap, EP, youtube.com). A közelmúltban volt egy tv riport velünk a Különjárat című műsorban, ahol a klipet is leadták, valamint 1-2 kisebb helyi tv már szintén játszotta.

- Saját magatokat menedzselitek? Ki intézi a zenekar ügyeit?
- Mint minden kezdő zenekar általában, mi is saját magunkat próbáljuk menedzselni. Szerencsére volt néhány baráti segítségünk ezalatt a több mint 2 év alatt, akiknek elég sokat köszönhetünk. Jelenleg ex-basszerosunk, L.A.cika szervezi a koncertjeinket, de igazából mindenki kiveszi a részét a feladatokból.

- Tervek?
- Márciustól újra koncertezni fogunk és szeretnénk eljutni mindenfelé (belföld, külföld egyaránt), valamint tervben van, ha lehetőségünk lesz rá, elkészíteni egy második videóklipet is. A weblapon egyébként van egy promóciós és egy koncert videó, amit csak így házilag dobtunk össze, azok kedvéért, akik annyira nem ismerik a zenekart, vagy még nem jártak Twin Six koncerten.

- Mikorra terveztek egy második korongot?
- Voltak tervek így az év elejére, de mivel nemrég tagcsere történt a zenekarban, így most ez a dolog tolódik. Íródnak a dalok, amint lesz rá lehetőségünk és összejön egy lemezre való, amiről mi is úgy érezzük, hogy megmutathatjuk a nagyvilágnak, természetesen neki állunk és megcsináljuk. Ez jelenleg még eléggé homályos terv...

- A zenélés mellett mindenki dolgozik? Ha igen, ki mit csinál?
- Természetesen mindenkinek megvan a privát élete, családja, munkája ezért ebbe annyira ne is menjünk bele. Mindenki mást csinál, de ha zenélünk, mindenki ugyanazért csinálja.

- Mongóliában 2006-ban jártatok. Összefoglalnátok ezt az élményt néhány mondatban?
- Mongólia nagyon nagy kaland volt nekünk. Előtte nem nagyon jártunk külföldön, ezért mindenkiben ott volt egy egészséges para. Egy hetet töltöttünk kint, velünk jött egy tatai néptánc csoport is, így mi képviseltük Magyarországot ezen a hatalmas rendezvényen. El sem hittük, hogy tényleg ott vagyunk, csak amikor már a Dzsingisz vodkát ittuk. A koncertre ellátogatott kb. 7-8000 ember, így nekünk ez egy óriási élmény volt, hiszen ilyen nagy közönség előtt még nem játszhattunk azelőtt. A műsorunk felénél meglepetésként Pongi (ének) és Milán (gitár) eljátszottak egy előre betanult mongol dalt, ami a közönségnek olyan volt, mint egy nemzeti dal. Hatalmas tapsot és ovációt kaptunk, velünk énekelték a dalt és a színpad felett egy tűzijátékot is összehoztak a tiszteletünkre a szervezők. A maradék 1-2 napban jártunk mindenféle kolostorban, templomban, múzeumban, kilátóban és egy olyan fantasztikus élménnyel tértünk haza, amit soha nem fogunk elfelejteni.

-Hajós Maja-

[2008.01.29.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
apponyi 2008.02.05. 00:43 • [1]
Kedves Twin Six Zenekar!
Mindamellett, hogy munkátok szép és jó, és örülünk, hogy képviseltétek hazánkat Mongóliában, ha szabad egy kérdést feltenni: Bat Ocsir részvételével sikerült ez az út? Mert amennyiben igen, akkor tudnotok kell, hogy a pénz, amelyet az akkori Magyar Köztársaság Nagykövete említett úrnak személyesen átadott, az egy másik zenekaré volt, egy másik magyar zenekaré. Egy olyan zenekaré - s nem lebecsülni szándékozzuk munkátokat -, amely mondhatni világhírű, amely egy kompozíciós munka résztvevője volt. Ám az említett úr elfelejtett jelentkezni a számára egy DIPLOMATA által összegyűjtött, és átadott pénzzel. S ha nem haragszotok meg: már csak abban tudunk bízni, hogy az említett úr nektek legalább elszámolt...
Örülünk, hogy megismertétek a világ egyik legszebb országát, kultúráját, az igazi kéklő hegyeket, a kilec eget......

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még