2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Puskás Péter
Nagy Sándor
Serbán Attila
Gallusz Nikolett
Ladinek Judit
Barát Attila
Miller Zoltán
Kocsák Tibor
Sándor Dávid
Legnépszerűbb csengőhangok
Andrew Lloyd Webber

Új musicalre készülnek a Madách Színház-sztárjai

Május végén mutatja be a fővárosi Madách Színház Andrew Lloyd Webber és Tim Rice musicaljét, a József és a színes szélesvásznú álomkabát című darabot - tájékoztatta a teátrum sajtófőnöke az MTI-t szerdán.

Kósa Melinda elmondta, hogy Webber első "nagy" musicaljét hármas szereposztásban mutatják be május 30-án, 31-én és június 1-jén. A darabot Szirtes Tamás, a Madách Színház ügyvezető igazgatója rendezi, munkáját társrendezőként Szerednyey Béla segíti.

A színház összegzése szerint a "csodálatos zenével átszőtt mű az Ótestamentum legszebb, drámai fordulatokban leggazdagabb történetét, a József-legendát dolgozza fel magával ragadó formában: a szerzők egymást követő dalok laza szerkezetű sorában mesélik el a kiválasztott fiú történetét, akinek kitaszítottsága és felemelkedése a megbocsátás és a tolerancia nagy drámája".

József szerepében Nagy Sándort, Puskás Pétert és Serbán Attilát láthatja a közönség. A narrátor szerepében Gallusz Nikolett, Ladinek Judit és Polyák Lilla lép színpadra. A fáraót Miller Zoltán és Posta Victor, Jákobot Koltai János és Lőte Attila, Potifárnét Gallusz Nikolett és Ladinek Judit alakítja. Ruben és Potifár szerepét Barát Attila és Ömböli Pál játssza, Júdát Arany Tamás és Szente Vajk, Simeont Nagy Balázs és Sándor Dávid, Levit Ádok Zoltán és Balog János alakítja. Naphtali és a pohárnok szerepében Csórics Balázs, valamint Héger Tibor látható.

A díszlet Kentaur munkája, a jelmezeket Rományi Nóra tervezte, a koreográfiát Tihanyi Ákos készítette. Az előadás zenei vezetője Kocsák Tibor és Zádori László, a dramaturg Springer Márta.

Kósa Melinda felidézte, hogy a musicalt 1991-ben már színre vitte a Madách Színház társulata ugyancsak Szirtes Tamás rendezésében, a mostani előadás azonban nagyon sokban különbözik az akkoritól.

A musicalt most más díszletben, más jelmezben mutatják be, nagyzenekar játssza a zenét és gyermekkórus is megszólal, gyakorlatilag egy új előadás született - tette hozzá a sajtófőnök.

Emondta továbbá, hogy a musical szövegét egykor Grün Tamás fordította magyarra. Időközben Andrew Lloyd Webber új dalokat és verseket írt a darabhoz, melyek fordítását Galambos Attila készítette el.

– A József és a színes szélesvásznú álomkabát című darab bejárta a világ nagy színpadait és mindenütt hatalmas sikerrel játsszák. Londonban az idei évadban ismét felújították - jegyezte meg a Madách Színház sajtófőnöke.

A népszerű musicalből 1999-ben filmváltozat is készült David Mallett rendezésében, Tim Rice forgatókönyve alapján. Az azonos című alkotásban Józsefet Donny Osmond, Jákobot Richard Attenborough, Potifárnét pedig Joan Collins játszotta.

– MTI –

[2008.02.06.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még