2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Könnyed, de komoly beszélgetés Kocsis Zoltánnal
A MÁV Szimfonikus Zenekar kismamáknak koncertezik
Kapcsolódó Kiadványok
Nemzeti Filharmonikus Zenekar (NFZ - Nemzeti Filharmonikusok): Bartók sorozat - Kossuth: A fából faragott királyfi
Kapcsolatok
Kocsis Zoltán
Komolyzene

Bravó! Újabb rangos díjat nyert Kocsis Zoltán és csapata

Kocsis Zoltán szerkesztette Bartók Új Sorozat első lemeze nyerte el a legjobb szimfonikus zenekari felvételért járó MIDEM-díjat, amelyet a franciaországi Cannes-ban szerda este adtak át.

A díjnyertes felvételen a Kocsis Zoltán vezette Nemzeti Filharmonikus Zenekar a Kossuth szimfóniát és A fából faragott királyfi című táncjátékot adja elő.

Cannes-ban vasárnap kezdődött meg az idei, immár 42. MIDEM zenei vásár, amely évről évre több kategóriában osztja ki díjait az elmúlt év legjobb lemezfelvételeinek és előadóinak. A díjat odaítélő, tekintélyes zenei szaklapok szerkesztőit tömörítő zsűrinek a Gramofon – Klasszikus és Jazz is tagja.

A MIDEM (Le Marché international du disque et de l'édition musicale) a világ egyik legjelentősebb zenei szakkiállítása és üzleti, szakmai találkozója, amelyen most is több száz kiadó, művész és üzletember vett részt. A jazz- és klasszikus zene kategóriában 23 országból 111 kiadó 562 CD, illetve DVD-terméket nevezett be, ezek közül kategóriánként végül a három-három legjobb darab versengett a díjakért.
Az idei díjazottak között van többek között Daniel Barenboim izraeli-argentin zongorista és karmester, Christa Ludwig német operaénekesnő, Philippe Jaroussky francia operaénekes és Krzysztof Penderecki lengyel zeneszerző.

A Bartók-lemez a Lucerni Fesztiválzenekar Bruckner-lemezével (Bruckner: IV. szimfónia, vezényel: Claudio Abbado, kiadó: Lucerne Festival), valamint a San Francisco-i Szimfonikus Zenekar Mahler-felvételével (Mahler: V. szimfónia, vezényel: Michael Tilson Thomas, kiadó: San Francisco Symphony) versenyzett a rangos elismerésért.

A Bartók Új Sorozat ezen lemeze nem sokkal megjelenése után nagy visszhangot keltett a nemzetközi szaksajtóban. A ConcertoNet.com és az SA-CD.net internetes komolyzenei portálok mellett a német Klassik Heute, valamint egy másik jelentős európai komolyzenei magazin, a Pizzicato lelkesen dicsérte a Kocsis Zoltán vezényelte felvételt, a francia Diapason zenei szaklap októberi számában pedig Diapason d’or (Arany hangvilla) díjjal jutalmazták az albumot.

A német lemezkritikusok és a brit Gramophone zenei magazin díja mellett a MIDEM Classical Awardsot tartják a legjelentősebb, független európai hanglemezdíjnak a klasszikus zene területén.
(MTI-Panoráma)

[2008.01.31.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még