2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Inflagranti
Kapcsolatok
Inflagranti
Fenyvesi Attila

"Nem csak az a fontos, hogy szerepeljünk" - Az Inflagranti nem nyomul a bulvárban

Hosszabb hallgatás után ismét új lemezzel jelentkezik az Inflagranti zenekar! A popcsapat régen hallatott magáról, 2005-ben jelent meg utoljára friss kiadványuk. A kényszerpihenő oka a frontember, Fenyvesi Attila kislányának megszületése. Az egykoron népszerű duó mára négytagúvá duzzadt, sőt stílusváltás(ok) is történtek az együttes életében.

Az Inflagranti együttes nem tűnt el teljesen az elmúlt években, a fiúk folyamatosan dolgoztak, hallani azért nem lehetett róluk, mert ezen idő alatt csak fellépéseket vállaltak, új lemez nem jött ki a kezük alól. 2004 óta pedig csak élő műsorral álltak színpadra a korábbi fél-playback koncertekkel szemben.

- A részleges pihentetés csak a médiának szólt, ugyanis nem volt újabb nagylemez, így nem volt miért ott lenni a különböző felületeken. Nem az a "cég" vagyunk aki ha kell, ha nem ott üvöltözik minden csatornán, vagy sztármagazinban – mondta lapunknak Fenyvesi Attila, az együttes frontembere.

- Úgy érzem, ha ennyi szünet után újra kiállunk a nyilvánosság elé az legyen valódi tartalom, valódi témákkal! Nem csak az a fontos, hogy szerepeljünk, hanem az is, hogy miért. De különben sem igazán szeretnénk konkurenciája lenni a jelenleg aktuális bulvárhősöknek. Zenészek vagyunk, és rendkívül optimistán becsüljük annyira a közönségünket, hogy megelőlegezzük a nyitottságát újabb hangvételre szokatlan, érdekes megoldásokra – tette hozzá az énekes.

Attila azt vallja, a közönség folyamatosan figyeli és reagálja le a külföldről érkező zenei hatásokat, így ma már a magyar publikum sem elégszik meg az „ígyszeretlek, úgyszeretlek” mondanivalóval. Szerinte vicces és hihetetlen lenne felnőtt emberektől ilyen lemezzel előállni ennyi idő után.

Létszámemelkedés és stílusváltás

A 2000-es években regnáló Inflagranti rengeteg dologban volt más, mint a mai. Amellett, hogy nyolc évet öregedtek, érettebbek is lettek.
A mára négytagúvá bővült a formációban, a korábbi érzelmes dalok helyett inkább a férfias és tartalmasabb jellegű szövegek a jellemzők, de megújult a hangzásvilág is. Sőt, 2004 óta kizárólag élő fellépéseket vállalnak Attiláék.

A jövőben is megmarad az Inflagranti, mint mainstream zenekar. De a formáció legismertebb felállása mellett fellépnek továbbá céges rendezvényeken is, amelynek műsora nagyon vegyes. Itt főként igényesebb világslágereket játszanak. Létezik már az Inflagranti Jazz felállás is, amivel "smooth jazz" nótákat adnak elő, kicsit Norah Jones-ra hajazó műsorral, sőt egy valóban különleges formával is előrukkoltak.

- Van még az Inflagranti Classic, ami a szívem csücske, ugyanis 1997-ben a Zeneakadémián diplomáztam kürt szakon. Tavaly előtt jött egy felkérés, hogy játszanék-e egy görög katolikus templomban klasszikus karácsonyi koncertet. Ilyenkor éneklek, kürtölök, trombitálok, s ez akkora sikerrel zárult, hogy még tizennégy ilyen fellépésem volt - mondta az énekes.

Új lemez és klip

Az új lemezen már a rock, pop, electro, és az r’nb stílusjegyei is megtalálhatóak, ez is mutatja, hogy szakítottak az Inflagrantitól megismert kissé negédes popos hangulattal. Az album beharangozó dalából készült klip a Mondd címet viseli, érdekessége, hogy egy úgynevezett "image klip”, aminek nincs története, csak érdekes és szokatlan képek összességéből áll.

Az új dal egy rövid de annál égetőbb kérdést tesz fel: "Mondd, mi a baj a világgal?". A klip és a nóta angol nyelven is megjelenik. A video forgatókönyvét Fenyvesi Attila saját ötletei alapján készítette és rendezte, az operatőr Szentiványi Gábor volt.

Nézd meg a klipet

-ej-

[2008.02.11.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még