2020. augusztus 15. | szombat | Mária nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Komolyzene
Maxim Vengerov
Nigel Kennedy

Ismét lemondta budapesti koncertjét a világhírű hegedűművész

Maxim Vengerov, a Tavaszi Fesztivál egyik kiemelkedő vendégművésze tavaly magas láza miatt csak budapesti koncertjét kényszerült lemondani, idén pedig sérülése miatt kellett valamennyi koncertjét lemondta. Mivel a Tavaszi Fesztivál munkatársai úgy gondolják, hogy az idei kínálatból sem hiányozhat egy világhírű hegedűs fellépése, felvették a kapcsolatot Nigel Kennedyvel, aki örömmel mondott igent.

A művész szívesen emlékezett vissza a legutóbbi Tavaszi Fesztiválon adott hangversenyére, amikor lengyel dzsesszmuzsikusok társaságában Blue Note Sessions című albumáról játszott. A budapesti publikum meggyőződhetett arról, amit egy német kritikus írt erről a zenei anyagról: "Nagyon kevesen vannak azok, akik mindkettőt tudják: klasszikus zenét és dzsesszt. Nigel Kennedy ehhez a ritka típushoz tartozik." Kennedy ezúttal klasszikus programot fog játszani, az Óbudai Danubia Zenekar társaságában egy-egy Mozart- (K 218) és Beethoven hegedűversenyt (op. 61).

Beethoven remekével évek óta nagy sikereket arat, egyéni felfogása (a művet szívesen játssza például saját, Jimi Hendrix inspirációjáról árulkodó cadenzával) talán vitára ingerlő, ám azt mindenki elismeri, hogy Kennedy valóban maivá, élővé, újszerűvé varázsolja a régmúlt értékeit, s eközben milliókkal ismerteti és szeretteti meg a klasszikus muzsikát.

Sokáig nem játszotta Mozart darabjait

Talán kevesen tudják róla, hogy sokáig nem játszotta Mozart darabjait. Csak az utóbbi időben kezdett el foglalkozni a zeneszerző műveivel. A maga keresetlen módján így fogalmazott: "Mozart tök új dolog számomra, korábban utáltam. Azt gondoltam róla, hogy a zenéje olyan, mint valami (...) kávéházi klimpírozás. A fiamnak pont azért lett Amadeus a harmadik neve, mert nagyon reméltem, hogy majd egyszer én is elkezdem élvezni, amit mindenki más annyira élvez rajtam kívül, és hogy egyszer csak megértem ennek a zenének a lényegét. Iszonyú jó érzés volt, amikor végre valahára elkezdtem szeretni valamit, amit a környezetem mindig is nagyra értékelt. Azt gondoltam: basszuskulcs, végre leesett a tantusz."

A Vengerov-koncertre megváltott jegyek nem érvényesek, de március 1-ig becserélhetők a Budapesti Fesztiválközpont Kht. Közönségszolgálatán. A jegyek visszaváltására a koncert napjáig, a fesztivál Közönségszolgálatán, illetve a Zeneakadémia jegypénztárában van lehetőség.

-festivalcity.hu-

[2008.02.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Kabir szolgáltatás [2020.08.13.]
énekest keresünk zenész » énekes/énekesnő/vokalista [2020.08.01.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Otthoni játékok

Megnéztük a Szép nyári nap musicalt a Csillebérci Szabadtéri Színpadon - képekben
Bár a...

Képes beszámoló - AKÁRKI - moralitás-játék a Dóm téren
Bodolay Géza rendezésében 2020....

Megnéztük az Emelet buliját - képes beszámoló
Duett koncert Tompos Kátyával és Dolhai Attilával
Musical koncert a Madách Színház tetőteraszán - képekben
Musical sztárok a szabad ég alatt - képekben
Színház, szerelem és József és a színes szélesvásznú álomkabát! - képekben
beszámolók még