Alensa: 35% TopVue termékekre
2021. május 17. | hétfő | Paszkál nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Quimby
Legnépszerűbb csengőhangok

Bejárja az országot a Quimby Teátrum

Átgondolva a színház és zene karöltésének lehetőségeit, koncertműsorukból kifejezetten a színházi közeghez illeszkedő, koreografált zenei performanszt dolgozott ki a Quimby együttes, mellyel országos körútra indulnak február végén.

Teátrum produkciójával áll a közönség elé tavasszal a Quimby zenekar. A műsor elemeit már ismerhetik a rutinos koncertlátogatók, azonban a Teátrum nem azonos a korábbi Quimby megmozdulásokkal, sőt nem jöhet létre két egyforma Teátrum sem. A próbák szabad légkörének szerkesztett változata ez – némi meglepetéssel kiegészítve. Egy igazi Quimby koncert - megtűzdelve Varázszenével, szabad improvizációkkal és mikrojelenetekkel. Mindez kellemes, leülős, figyelős környezetben, mennyei csilingelésektől a hétköznapok dalain át a pokoli zörejekig…

A zene nem csupán betétdalokból áll. Folyamatos aláfestő („filmzenei”) funkciója mellett zörejek, effektek, hangminták, hangjáték bejátszások segítik a színpadi cselekményt. A betétdalok a már ismert Quimby dalok vonatkozó válogatásai, illetve a készülődő album témába vágó szerzeményei. A régi és új számok is sajátos színházi köntöst kapnak - hol teljes dal hangzik el, hol csak utalásszerűen egy-egy eredeti vagy újrahangszerelt szám részlet. A prózai szereplők maguk a zenészek lesznek (illetve egy 5 fős statisztéria), az ősi comedia del l’arte és vásári komédiák szellemében, állandó karaktereket megjelenítve.

A koncertturné február 28-án Keszthelyen indul, majd Szombathely (február 29.), Tata (március 8.), Debrecen (március 15.), Budapest (március 18., 19.), Győr (március 20.), Nyíregyháza (április 4.), Miskolc (április 5.), Szeged (április 10.), Kecskemét (április 16.) állomásokon folytatódik, s kitekint a határon túlra is, így április 28-án Székelyudvarhelyen, április 29-én Csíkszeredán, április 30-án pedig Sepsiszentgyörgyön láthatja a Quimby Teátrumot a közönség.

- presscom -

[2008.02.22.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
Otthoni játékok
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

beszámolók még