2020. június 1. | hétfő | Tünde nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
Oldal.info

 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A szegedi balett Mexikóban
Aranygyűrűvel jutalmazták Juronicsot
Leleplezték a negyedik Megatánc zsűritagot
Megatánc: meg van az ötödik zsűritag
Kapcsolatok
Juronics Tamás
Legnépszerűbb csengőhangok
Szegedi Kortárs Balett

Egy "buja és szép" mű a Szegedi Kortárs Balett új produkciója

A történetmesélés helyett inkább a nézők szívére, lelkére próbál hatni az idén húszéves Szegedi Kortárs Balett új, A tudattalan című produkciója, amelyet február 29-én mutatnak be a Tisza-parti városban.

A jubileumi évad első premierje, a tavaly szeptembertől látható Hattyúk tava a történetből indult ki, míg a második produkció, A tudattalan a kortárs tánc egy másik útját képviseli, a mozgáson, érzéseken, érzeteken alapul - mondta Juronics Tamás, a társulat művészeti vezetője a produkcióról tartott sajtótájékoztatón, amelyen részleteket is előadtak a készülő műből.

Amit szavak útján nem lehet

A tánc talán a leginkább alkalmas ábrázolási mód arra, hogy olyan területeket mutasson be, melyeket a szavak útján nem lehet - hangsúlyozta a művész. A produkció két darabból áll: A zöld szalon koreográfusa Duda Éva, a Semmi és soha címet viselő rész Juronics Tamás alkotása.

A zöld szalon állapotokat, érzeteteket fest le, a "buja és szép" mű az álmok és vágyak birodalmát mutatja be - mondta Duda Éva koreográfus. A pici etűdök azt mesélik el, hogyan próbálunk mi, emberek - sokszor erotikus vágyak által vezérelve - egymáshoz kapcsolódni - tette hozzá.

A Semmi és soha zenéje a durvább elektronikus hangzáson alapul, rock elemekkel. A darabnak nincs története, a mozdulatok inkább belső késztetésből születtek az alkotás során, s a belülről jövő víziók képeit hagyják felszínre törni - közölte Juronics Tamás koreográfus, aki saját magát alakítva szintén szereplője az előadásnak.

A darab a nézőktől is azt kívánja, hogy szívükre, lelkükre, ösztöneikre hallgassanak, és ne a történetet próbálják megfejteni - mondta.

A tudattalan című produkciót a február 29-i szegedi premier és az azt követő előadások után március 28-án mutatják be a budapesti Nemzeti Táncszínházban.

– MTI –

[2008.02.22.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Poplánycsapat zenekar [2020.05.31.]
Noa énekstudió szolgáltatás » oktatás [2020.05.20.]
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

beszámolók még
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával