2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Musical
Puskás Péter
Gallusz Nikolett
Serbán Attila
Ladinek Judit
Polyák Lilla

Leporolják József kabátját a Madách Színházban

„Ugyan már József, te tudhatod jól, Az ilyen helyzet nem örökre szól! Ugyan már, József, segít az Ég, Csodakabátodat hordhatod még!” A sokaknak ismerős szöveg 1991. január 11-én hangzott el először a Madách Színház falai között. Most - közel 20 év után - újra műsorra tűzi a színház a József és a Színes szélesvásznú álomkabát című nagysikerű Webber musicalt.

Andrew Lloyd Webber műve Bibliai történeten (József legenda), illetve Thomas Mann József tetralógiáján alapul.

Jákob 12 fia közül Józsefet szereti a legjobban, ezt kifejezésre is juttatja, amikor csíkos köntöst készíttet Neki, mely a kiválasztottságot és elsőszülöttségi jogot jelenti (József a 11. gyermek volt). Ráadásul József álmokat tud fejteni. Persze ez József testvéreinek egyáltalán nem tetszik, féltékenyek, el akarják pusztítani öccsüket. Az előadást nézve végig követhetjük József kálváriáját, bukását, majd felemelkedését, és a család újbóli egymásra találását.

A darab sajtótájékoztatóját stílszerűen a Szépművészeti Múzeum Egyiptomi kiállításának előterében rendezték meg, amin résztvettek alkotók, szereplők egyaránt.

Szép, tartalmas, felemelő

Szirtes Tamás a Madách Színház igazgatója és a darab rendezője beszélt a készülő bemutatóról:
“Ez egy legenda újjászületése, szép, tartalmas, felemelő, rendkívül látványos előadás lesz. A Madách Színház másfél évet spórolt, hogy a darab újra színre kerülhessen.”

A Madách Színház, mint minden darabjának, a Józsefnek is hármas szereposztást álmodott meg, ez már tradíció a színház történelmében, de nem azt jelenti, hogy létezne első, második illetve harmadik szereposztás. Így a színházba járók nagy örömére - május 30-án és 31-én valamint június 1-én - három bemutató is lesz. 

“Fontos, hogy a fiataloknak megadjuk a megszólalási, megjelenési lehetőséget. Ezek egyenrangú szereposztások. A bemutató után harmincszor fogjuk egymás után játszani.”

Miért épp a József?

“Igazi nagy példázat, minden generációnak ismernie kell, különösen ebben a mai nyugtalan, intoleráns és feszült világunkban. Nagyon fontos egy olyan példázatot elmondani, amely a bosszúállás helyett a megértésről, az elutasítás helyett az elfogadásról szól, azt a reményt, amit az embereknek nyújt, hogy a vágyaik, álmaik a kellő eltökéltséggel, elszántsággal és keménységgel társulva – teljesülnek - mondta a direktor.

"Ez egy színes mese, tele diákos szemtelenséggel, csínytevéssel, minden egyes tekintély megfricskázásával. József útjai a zenei stílusoknak a persiflage-án keresztül kerül bemutatásra. Reményeink szerint ez egy varázslatos színházi este lesz, szemtelen, friss, bátor. Mindaz, amit a musical színpadtól elvár az ember.”

Kentaur látványos, monumentális díszletei között, a fiatal tehetség, Rományi Nóra gyönyörű, színpompás jelmezeiben, Tihanyi Ákos koreográfiájával, Szirtes Tamás és Szerednyei Béla rendezésében kel új életre a mű.

A direktor bevezetője után egy csodálatos dal csendült fel ízelítőül a három József - Nagy Sándor, Puskás Péter, Serbán Attila - és a három Narrátor - Gallusz Nikolett, Ladinek Judit, Polyák Lilla - előadásában. Igen, kedves olvasó az új felfogás szerint ezt a szerepet felváltva három gyönyörű hölgy testesíti majd meg, mint az “álmaink és rémálmaink asszonyai”.

“Adjátok nékünk hát, mit szívünk várva-vár
Álomkabátunkat, mert mindenkinek jár!”

- J.Zsuzska  -

A darab szereplői, közreműködői

[2008.02.23.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még