15%-os kuponkedvezmény 47.000Ft felett a Spartoo.hu webáruházban. Kuponkód: MAJUSP15
2020. november 30. | hétfő | András, Andor nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Kiderült ki lesz a Rockaréna2 külföldi sztárvendége!
Kapcsolatok
Kormorán
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
RockAréna - 2. nap
[2008. március 8.
szombat 17:00]

A Kormorán tavaszi hadjárata szenzációval

RockAréna szuperkoncert, Wass Albert filmzene és album Deák Bill Gyulának...

2007 novemberében jelent meg a Hungaroton kiadásában a Játék Karácsonykor című Kormorán zenealbum, amely a zenekar új adventi-karácsonyi dalait tartalmazza – és amely két hét alatt bearanyozódott. A Koltay Gergely vezette együttes adventi Jöjjetek Énhozzám Mindnyájan című nagykoncertjét december 15-én tartotta a fővárosi Körcsarnokban, amely ezen alkalomra zsúfolásig megtelt.

Wass Albert életéről zenében

A Kormorán-műhely mindeközben a Wass Albert életéről szóló Adjátok vissza a hegyeimet! című film zenéjén is dolgozott. A Koltay Gábor által rendezett, és Rékasi Károly főszereplésével nagy közönségsikerrel futó mű DVD változata hetekkel ezelőtt megjelent, a filmzenét tartalmazó album pedig március közepén lát napvilágot.

Tavaszi koncertkörút

A zenekar a RockAréna szuperkoncert második napján, március 8-án lép fel a Sportarénában, többek között a Bikini, a Karthago és a Zanzibar társaságában. 15-én, nemzeti ünnepünkön – immár hagyományosan – Mosonmagyaróvár következik. Másnap a szentesi sportcsarnokban, március 22-én Répcelakon, 29-én pedig Orosházán lesznek láthatóak Koltayék. A további tavaszi koncerthelyszínek között szerepel még – a teljesség igénye nélkül – Pécs, Kiskunfélegyháza, a fővárosi Tabán, Zalaegerszeg, Békéscsaba és budapesti TF Tornacsarnoka.

Lemez Papadimitriu Athinának és Deák Billnek is!

A Kormorán-műhely ugyanakkor a tavasszal több zenealbumot is a „világra segít“. Az erdélyi tematikájú Bálványosvár legendája instrumentális anyag a zenekar székely hegedűse, Gáspár Álmos ötletei alapján készül, és április végén jelenik meg.

A népszerű színművész, Papadimitriu Athina Koltay Gergőékkel készíti májusban napvilágot látó új lemezét, amelyen görög „sanzonok“ magyar fordításban és saját szerzemények is hallhatóak lesznek. A hazai blues és rock királya, Deák Bill Gyula jubileumi zenealbumának munkálatait szintén a Kormorán-műhelyre bízta. A Hatvan csapás stílszerűen Bill kapitány hatvanadik születésnapjára jön ki.

Két igazi rock-nagyágyú albumának tavasz végi születése felett is a zenakar bábáskodik. A Kormorán egyik énekesnője, Tóth Renáta szólóanyagán egyébként az anyazenekar mellett az Edda is játszani fog. Az ország egyik legjobb rockgitárosa, Csillag Endre és Koltay Gergely pedig egy instrumentális heavy folk CD-vel rukkol elő, amelyen a különféle gitárok, a töröksíp, a duda és a tekerőlant kap főszerepet.

- zene.hu -

[2008.03.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Dumps Shop/EMV chip writer software (DUM hangosítás/cucc [2020.11.05.] apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Dolhai Attila: "A gondolatok, az érzések nem várnak semmire"
Dolhai Attila a Visszatérés...

Illatszertár a Tháliában - képes beszámoló
László Miklós boldog békeidők hangulatát...

beszámolók még
Otthoni játékok