2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Zizi, kislányból igazi Nő lett - a műsorvezető elárulta titkát
Nincs szükség változtatásra, elégedettek a Jazzy hallgatói
Egy éves a 90.9 Jazzy: Szenvedéllyel, szeretettel, gondos odafigyeléssel dolgoznak tovább
Kapcsolatok
H. Varga Mariann
Legnépszerűbb csengőhangok
90.9 Jazzy

Testi és lelki orvoslás a Jazzy Rádiónál

A Jazzy 90.9 Rádió segítségével kiderítettük, hogy H. Varga Mariann hogyan is lett az adó dr. Jazzy-je. Persze ha már erre kíváncsiak voltunk, akkor egy kicsit mélyebben is beleástuk magunkat a témába, hogy minél többet megtudjunk a csinos szőke hölgyről.

– A dr. Jazzy koncepciója alapvetően az egészség megőrzésének legkülönbözőbb aspektusainak bemutatása, az alternatív gyógymódoktól a wellness tippeken át az orvostudomány legújabb kutatásáig. Magam is saját tapasztalat alapján fordultam a holisztikus gyógymódok felé és kíváncsi, kísérletező típus lévén, kipróbáltam mindent, ami elérhető a gyógymód piacon. Volt, amivel nagyon megjártam és volt, ami csodás változásokat hozott az életembe. Minden tapasztalatom azt erősíti, hogy nyitottan, de nem kritikátlanul kell befogadni az újdonságokat. – kezdte Mariann.

Ami másnak segít, nekem nem biztos. Az ideális persze az lenne, ha a két tábor: a hagyományos orvoslás és az alternatív irányzat megtalálná végre a közös hangot, ahogyan ez már sok országban sikerült. Dr. Jazzy is erre a szinergiára törekszik a maga módján. – folytatta.

Relaxációs zenére alszik el

Szóval, a zene...a zene minden napomat és ébren töltött órámat áthatja valamilyen formában. Ha éppen nem szól mellettem a zene, akkor a fejemben keringenek dallamok vagy dúdolok. Zeneileg leginkább a barokk korszak áll hozzám közel, Bachtól bármilyen helyzetben megnyugszom. A modern irányzatok közül a swing, a jazz és egyes alternatív irányzatok a kedvenceim. Többnyire a hangulatom határozza meg, hogy milyen zenére vágyom, nem ragaszkodom semmihez mereven.

– Este viszont hosszú évek óta relaxációs zenére alszom el. Csodás hatása van az idegrendszerre. 8 éves koromtól 28 éves koromig énekeltem kórusban és zongoráztam. Ha csellót vagy hárfát hallok, akkor pedig teljesen kikapcsolok. – mesélte saját élményeit, tapasztalatait.

A hármas egység elve

Azt gondolom, hogy a legtöbben bizonytalanok abban, vajon mi történik velük, mire utalhatnak fizikai vagy lelki történéseik. Szerencsésnek tartom, ha valaki törekszik arra, hogy megtalálja a maga útját, bármi is legyen az. Ehhez persze időnként szakítani kell a hagyományos, a társadalmilag elvárt dolgokkal vagy legalább egy lépést hátralépni és megnézni, vajon boldog vagyok-e most. Nemrég hallottam egy pszichológus előadásán, hogy egy ember életét és személyiségét három dolog tartja egyben, egészségesen: a munkája, a magánéleti, társas kapcsolatai és a –kreatív- hobbija. Ha a három közül bármelyik hiányzik, megborul az egyensúly. Ezért hát fontos, hogy legyen hobbink, valami, amivel felismerjük esetleg ki nem használt képességeink, energiáink teret nyernek, felszabadult örömet hoznak. A horgászás ugyanúgy idetartozik (ha nem menekülés) mint a gyöngyfűzés vagy fotózás. Egyszóval, amikor az emberek tuti tippeket várnak az egészségük megőrzésére, fontos lenne újfent tudatosítani, hogy milyen egyszerű lépéssel kellene kezdeni mindezt. Egyébként örömmel várok ötletet, felvetést a hallgatóktól, hogy ki miről szeretne hallani a dr. Jazzyben. – részletezte, mivel lehet örömtelibb, teljesebb az életünk.

Jól érzi magát a rádiónál

Érdekes, vidám, tehetséges emberek, akiket öröm volt megismerni, bár az ismerkedés folyamatos. Mindig szerettem olyan emberekkel találkozni, dolgozni, akik őszintén rajonganak valamiért. Magam nem rendelkezem rádiós múlttal, viszont az egyetemi éveim alatt szerkesztő-riporterként volt szerencsém dolgozni egy regionális tévéadónál, így a médiával való szorosabb ismeretségem nem új keletű. Remélem, hogy nem is olyan sokára, a rádió iránti lelkesedésem is meghozza a kellő tapasztalatot. – zárta gondolatait H. Varga Mariann.

– Jazzy/Havassy –

[2008.03.21.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még