2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A Jazzy tehetségeket talált - Jövőre is megrendezik a dalversenyt
Újított a 90.9Jazzy
Indul a Jazzy új játéka - extra értékes nyereményekkel!
Zizi, kislányból igazi Nő lett - a műsorvezető elárulta titkát
Nincs szükség változtatásra, elégedettek a Jazzy hallgatói
Váczi Gergő távozott, új műsorvezető várja a koránkelőket
Testi és lelki orvoslás a Jazzy Rádiónál
Urban Nights: nagyvárosi hangulat a Jazzyben
Kapcsolatok
90.9 Jazzy
Legnépszerűbb csengőhangok

Egy éves a 90.9 Jazzy: Szenvedéllyel, szeretettel, gondos odafigyeléssel dolgoznak tovább

Jeles eseményhez érkezett el a 90.9 Jazzy rádió, ugyanis képzeletbeli tortájukon egy szál gyertya ég. Ennek kapcsán szólalt meg Suri Imre ügyvezető.

Egy éves lett a 90.9Jazzy rádió, és az évforduló arra inspirál, hogy egy gyors mérleget készítsünk az elmúlt esztendőről. – kezdte az értékelést.

Mivel elég tudatosan készültünk a rádióra, ezért a három tavaly tavasszal indult új frekvencia közül mi szólaltunk meg leghamarabb. A külföldi és a hazai statisztikák szerint a jazz hallgatói az átlagnál jobban iskolázottak, többségében szellemi foglalkozást űznek, nyitott gondolkodásúak, és jóval az átlag felett keresnek. Ennek szellemében úgy alakítottuk programunkat, hogy nincsenek benne bulvár hírek, futó sztárocskák, ehelyett a gazdasági, a kulturális, az üzleti és a társadalmi élet kiválóságai kapnak helyet. – ismertette.

A jazz különböző vállfajai kerülnek adásba

Zenei repertoárunkban a jazz különböző válfajait játsszuk, a klasszikus dixie és swing-től kezdve, a legmodernebb e-jazz és lounge műfajokig bezárólag. A fő irányvonalunk pedig az amerikai smooth-jazz. Repertoárunkban több mint               25...        zene forog állandóan, (ráadásul ez a szám folyamatosan nő), ami azt jelenti hallgatóink számára, hogy egy-egy dalt csak 4-5 naponként ismétlünk, ami jóval túl mutat a hazai rádiós szokásokon. – ecsetelte.

Promócióinkban is szakítottunk a kereskedelmi rádiós hagyományokkal, hisz a mi hallgatói rétegünknek nem jelent kihívást tizediknek betelefonálni. A legutóbbi játékunk az intellektusra épített, a nyeremények pedig kifejezetten nagy értékűek voltak. Hallgatóink jól értékelték, közel százezer e-mail érkezett.

Az kitaposott úton kell maradni

Az első évre tervezett munkánkat elvégeztük becsülettel, de azért az idei évre is maradtak feladatok. A legfontosabb, hogy ne térjünk le a megkezdett ösvényről, hisz hallgatóink visszajelzése szerint jó úton játunk. Tovább növeljük a zenei adatbázisunkat, hogy zenei repertoárunk még színesebb és még változatosabb legyen. 6 zenei és 14 tematikus műsorunkból álló kínálatunk mellé újabb műsorokat tervezünk, hogy a hallgatóinknak még szélesebb tájékoztatást nyújtsunk. Tovább végezzük a munkánkat úgy, ahogy eddig: szenvedéllyel, szeretettel, gondos odafigyeléssel. Úgy, ahogy az ember az egy éves gyermekét is nevelgeti. Köszönjük, ha továbbra is a Jazzyt hallgatják, köszönjük, ha továbbra is partnereink ezen a megkezdett úton. – zárta ebbéli gondolatait Suri Imre.

A Jazzy Lexikon promóció

Nagy örömmel tájékoztatjuk hallgatóinkat, hogy a Jazzy Lexikon elnevezésű promóciónk, minden előzetes várakozást felülmúlt. A játék öt hete alatt 93 ezer válasz érkezett, amely közel háromszorosa annak, amit előzetesen vártunk. Így gazdára talált az összes ajándékunk, a MacBook Laptop, a design ágy, a side by side hűtőszekrény, a Citroen C1 autó egy évre és az egyhetes új-zélandi luxusutazás. – tájékoztatott minket a továbbiakról az ügyvezető.

Érdeklődtek a hallgató véleményekről

Több száz hallgatónk véleményéből képet kaphattunk arról, hogy mely stílusokat kedvelik jobban, és melyeket kevésbé, illetve, hogy mely stílusok homogének, és melyek azok, amelyek megosztják a hallgatóságot. Elégedettséggel tölt el, hogy a különböző műfajok egyaránt magas osztályzatot kaptak, de két szélsőséges eredményt szeretnék megosztani Önökkel. Kiemelkedően jól szerepelt a „lounge” kategória, amely a hallgatók nyitottságát mutatja a modern stílus felé. Sajnos a legrosszabbul a „magyar” kategória szerepelt, és egyértelműen azért, mert sokkal több rossz (1) osztályzatot kapott, mint a többi műfaj, vagyis többen voltak vele szemben elutasítóak, mint bármilyen más műfajjal szemben. Hogy ez miért alakulhatott így, azt sejtjük, de sokkal fontosabb volna, ha a hazai zenész társadalom is leszűrné belőle a tanulságot. – jelentette ki.

Mi a felmérés eredményeképpen még jobban támogatjuk és segítjük a hazai jazz zenészeket, zenekarokat, és reméljük, hogy egyre jobb lesz a hazai műfaj megítélése. Még egyszer köszönjük, hogy megtiszteltek véleményükkel, a felmérés eredményét beépítjük a napi zenei játszásunkba, hogy még inkább megfeleljünk hallgatóink elvárásának. – összegezetett zárásként az ügyvezető úr.

Nincs is talán nagyobb öröm annál, mint amikor egy születésnapot ünnepelhetünk. A 90.9 Jazzy rádió megélte az egy éves kort. Mi mást is kívánhatnánk neki, mint azt: Isten éltesse továbbra is!

– zene.hu –

[2008.03.12.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még