2024. május 15. | szerda | Zsófia, Szonja nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Ray Charlesra emlékeznek
Roy és Ádám túl az első tíz éven - hogyan tovább?
Roy&Ádám furcsa esete Komár László öltönyével
Képgalériák
Roy és Ádám 10 éves koncert
Roy és Ádám 10 éves koncert afterparty
Sonny and his Wild Cows a Roy és Ádám előzenekaraként
Kapcsolatok
Roy és Ádám Trió
Kapcsolódó események
Roy és Ádám - 10 éves jubileumi nagykoncert vendégekkel
[2008. április 4.
péntek 20:00]

Roy és Ádám: Volt miből választani - 53 pillanat képekben az ünnepi eseményről

Immáron 10 esztendeje annak, hogy a „Csapból is én folyok” című dalnak köszönhetően megismerhette az egész ország Roy és Ádám nevét.

Kezdjük egy picit korábbról, hiszen ez a két fiatalember elsőként a Tramps zenekarban (1990-1998) tűnt fel. Elsőként Ádám csatlakozott, majd 1994-től Roy is beszállt a zenekarba. A korszak klubéletének legjobb bulizenekara voltak, Royon és Ádámon kívül megfordult még a zenekarban (a sok tagcsereberének köszönhetően): Takáts Tamás, Mihalik Viktor, Gyenge Lajos, Giret Gábor és még sokan mások.

Majd eljött az 1998-as esztendő. Az ezer sebből vérző zenekar – a már említett folyamatos tagcserék, kiadó keresés és egyéb gondok miatt Roy és Ádám úgy döntöttek, kettesben folytatják zenei pályájukat és leszerződtek a BMG Ariola Hungary kiadóval. Első maxi CD-jük 1998 májusában jelent meg „A csapból is én folyok” című dallal, ami végül is meghozta az országos népszerűséget. Ez a dal nemcsak a közönség, de még a szakma elismerését is egy csapásra kivívta, nem is vártak túl sokat, hiszen még ebben az évben megjelent első debütáló albumuk is „Tartsd életben” címmel.

Még mindég 1998-at írunk és a lemezzel egyidőben elkészült a második videó klipje Trambulin címmel. Egy évvel később 300.000 ember előtt léptek fel a Kapcsolat koncerten az LGT vendégeként. Majd jöttek az újabb slágerek és sorlemezek, fellépések, 2000-ben ismét meghívást kaptak a Kapcsolatnapi koncertre.

Szuperkoncerttel ünnepeltek

Ez év novemberében elsősorban koncepciós problémák miatt a fiúk megváltak addigi zenésztársaiktól, majd session-zenészként bevették a bandába a már feloszlott Up! zenekarból Papp Szabit (bass) és Mozsik Imit (dob). A zenekar jobb lett mint valaha, mind zeneileg, mind emberileg! Majd ismét sorlemezek következtek, New York-ba is eljutottak a Magyar ház meghívására. Végül ismét tagcserék, Papp Szabi átnyergelt a Supernem élére…., talán ennyit tömören az elmúlt tíz esztendőről.

A szuperkoncertet a PeCsában április 4-én tartották, erre a bulira rengeteg sztár, zenésztárs és barát kapott meghívást, hogy kik jöttek el a bulira: Emilio, Papp Szabi, a BON-BON-os fiúk, Fekete Jenő, Benkő Balázs, Kontor Tamás, a No Thanx és még sokan mások.

A buli némi csúszással kezdődött és valóban szép és különleges színpadkép várta a fellépőket. A bemelegítést Sonny And His Wild Cows végezte egy igazi hamisítatlan Rock’n’Roll partival, majd ismét némi átszerelési szünet, és végre színpadra léphetett Kohánszky Roy Nagy Ádám és a dobok mögé ült Csányi Zoltán, aki már négy éve dobol a bandában.

Majd jöttek szép sorban a nagy slágerek, volt miből választani, hiszen tíz év nem kevés és bizony rengeteg dal született ennyi év alatt. Természetesen a dalokhoz illő vendégek sem maradhattak el, így tehát fellépett Royékkal: Kontor Tamás, Szabó Leslie, Jamie Winchester és Papp Szabi.

Újabb megjelenés

A koncert anyagát rögzítették, amiből DVD is fog készülni. Valamint volt még egy különleges duett, amikor Roy lányával énekelt közösen egy dalt. A buli nagyon jó hangulatú volt, de korántsem volt még vége, hiszen a koncertet követően egy VIP-party is várta a csapatot, ahol a torta sem maradhatott el!

Ezen a partin is a Rock’n’Roll zene volt az uralkodó.  Sőt, ezek után még „átvándoroltunk” a Fészek Művész Klubba is egy after-after partyra is!
Végezetül Isten Éltesse a csapatot és legalább még tíz év „élő” és „hangszeralapú” közös zenélést kívánok nekik és sok-sok jó slágert!
Majdnem elfelejtettem megemlíteni, hogy ezen a koncerten jelent meg egy „Best Of” dupla album az elmúlt évtized legjobb dalainak eszenciájaként.

-BK-

[2008.04.12.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.14.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.13.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
A világ legjobb ABBA tribute...

Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
beszámolók még