2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Új szolgáltatásokkal bővült a Tisza Rádió honlapja
Kapcsolatok
Tisza Rádió - Szeged (FM 94.2 MHz)
Legnépszerűbb csengőhangok
The Killers

indieGO - gitárzene a fiatalok hullámhosszán!

Először 2007. október 25-én szólalt meg a Tisza Rádió britpop és indie rock zenéket felvonultató műsora, az indieGO. Azóta minden csütörtökön 18.30-tól jönnek a zenészek, akik tudják, mire való a gitár.

Az első tízesben olyan nevek szerepeltek, mint a Killers, Devendra Banhart, a Rumble Strips vagy éppen a Vampire Weekend. Ahogy a hallgatók elkezdtek rátalálni a műsorra, hozzájuk fordultunk, hogy véleményezzék a zenéket - mesélte Dobák Zoltán, a műsor szerkesztője.

Így mára már tudjuk, hogy például Editors-ra bármikor vevők, és vannak konkrét zeneszámok is, amiket nem tudnak megunni. Ilyen például az Oasis-féle Wonderwall, vagy éppen a svéd Caesars: Jerk It Out című dala. – folytatta.

A zenei képlet hétről hétre az alábbi: 4 zene a legújabb megjelenések közül, 4 klasszikus egy adott betűvel, egy zenei csemege (ez lehet koncertfelvétel, érdekes feldolgozás vagy éppen egy valamilyen szempontból meghökkentő zene), és egy hallgatók által beszavazott felvétel. "4-5 hetente egy-egy műsor erejéig eltérünk ettől és csak magyar zenéket játszunk, vagy éppen kizárólag klasszikusok közül válogatunk."

Indie rock 90 percen keresztül

Az indieGO nemcsak a szegedi éterben egyedülálló, de egyelőre a magyar éterben sincs másik olyan program, amelyben indie rock szólna 90 percen keresztül. Merthogy az indieGO-ban ez történik. Valójában azonban sokkal több, mint zenék egymásutánja.

Nagy örömünkre kialakult egy törzshallgató-tábor, akik hétről hétre velünk tartanak. És ami a legfontosabb, hogy nemcsak hallgatnak, hanem aktívan részt vesznek a műsorban. Így nem túlzás azt mondani, hogy ez a műsor róluk szól. Azon kívül, hogyha egy előadót "kiszavaznak", azt mi biztosan nem tesszük be újra, olyanra is volt már rá példa, hogy segítettünk a háziban, de nem egyszer próbáltunk vigasztalni is. – tájékoztatott.

A műsor három házigazdája Anita, Viktor és Zolee, mindegyiküknek megvan a saját feladata: Zolee a zenékről gondoskodik, Viktor a hangulatfelelős, Anita pedig azon felül, hogy a női vonalat képviseli, rendre feltérképezi, melyik zene mennyire volt népszerű.

Csütörtök esténként tehát kapcsoljon mindenki a Tisza Rádióra, aki szereti az indie-t, illetve azok is, akik nem tudják, mi az, de nyitottak az újra.

– zene.hu –

[2008.03.17.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még