2024. július 18. | csütörtök | Frigyes nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Új szolgáltatásokkal bővült a Tisza Rádió honlapja
Kapcsolatok
Tisza Rádió - Szeged (FM 94.2 MHz)
Legnépszerűbb csengőhangok
The Killers

indieGO - gitárzene a fiatalok hullámhosszán!

Először 2007. október 25-én szólalt meg a Tisza Rádió britpop és indie rock zenéket felvonultató műsora, az indieGO. Azóta minden csütörtökön 18.30-tól jönnek a zenészek, akik tudják, mire való a gitár.

Az első tízesben olyan nevek szerepeltek, mint a Killers, Devendra Banhart, a Rumble Strips vagy éppen a Vampire Weekend. Ahogy a hallgatók elkezdtek rátalálni a műsorra, hozzájuk fordultunk, hogy véleményezzék a zenéket - mesélte Dobák Zoltán, a műsor szerkesztője.

Így mára már tudjuk, hogy például Editors-ra bármikor vevők, és vannak konkrét zeneszámok is, amiket nem tudnak megunni. Ilyen például az Oasis-féle Wonderwall, vagy éppen a svéd Caesars: Jerk It Out című dala. – folytatta.

A zenei képlet hétről hétre az alábbi: 4 zene a legújabb megjelenések közül, 4 klasszikus egy adott betűvel, egy zenei csemege (ez lehet koncertfelvétel, érdekes feldolgozás vagy éppen egy valamilyen szempontból meghökkentő zene), és egy hallgatók által beszavazott felvétel. "4-5 hetente egy-egy műsor erejéig eltérünk ettől és csak magyar zenéket játszunk, vagy éppen kizárólag klasszikusok közül válogatunk."

Indie rock 90 percen keresztül

Az indieGO nemcsak a szegedi éterben egyedülálló, de egyelőre a magyar éterben sincs másik olyan program, amelyben indie rock szólna 90 percen keresztül. Merthogy az indieGO-ban ez történik. Valójában azonban sokkal több, mint zenék egymásutánja.

Nagy örömünkre kialakult egy törzshallgató-tábor, akik hétről hétre velünk tartanak. És ami a legfontosabb, hogy nemcsak hallgatnak, hanem aktívan részt vesznek a műsorban. Így nem túlzás azt mondani, hogy ez a műsor róluk szól. Azon kívül, hogyha egy előadót "kiszavaznak", azt mi biztosan nem tesszük be újra, olyanra is volt már rá példa, hogy segítettünk a háziban, de nem egyszer próbáltunk vigasztalni is. – tájékoztatott.

A műsor három házigazdája Anita, Viktor és Zolee, mindegyiküknek megvan a saját feladata: Zolee a zenékről gondoskodik, Viktor a hangulatfelelős, Anita pedig azon felül, hogy a női vonalat képviseli, rendre feltérképezi, melyik zene mennyire volt népszerű.

Csütörtök esténként tehát kapcsoljon mindenki a Tisza Rádióra, aki szereti az indie-t, illetve azok is, akik nem tudják, mi az, de nyitottak az újra.

– zene.hu –

[2008.03.17.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Sting újra Budapesten lépett fel, de a "mesterkurzus" elmaradt
A tizenhétszeres Grammy-díjas...

A változás szele az Arénában
Kedvenc skorpióink még mindig erejük teljében vannak a...

Megtöltötte a Budapest Parkot a Katona József Színház 
Nyolc év után tért vissza Budapestre a Plavi Orkestar
Megnéztük Rod Stewart budapesti fellépését
Yungblud felrobbantotta a Parkot
Megnéztük a Total Dance Cabrio fesztivált a Budapest Parkban - képekkel
beszámolók még