2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Kibújnak a bőrükből a sztárok - Mire készül Palcsó Tomi, Szolnoki Peti és a Lovegun?
Nagy Találkozás: Décs becserkészte a Lovegun tagjait - fotóval
Jogviták nehezítik a zenekar munkáját
Képgalériák
Lovegun "Ha valami fáj" klipforgatás
Kapcsolódó Kiadványok
Lovegun: Love & roll
Kapcsolatok
Lovegun
Legnépszerűbb csengőhangok

Ötödször sült el a szerelemfegyver - képekben

Manapság egy együttes örül, ha egy klip elkészül egy lemezéről. A Lovegun (szerelemfegyver) viszont már az ötödik klipet forgatta le bemutatkozó albumáról. Ezúttal a "Ha valami fáj" című szimfonikus hangszerelésű rockballadára.

A zenekar továbbra sem használja a “szerelmes dal" kifejezést, de lehet, hogy előbb-utóbb rákényszerítik magukat. A jelenlegi álláspont szerint azonban még mindig nincs szerelmes dal a lemezen. Maximum érzelmes…

- Nem fogyunk ki a jó dalokból - kezdte Noa Rock a válaszát, amikor azt firtattam, hogyan is lehet egy lemezről 5 klipet csinálni. - Mindenki ragaszkodik valamelyik dalhoz, mindenkinek tetszik valamelyik. Ez szerintem a legutolsó dal, melyet kihozunk erről az albumról. Azért mondom, hogy szerintem, mert ZZ még előállt egy másik verzióval is, hogy ő szeretne még egy videoklipet. Ehhez mindannyian ragaszkodtunk. Azért szerettük volna ezt legutoljára kihozni, mert ez a legszebb, leglassabb és legérzelmesebb dal.

A klipet a 731-es stúdió csinálja, Béres László rendezésében. Benkő Dániel, Vágó Tihanyi Katalin, hogy csak a főbb szereplőket említsem. Noa látta már munkájukat, fiatal, feltörekvő csapatnak érezte őket és egy Hooligans koncerten megkérte őket, hogy mi lenne ha… Ezzel mindenki jól jár, egyezett az ízlésük is. A csapat meg szívesen bevállalta első broadcast klipjét, hiszen referenciának sem utolsó, meg a nagybetűs piacra való kilépést is el kell kezdeni valahol. A csapat többek között a Hooligansnak forgatott werkfilmet, tagjai már több éves tatpasztalattal rendelkeznek különböző stúdiókban, viszont még kezdőnek számítanak, tehát mindenképpen érdemes volt velük próbálkozni.

Szomorkás, de a vége reménykeltő

A dal maga tulajdonképpen arról szól, hogy a halál után is van élet. Kicsit szépen megfogalmazott túlvilági szerzemény, szomorkás, de a vége reménykeltő. Nagyon szép a hangszerelése. Az albumon egy kicsit más volt a dal - a klip kedvéért újra felvették a szimfonikus verzióban. És amikor ez kész lett, tulajdonképpen akkor dőlt el végleg, hogy márpedig ebből klip lesz.

A rendező és a csapat megkapta a dalt, nomeg a koncepciót is, hiszen Noának és az együttesnek elég konkrét képi elképzelése is volt a dologról. Aztán a stáb ezt megfésülte, ráhúzott egy “Hatodik érzék”-re emlékeztető történetet: még Noa se tudja, hogy ő egy angyal, számára is csak a végén derül ki.

A munka reggel 8-kor kezdődött, hiszen ahhoz már hozzászokhattunk a Loveguntól, hogy komoly felkészüléssel kezdik a forgatásokat, és Noa hajkoronájának elkészítése sem két perc, hogy a sminkekről ne is beszéljünk… Aztán reggel négykor már sikerült is hazaindulni. A közben lévő időt pedig igencsak kihasználták, mind a stáb tagjai, mind pedig a zenészek: átállás, próba, stb. Közben meg persze mindenki jól érezte magát, volt idő a forgatáson megjelent rajongókkal is beszélgetni, kicsit zenélgetni, ha éppen hangszer került a kezükbe…

Lassításra készülnek

- A mai sminkem elkészítése három óra volt, de most már csak szinten kell tartani – mondta Noa valamikor délután három körül. – ruhából most csak kettő van. Van egy a kinti részekre, mikor még én sem tudom, hogy élek vagy nem, ott feketében vagyok, normális utcai ruhában, a benti részeknél pedig mindenki feketében van, csak én leszek fehérben.

A felvétel során most minden természetes közegben történt, elektronikai trükkök is csak minimálisan lesznek, semmi komoly trükközés, maximum lassítás látható majd. Ahogy lejátszották, úgy lesz a klipen.

- A dal mellé – a 731-es Stúdióval közösen – kitaláltunk egy történetet is: szépen sorban “angyalállapotban” megmentem mind a három tagját az együttesnek. Megmentem őket valamitől, de soha nem értem, miért nem köszönik meg, miért nem reagálnak rá. Persze, mert én elvileg ott sem voltam, csak a túlvilágról segítettem. Annyira szép a dal, hogy nem akartuk ezt trükk dolgokkal elrontani. Az utómunkát teljesen rábíztuk a stábra.

Tanulságos nap volt

- Tanulságos nap volt – mondta el Tihanyi Katalin, a vágó valamikor hajnali kettőkor. – Mindenképpen több emberrel kell dolgozni. Fixre meg kell mindent előre beszélni, utolsó napokban már nem szabad módosítani és mindenre kell pótmegoldást kitalálni. Például eredetileg más autó volt lebeszélve és az utolsó pillanatban lett csak meg ez az autó. A vágás az én feladatom, de csak munkaidőn kívül tudom csinálni, és a főállásom is olyan, hogy gyakran húsz órát benn vagyok… De az az első. Nagyon sok segítséget kaptunk eddig is és remélem fogunk is még Streba Zolitól (Indián vágója).

A klip nem meglepő módon sok-sok segítséggel jött létre: a statiszták rokonok, barátok, a forgatás helyszíne Noa régi iskolája, a Szent László Gimnázium. De ahogy elnéztem, a lelkesedés ezt mind ellensúlyozza és egy egész jó darabot fogunk kapni, amit remélhetőleg a zenei csatorák is bevállalnak.

SirOesh

[2008.03.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még