2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Idén is világsztárok lepik el Zamárdit!
Kérdezzétek Lobenwein Norbertet, a VOLT alapítóját!
Kábítószer és alkoholos ital nem vihető be a Voltra?
Kapcsolatok
Goran Bregovic
Shantel & Bucovina Club Orkestar
Roy Paci & Aretuska
Dreadzone
Exploited
Clawfinger
Nouvelle Vague
Frank Popp
Tosca
Rodney Hunter
Tiga
Roni Size
High Contrast
Marky & Stamina MC
Layo & Bushwacka
Senor Coconut
Louie Austen
Sirqus Alfon
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Volt Fesztivál 2008
[2008. július 2. - 5. ]

Exploited és Clawfinger a Volton - megvannak az első nevek

Július első hétvégéjén az idei évben is a Soproni VOLT Fesztivál nyitja a nyári fesztiválszezont. Négy nap alatt közel 250 programmal: zenekarokkal, dj-kkel, színházi előadásokkal, kiállításokkal találkozhatnak a vendégek. Bár a „line up” még korántsem mondható teljesnek, a szervezők ígérete szerint a VOLT Fesztivál valamennyi nagyobb színpadán naponta több világsztár is tiszteletét teszi majd. Közülük közel húsz fellépő neve máris publikus.

Július 2-től négy napon át ismét Sopron ad otthont a VOLT Fesztiválnak, amely 15 éve garantál tartalmas és minőségi kikapcsolódást az ország számos régióiból érkező és a külföldi vendégeknek egyaránt. Bár a nagyszínpados „headliner“ fellépők közül többekkel még zajlanak a tárgyalások, számos „nagy név” részvétele máris biztosra vehető.

Elsöprő hangulatú balkáni bulit ígér a Goran Bregovic and Funeral Band a VOLT nagyszínpadán. A Kusturica-filmeken nevelkedett nagyérdemű számára bizonyára nem kell bemutatni Goran Bregovic feledhetetlen hangulatú koncertjeit. Szintén a balkáni virtus jellemzi a Shantel & Bucovina Club Orkestar produkcióját, amely ma a legjelentősebb európai fesztiválok keresett „árucikke”. És még mindig világzene: Manu Chao állandó zenésztársa, Roy Paci személye egyértelmű garancia egy igazán lendületes és vidám koncertre..

Régóta vár a hazai közönség a Dreadzone dub-reggae-breakbeat-house elemekből építkező, mindent elsöprő élő produkciójára. Brit színekben érkezik Sopronba a punk rock nagy generációjának egyik legfontosabb bandája, az Exploited és ugyanezen színpad nemzetközi palettáját gazdagítja majd a svéd Clawfinger csapata is, a hazai rockkerek színe-java mellett.

A lágyabb dallamok és a VOLT-ra jellemző fesztiválhangulat rajongói számára jó hír, hogy az idén új programmal mutatkozik be a legfinomabb francia csapat, a Nouvelle Vague, és visszatér a garage-műfaj igazán bulis német mestere, Frank Popp és zenekara is.

Az osztrák zenészpáros, Richard Dorfmeister és Rupert Huber választása is a VOLT-ra esett: mindössze néhány európai fesztiválfellépés mellett itt mutatják be a Tosca élő változatát, melyet Dorfmeister DJ-szettje követ. Valódi csemege a műfaj kedvelői számára a Rodney Hunter & Live Band koncertje, amely keretében a nemrég megjelent új albumot mutatják be az osztrák zenészek.

A nyolcvanas évek hangzásával kokettáló electro-trash műfaj, és persze napjaink tánczenéjének egyik legizgalmasabb és legdivatosabb figurája, a kanadai szupersztár, Tiga is bemutatkozik a soproni közönségnek.

A drum and bass híveit minden éjszaka több nagyágyú örvendezteti majd meg. Roni Size pár éve már emlékezetes szettet celebrált a VOLT-osoknak, idén azonban egy igazi élő, nagyzenekaros produkcióval érkezik a Roni Size Reprazent, ahogy High Contrast, valamint Marky és Stamina MC produkciói révén ugyancsak zúzós estékre számíthatunk. Igazán eklektikus műfajkavalkád jellemzi Layo & Bushwacka munkásságát, teltházas táncparkettre számíthatunk a páros soproni fellépése idején is.

Senor Coconut és zenekara a VOLT-os koncert idejére sztárvendégként meghívta maguk mellé Louie Austen-t, akivel nemrég közös kislemezt jelentettek meg, és akit tavaly a jelek szerint sikeresen tapsolt vissza a soproni közönség. Azok pedig, akik szeretik a profi zenebohócokat, mindenképp keressék Sirqus Alfon feldolgozásokat bemutató performance-át.

-sziget.hu-

[2008.03.19.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még