2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Vándordíjat kap a legendás rádiós
Képgalériák
Lemezbörze 2008
Kapcsolatok
Komjáthy György
B. Tóth László
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
40. Nemzetközi Lemezbörze (Megabörze)
[2008. március 16.
vasárnap 10:00]

Sztárok köszöntötték a 75 esztendős rádióst - képekben

A hétvégén  rendezték meg a Petőfi Csarnokban a negyvenedik jubileumi MegaBörzét, mely alkalommal a 75. szülinapját ünneplő Komjáthy Györgyöt is felköszöntötték.

Az eseményen régi és ritkaságnak számító bakelitkorongok közül lehetett szemezgetni, de a modern kor adathordozó eszközei a CD-k és DVD-k is megtalálhatóak voltak. Valamint ezeken felül még limitált szériás telefonkártyákból is lehetett beszerezni jó néhányat. Az érdeklődök sem maradtak el, hiszen délelőtt tízkor már teltház volt, a PeCsában.

A másik jelentős eseménye volt a rendezvénynek, hogy Komjáthy György dedikált az egyik asztalnál. A program fő szervezője nagyon ügyesen megszervezte az igazi meglepetést, hiszen míg Gyuri bácsi egy távoli asztalnál dedikált, addig a meghívott sztárok sorra érkeztek titokban a helyszínre és egy külön teremben gyülekeztek.

Míg egyszer csak sor került a díjátadásra, de ekkor is a színpad másik oldalához vezették a még mindig mit sem sejtő Gyuri bácsit és ekkor felcsendült a Csak fiataloknak szignálja a színpadra lépett B.Tóth László, aki a műsorvezető szerepét is ellátta ezen a jeles napon. Majd rövid vetítés vette kezdetét az eddigi díjazottakról, mint pl.: Szikora Róbert, Karthagó, Charlie. Ezt követően színpadra szólították a kiválóságot valamint Csabai Mátyást, aki átadta az életmű kategória vándordíját Gyuri bácsinak.

Zene a telefonkártyán

Továbbá a színpadra érkezett a Kormorán Memory Band is, akik egy dalt adtak elő, ami nem másról szólt, mint Komjáthy Györgyről. Egyébként erre a napra elkészült egy limitált szériás telefonkártya is, aminek különlegessége volt, hogy mini CD-ként is használható és ez a dal szerepel rajta.

Tehát miközben szólt ez a dal szép sorban érkeztek a színpadra a meglepetés vendégek, sztárok is, hogy köszönthessék Gyuri bácsit. Az ünnepségre eljöttek: Charlie, Mary Zsuzsi, Zoltán Erika, Benkő László és Debreczeni Ferenc (OMEGA), Solti János és Somló Tamás (LGT), Révész Sándor (Piramis), Komár László, Vörös István, Balázs Fecó, Németh "Nyiba" Sándor és még sokan mások.

Valóban ez volt az igazi meglepetés: eljöttek azok a zenészek, előadók, akik akkor kezdték a pályájukat és sokat szerepeltek és dolgoztak együtt Komjáthy  műsoraiban, mint pl.: Töltsön egy órát kedvenceivel, Csak fiataloknak, a Pop regiszter, Vasárnapi koktél. 

B. Tóth László elmondta, hogy Ő valóban Komjáthytól tanulta a szakmát, sokat jártak közösen külföldre lemezeket vásárolni és nagyon sok szakmai fogást, praktikát tanulhatott tőle. Illetve büszke arra is, hogy Gyuri bácsi mindig szerette és segítette a fiatal kollégákat és így születhetett meg a későbbiekben a Poptarisznya című nagy sikerű és több évig futó műsora.

Úgy gondolom mindenki számára nagy élmény volt ez a vasárnap délelőtti és kora délutánt átfogó program egy igazi legendával eltölteni!

- BK -

[2008.03.22.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még