2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Cikkek a Abigélről
Kapcsolódó cikkek
Magyarország egyetlen hivatásos férfikórusának varázslatos előadása - videóval
Az Abigél musical nyáron sem pihen: új helyszín és CD
Az Abigél fontos állomáson van túl
Kapcsolatok
Musical

Bemutatták az Abigélt - exkluzív videó a sajtópremierről

Új részekkel folytatódik a Zene.hu és a Kulturális és Művészeti TV együttműködéséből létrejött sorozat, amely keretén belül szépen libasorban jönnek a zenei videók. A kezdetben naponta, később hetente jelentkező rovatunkban a zene mellett egy adott zenei formáció röpke bemutatása kap helyet. Csak komolyan - ez a rovat címe és ezt kell keresned rendszeresen.

A Petőfi Musical Stúdió Szabó Magda: Álarcosbál című regényének musical-változatával mutatkozik be a KMTV műsorán, amely külön a stúdió számára készült. Az iskolai álarcosbál vidám forgatagában mindenki táncol, szórakozik. Csak ketten kuporognak a bálterem sarkában: az Álarcos és a Cigánylány. Ugyan miről beszélgetnek órákon át, miért érzik mindketten úgy, hogy ez életük legboldogabb délutánja? Szabó Magda lebilincselően izgalmas regényének musical adaptációja érdekes, megható családi kikapcsolódást kínál. S ki tudja, a darab végére talán az álarc is lehull, és fény derül a Boros család titkára.

Az Álarcosbál rendezője az a Somogyi Szilárd, aki újabb Szabó Magda-regényből készült musicalt vitt színre, az Abigélt. Az Abigél világpremierjét tegnap tartották a budapesti Thália színházban.. A még életében klasszikusnak számító írónőt az utóbbi évtizedekben rengetegen megkeresték, hogy járuljon hozzá a regény színpadra állításához. Szabó Magda elzárkózott az ilyen irányú tervek elől. Ám Somogyi Szilárd, az Operettszínház fiatal, tehetséges rendezője, a Magda néni regénye alapján írott és rendezett Álarcosbál című musical bemutatóján elvarázsolta az írónőt, aki látva a megérdemelt sikert, annyit mondott: “Legyen. Odaadom a lányom, Abigélt!”

Abigél sajtóbemutató

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

 

Az Abigél édes-bús története az elmúlt évek felmérései alapján az egyik legolvasottabb könyv hazánkban, a mű filmváltozata pedig évtizedek óta rendszeresen a különböző televíziós csatornák műsorán szerepel, minden alkalommal hatalmas nézőszámot produkálva. Reméljük, hogy a hét végéig a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében tartott 7 előadást követik majd továbbiak…

További cikkek az Abigélről
Csak komolyan rovatunk korábbi részei

- kulturalis.tv -

[2008.04.03.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
erika49 2008.04.06. 17:33 • [2]
Elérkezett április 5-e (tegnap este) megnéztem! Gyönyörű volt, lenyűgöző, csodálatos, fantasztikus!!!! Hatalmas élményben volt részem. Gratulálok a színészeknek, a rendezőnek és mindenkinek, akik valamilyen módon segítették, hogy ez a musical lérejöjjön. Ajánlom mindazoknak, akik szeretik a musicalt, nézzék meg! Nem fogják megbánni! Nagyon sajnáltam ugyanakkor, hogy nem készült el a cd, mert meg szerettem volna venni, de nem lehetett még kapni. Nagyon várom a megjelenését! Gratulálok!!!! Üdv.: Erika
erika49 2008.03.29. 19:34 • [1]
Megnéztem a videót és fantasztikus! Ennél fantasztikusabb már csak az lesz, hogy április 5-én a Tháliában megnézem. Nagyon-nagyon várom, hiszen csodálatos élményben lesz részem, szinte hihetetlen, hogy végre elérkezik az idő, hogy láthatom. Nagyon-nagyon örülük, hogy sikerült jegyet szerezni rá, még így az elején, hiszen már most biztos vagyok benne, hogy még meg fogom nézni a későbbiekben újra.

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még