2024. április 23. | kedd | Béla nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Sting zenészeivel készült a Fiesta új albuma
A Fiesta és Szandi is egy csepp figyelmet kér
Átok ül a Fiestán?
Gyűlölve szeret a Fiesta - képekben
Szerinted melyik dal nyeri az Eurovízió hazai döntőjét?
Kapcsolódó Kiadványok
Fiesta: Lehet, hogy álom
Kapcsolatok
Fiesta
Knapik Tamás

Éveken át csiszolgatta új albumát a Fiesta

Újra nagylemezzel jelentkezett a latin-pop legnépszerűbb hazai képviselője, a Fiesta. Csordás Tibor és Knapik Tamás albumán rengeteg vendégművész működött közre, mások mellett a világhírű Romano Drom énekes/gitárosa, Kovács Antal is.

Ahogy az utóbbi három lemezt, így a mostanit is jórészt Puerto Rico-ban készítették a Fiestás fiúk. A Lehet, hogy álom című korongon a műfaj legnevesebb képviselőivel dolgozhattak együtt, szerepel az albumon többek között Sting és José Feliciano, a Grupo Mania, Gilberto Santarosa, vagy Elvis Crespo is. Az lemez az úgynevezett latin hip-hop (vagy közismertebb nevén reggaeton) jegyében készült, amely pár éve már meghódította a világot, ám hazánkban még egészen egyedülálló. A reggaeton műfaját egyébként a Fiesta honosította meg Magyarországon, hiszen a nagysikerű Amor Latino című slágerük már a reggaeton jeles képviselője.

- Nagyon régóta készül ez a lemez, mert a legjobbat akartuk kihozni belőle és nem szerettünk volna csak azért megjelenni albummal, hogy megfeleljünk a piac elvárásainak. Ebbe az albumba most tényleg a szívünket-lelkünket beletettük, éveken át csiszolgattuk, tökéletesítettük a dalokat. Azt hiszem, hogy az eddigi legszínesebb, ugyanakkor talán legfiatalosabb és leglendületesebb lemezünk készült most el, melyben négy év munkája van benne – mondta el Knapik Tamás.

A korongon több vendégművész is közreműködik, így például hallhatjuk spanyolul rap-pelni a kubai származású Hugo Sanches-t, de a világhírű Romano Drom énekese, Kovács Antal is megmutatja kiváló hangját a lemez debütáló dalában. Abban a Gyűlölve Szeretni című nótában, amellyel az idei Eurovíziós Dalfesztivál nemzeti döntőjében is részt vettek, és amely az előrejelzések szerint várhatóan ismét hatalmas sláger lesz.

A lemez különlegessége továbbá, hogy öt dalban kíséri a fiúkat szimfónikus zenekar is, valamint hogy felkerült az albumra az a Postakocsi című felvétel is, amelyet a legendás sláger szerzője, Nagy Tibor ajánlott feldolgozásra a Fiestának. A fiúk nem hazudtolták meg önmagukat, egy vérbeli latin dalt készítettek belőle, amelyet koncertjeiken legtöbbször a címét hangosan skandálva követel a közönség.

-ej/red lemon-

[2008.04.03.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még