2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Desperado
Kapcsolódó cikkek
EXKLUZÍV - Desperado Betti soha nem unatkozik
Kapcsolatok
Desperado

Vérfrissítés a Desperado-oldalán

A cybertérben terjedt a hír: megújult a közkedvelt hazai popcsapat, a Desperado honlapja. Erre mi is lecsaptunk és nagy élvezettel böngésztük a valóban minden igényt kielégítő oldalakat.

Egy pillanatig sem fér kétség ahhoz, hogy a Desperado kitett magáért, mikor elkészítette kissé langyos honlapjának teljes felújítását. Színes, kellemes és főként informatív oldalról nem sok rosszat lehet mondani, de ne siessünk ennyire előre.

A kezdő oldalon rögtön tucatnyi lehetőség kínálkozik az elindulásra, amerre a szem ellát menüpontok, és érdekességek hívogatnak. Ezért sem a megszokott „felsorolásos” módszerrel kezdem kritizálni a honlapot, hiszen még kifelejtődne valami apróság.
A mosolygós hármas, Betti, Zoy és Zsolt képe az első, amivel szembe találjuk magunkat, no meg persze egy informatív önreklám. Ezek mellett a zenekar, Csak egy perc című száma hívogat, hogy hallgass bele, de nekem nem sikerült előcsalogatnom egy dallamfoszlányt sem. Újra önmagát nyitotta meg a honlap. Annyi baj legyen, haladjunk egyre lejjebb, illetve beljebb.

Ne tessék megijedni, hogy a megnyitás után a távolból hangokat hallunk, hiszen lentebb gördülve megtaláljuk az online video híreket, melyben a tagok maguk mesélnek a történésekről. Egyenlőre még csak két anyagot nézhetünk meg, de idővel videós hírdömping lesz itt, az bizonyos.
No de térjünk vissza egy kicsit fentebb, hiszen van még miről szót ejteni. A hírek minden zenekar életében nagyon fontosak, így nem csoda, hogy mind ezzel a menüponttal köszöntik a rajongókat. Az aktualitások kapnak nagyobb teret, de a megszokottól eltérően, náluk az archívum is kitűnően összeszedett. A „még több hír” alatt az elmúlt fél év infóit, míg a 2002-től hónapokra bontott archívumban garmadával kutakodhatunk a történések közt.

A jobb oldalon sorakoznak a Fellépések, ahol akár a főcímre, akár az időpontra kattintva betöltődnek a részletek. Az élő és külhoni koncerteket jól kiemelve tették közhírré, ezekre főként érdemes jó előre jegyet venni, hiszen legtöbbször teltházas a buli.

A Fotógalériában számos eseményen és műteremben készült képből válogathatunk. Jelenleg 33 galéria van (rengeteg kép!), melyek nagyon jó minőségű anyagokat rejtenek. Sőt, Bettiről még néhány igazán dögös fotót is találtam, melyek az egyik klipforgatáson készültek. Keresgélésre fel!
A mozgóképé a jövő, így a videogaléria sem hiányozhat. Itt az összes klipet megnézheted, újra és újra, sőt betekintést nyerhetsz a Desperado életébe a werk- és az utifilmek segítségével. A képekhez hasonlóan ez is szokatlan mennyiség, a mi nagy örömünkre.

A letölthető extrák közt háttérképek és egy képernyővédő is fellelhető. Sőt van itt még néhány banner, Mini-site is, ahol egy amerikai útról és egy remix versenyről találunk beszámolót. Meg lettem volna lepve, ha az eddig megszokott mennyiséget és minőséget itt nem találom meg!

A Desperado hírlevél, mint ahogy ezt már tapasztalhattad a leírtak kapcsán, szintén egy nagyon színvonalas szolgáltatás. Csak iratkozz fel, és máris házhoz mennek a hírek.

A keresés nagyon részletes, hét különféle, egymással kombinálható feltétel szerint lehet kutakodni az oldalon. Már csak a próba kedvéért is érdemes rákeresni valamire.
Ezzel az oldal aljára értünk, ahol már „csak” néhány támogató elérhetőségét találni. No de ne vessünk véget a jónak, főleg, ha még számos eshetőséget kihagytunk.

Vissza a menühöz és lássuk amit eddig még nem említettem:
A történet menüben töredelmes vallomások olvashatók a zenekarról éppúgy, mint a tagokról, akik maguk mesélnek a Desperado előtti évekről. A csapatról már az 1993-as évtől kezdődően olvashatunk, egészen 2003-ig kronológizálva a történéseket.
Diszkográfia menüben nem meglepő módon a nagy- illetve kislemezek listája található. De itt nem ér véget a móka: a borítóra kattintva megjelenik egy új oldal, ahol a teljesség igényével fellelhető az összes dal, melybe bele hallgathatsz és elolvashatod a dalszöveget is. Sőt további információkhoz juthatsz, hogy milyen eredményeket ért el a lemez, kik készítették és mikor. Van még kérdés? Nem hiszem…
A sajtószoba is rejt érdekes dolgokat, van itt néhány cikk, rádiós reklámspot, zenekari arculatelem illetve számos sajtófotó is.
Cikkek menü tucatjával tárja elénk a megjelent anyagokat, és a hírekhez hasonlóan itt is van egy áttekinthető archívum is.
Kapcsolatba lépnél a Desperadoval? Ezt is megteheted, hiszen itt megtalálod a csapat e-mail és levélcímét is. Írj bátran, nem hiszem, hogy nem állnak szóba veled!
A partnerek nem egy olyan fontos menü a rajongók számára, így nem ütött mellkason, hogy ez az első menüpont melyet még nem töltöttek fel.
A linkek közt találni további zenekarok, médiumok, és egy kiadó webcíme is.

Ezzel tényleg a végére értem a lapnak, ami lenyűgözött. Több honlapot is alkalmam volt kritizálni és zenebarátként végigböngészni, de egy sem ütötte meg ezt a csillagos ötös mércét. Apróbb hibák és hiányosságok még vannak, de erről szót sem ejtenék, ne rontsuk el az örömöt, hogy Magyarországon is létre lehet hozni egy ilyen színvonalú terméket. Aki teheti böngésszen és informálódjon, vagy csak okulásképpen nézzen itt szét. A jóktól sohasem szégyen tanulni!

mori

[2005.08.24.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még