2024. május 3. | péntek | Tímea, Irma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Hallgass bele!
Kapcsolatok
Death Angel
Mercenary
Demolition
Extrema
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Death Angel, Mercenary, Demolition, Extrema
[2008. április 9.
szerda 19:00]

Death Angel - végre ismét Budapesten a thrash legenda!

A legendás visszatérő korong után most újabb remekművel jelentkezik a Bay Area filippínó tagozata, vagyis a Death Angel. A thrash metal amerikai nagyágyúi kicsit megkésve, de pótolják 2004-ben elmaradt magyarországi koncertjüket: április 9-én az A38 hajón láthatjuk őket, a Mercenary, a Demolition és az Extrema társaságában.

2004-ben a Wanted Fesztiválra vártuk a Death Angelt, ám akkor meghiúsult a fellépés... most azonban biztosan érkeznek április 9-én, méghozzá a február végén megjelent új lemezük bemutató turnéja keretében. A Killing Season a zenekar elmondása szerint a zsarnokságról, az annak hatására kialakuló félelemről és reményvesztettségről, majd az erre válaszként adott dühről és lázadásról szól - talán nem kell magyarázni, hogy az együttes a világ aktuális helyzetével, válsággócaival kapcsolatban kíván állást foglalni.

Az új lemez még az előzőnél is gyorsabb, így már most a zenekar legnagyobb alkotásához, az Ultra Violencehez hasonlítják: minden igazi thrash metal fanatikus elmorzsol majd egy könycseppet a szemében, ha meghallja ezt a mesterművet, mely hamarosan klasszikus státuszba emelkedik. Nem véletlen, hogy a banda egy az egyben meghallgathatóvá tette a korongot mypsace-es oldalukon.

A Death Angelt a thrash-korszak hajnalán, 1982-ben alapította San Francisco-ban négy fülöp-szigeteki származási unokatesó - vagyis a zenekar a Bay Area thrash őskövületei közé tartozik (a Metallica, az Exodus vagy a Testament is ekkor bontogatta szárnyait). A Death Angel elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy a Bay Area Thrash mára külön fejezetté vált a zenetörténeti kézikönyvekben. Kemény tempók, technikás, agresszív riffek, időnként meglepően finom akusztikus megoldások, mindehhez az 1984-ben csatlakozott Mark Oseguada jellegzetes éneke.. a már említett The Ultra Violence című lemezük a műfaj egyik legjobb albuma, és a zenekar már a nyolcvanas évek végén világkörüli turnékon vett részt, így a Clash Of Titans-en a Slayer, az Anthrax és a Megadeth társaságában.

A baleset sem törte meg őket

Ám egy katasztrófa majdnem derékba törte karrierjüket: egy kollektív zenekari autóbalesetben kis híján odalett a dobos, aki több mint egy évig lábadozott. Ezalatt Osegueda távozott, és lassan a maradák tagság is odébbállt... s ugyan már 98-ban voltak próbálkozások az újrakezdésre, a zenekar végül csak bő 10 év kihagyás után, 2001-ben állt össze ismét, méghozzá az - időközben már felépült - Testament-frontember, Chuck Billy megsegítésére szervezett Thrash of the Titans segélykoncert kedvéért.

Bár eredetileg csak egyetlen fellépésről volt szó, a siker folytatásra ösztönözte őket, és rögtön fejest ugrottak egy Európa-turnéba is, amely akkor hazánkat is érintette. 2004-ben a Nuclear Blast gondozásában megjelent a visszatérő lemez, a The Art of Dying, ami a legkevésbé sem nosztalgiázás, hanem egy friss, erős thrash lemez.


Most a Killing Season lemez kapcsán érkezik az A38 hajóra a Death Angel, méghozzá a dán Mercenary kíséretében, akiknek modern power metaljával már élőben is megismerkedhettünk 2005-ben, amikor Nevermore előtt szerepeltek a Pecsában. Legfrissebb albumuk, az Architect Of Lies most márciusban jelenik meg, és a sikereknek köszönhetően a banda immár a Megadeth-fel közösen turnézhat, és a Wackenre is meghívták idén. Az április 9-ei est két bemelegítő bandája az osztrák Demolition és az olasz Extrema lesz.

– A38 Sajtó –

[2008.04.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még