2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Fiesta
Junkies

A Gipsy Kings zenekarral ünnepelte születésnapját a Fiesta

Öt éve Fiesta-hangulat Csordás Tibivel és Knapik Tamással.

Akármennyire is furcsa, de idén 5 éves lett a Fiesta. Nem is volt olyan régen, hogy a két ismerős arcú srác berobbant a hazai popéletbe, és új színt vittek a palettára az igényes latinos hangzásvilággal.

Csordás Tibor és Knapik Tamás korábban rockzenészként tengette napjait. Tibi a Junkies zenekarban énekelt, Tomi pedig többek között a D.Nagy és a Frakcióban tépte a húrokat.

„Elegem lett az egyhelyben toporgásból, és pénzt akartam keresni. –mesélte Tomi –Fél évre kimentem egy karib-tengeri hajóra zenélni. Puerto Ricoban fertőzött meg a latin zene. Ott szerelembe estem, de a szívem mégis hazahúzott. Kitaláltam, hogy itthon is ezt a zenét akarom játszani, csak ehhez nem volt partnerem. Nyolc énekest meghallgattam, de egyik sem volt az igazi. Tibivel már zenéltem korábban a Molotov Funk nevű bandában. Amikor meghallottam az első felvételt, amin az én dalomat énekelte, tudtam, hogy megtaláltam a Fiesta másik felét.”

A duó dalai azonnal felkerültek a slágerlistákra, és kialakult egy komoly rajongótáboruk, ám a szakma egy ideig csak „dáridós bandaként” emlegette őket. Azóta öt év telt el, négy nagylemezük készült, számtalan videoklip és koncert után egyre autentikusabb, igényesebb zenével szórakoztatják a közönséget. Mindig odafigyeltek arra, hogy a könnyen emészthető dalokat is a lehető legjobb minőségben rögzítsék, komoly, ismert szakemberek közreműködésével.

A kezdet nem volt egyszerű
A Fiestás-srácok dolgoztak Sting és José Feliciano zenészeivel. Most már zenei producerként más előadóknak is segítenek, így például az egyre nagyobb sikerrel futó Edina anyagát is ők készítették. Ahogy saját együttesük esetében, Tomi írja a zenét, Tibi pedig a szöveget.

„A kezdet persze nem volt ilyen egyszerű. Tomi odaadta a cd-t, amin a dalai voltak, melyen mindegyik számot más énekelt fel. Gondoltam segítek neki és feléneklem az egészet, hogy egységes legyen és könnyebben találjon énekest. Ő pedig bevitte a kiadóba ezt a verziót, ahol azonnal „megvették”. Innen már egyenes volt az út. – mondta Tibi, aki azt is elárulta, hogy eleinte igen sok vitájuk volt.

„Nem bíztunk még eléggé egymásban és előfordult, hogy éppen ezért belekontárkodtunk egymás munkájába. Ezeket leginkább erőpróbálgatásnak mondhatnám, de szerencsére nagyon hamar rájöttünk, hogy ennek semmi értelme sincs. Azóta teljesen letisztultak a szerepek, Tomi írja a zenét, én pedig a szöveget. Nincsenek vitáink, vagy ha mégis, akkor szinte azonnal napirendre térünk felette.” – tudtuk meg Tibitől.

Albumaik arannyá, platinává és dupla platinává váltak. Legnagyobb slágereik: Meddig tart, Jött veled a nyár, Angelina, Bonita, Ebben az álomban, Hola mi amor, Mindig csak vártalak

Dalaikat a VIVA és a kereskedelmi rádiók előszeretettel játsszák, és a slágerlistákon is igen jó helyezéssel szerepelnek.

A Fiesta az ötödik évfordulót Debrecenben a virágkarneválon, a világhírű Gipsy Kings zenekarral ünnepelte, de idén még a budapesti rajongókat is meglepik egy koncerttel.

Karácsonyra várható a duó válogatás lemeze, melyen azért 3- 4 vadonatúj felvétel is hallható lesz. Tomi és Tibi remélik, hogy a Fiesta-hangulat még hosszú évekig tart!

[2005.08.25.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még