2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Április 8-án történt
5 tanulságos idézet az Animal Cannibals-től
Az Animal Cannibals-nek mindent lehet?
Kapcsolatok
Qka MC
Animal Cannibals

Qka MC ünnepel: "Idén nincs nagy buli"

A 33. születésnapjára készülő Qka (Animal Cannibals) évek óta jelen van a közéletben, hiszen nemcsak zenéje által hívja fel magára a figyelmet, hanem más tevékenységekkel is, így mostanra szinte mindenki megismerte őt kicsiny országunkban.

A rapzenész MC Koller László néven 1975. április 8-án született Mosonmagyaróváron a kos jegyében. A Qka név a suliban ragadt rá becenévként. Az anyukája körzeti nővér, édesapja pedig jogász. Az Animal Cannibals együttes egyik fele tősgyökeres józsefvárosi srác, akárcsak Richie. Ott végezte az általános és a középiskolai tanulmányait. Qka zenei vonzalma egészen kicsi korában kezdődött. Igaz, az első énekóráról elkésett.

- A tanárnő bezárta előttem az ajtót. Aztán öt perc múlva kinyitotta és megkérdezte, hogy csárdásozom vele az egész osztály előtt vagy énekelek nekik valamit. Csárdásoztam. – mesélte a mindig vidám előadó...
Egy úttörőházi számháború következményeként megismerkedett Richie-vel és nagyon gyorsan közös nevezőre jutottak: ez volt a rap stílus.
 
- Volt már, hogy buli helyett dolgoztam ezen a napon. Olyan is volt persze, hogy több száz fős társasággal töltöttem ezt az estét. A kettő ötvözetére is volt példa, amikor a haveri köszöntés után mentünk fellépni, de ott szem nem maradt szárazon, legalábbis nekem ezt mondták, mert én nem emlékszem semmire. Idén nincs nagy buli, csak egy kis chat-elés a neten. (Akit érdekel, az este 6-tól keresse a Forró-Kutyát! Kicsit mátrix-osan)
– mondta Qka, aki nagyon szeret szülinapokra járni és lehetőleg mindenkinek ötletes, személyre szóló ajándékot próbál kitalálni.

Nem fájt annyira

A feledhetetlen szülinapokról elmondta: - 1975-ben volt egy emlékezetes, de azt hiszem azon elsírtam magam. A 24.-et egy "Meki"-be szerveztem ugyanazokkal a játékokkal, amiket az 5 éveseknek szoktak. A harmadik "X"-et is méltóképpen ünnepeltem és nem is fájt annyira.

A rapper kevés szabadidejében kosarazik, focizik, baseballozik, nagyon szeret moziba járni, hobbija az alvás. A srácok 15 évesen bebizonyították, hogy lehet magyarul rappelni. 1995-ben írhatták alá első lemezszerződésüket, azóta számtalan albumukkal találkozhattunk már a boltok polcain, illetve nem egy slágerükkel a rádióban, tévében. Gondoljunk csak a „Takarítónő”-re, a „Csak karácsony”-ra vagy épp a „Péntek”-re, amit Somló Tamással készítettek.

Mindemellett nekik köszönhető a FILA RAP JAM, az első hip-hop tehetségkutató az országban, amit 2000. október 20-án ugyan befejeztek a fiúk, de nem hagyták abba a tehetségkutatást. Erre bizonyíték a legutóbbi rendezvény is, amiben tevékenyen részt vettek. December 29-én az „It's rite” nevű tehetségkutató verseny hip-hop döntőjét Ricsipí szervezte meg a Petőfi Csarnokban. Az esemény műsorvezetője és házigazdája ki más is lehetett volna, mint Qka Mc.

- Arra vagyok a legbüszkébb, hogy a gondolataimból és azok megvalósításából élhetek. Az is jó érzés, hogy eddig sok csalódás nem jött szembe ezen a téren. Lehet, hogy furcsán hangzik, de a környezetem sikereire is borzasztóan büszke tudok lenni. A 33 évvel csupán az a baj, hogy azt jelzi, hogy lassan itt van a felnőttkor.

Szülinapi szám lesz az új lemezen?

- Idén szeretnénk feltenni az "i"-re a hármast. A "Mindent Lehet" trilógiánk harmadik részét készítjuk éppen, ami 9. hó 9.-én 9 órakor fog megjelenni reményeink szerint, ahogy az előző részek is. Az, hogy szülinapi szám lesz-e rajta, még kérdéses.

Zárszóként pedig engedtessék meg nekem, hogy szülinapom alkalmából köszöntsem a Déneseket (hogy ne érezzék úgy, hogy elveszem tőlük ezt a szép napot). - zárta gondolatát.

5 tanulságos idézet az Animal Cannibals-től

- bíró -

[2008.04.08.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még